koupě supru 50 ano nebo ne
Moderátor: Lukashil
koupě supru 50 ano nebo ne
Taky přemýšlím nad koupi dalšího traktoru. Mám malý pozemek 3 ary luk. Políčko ještě menší. používal jsem z2023 na různá polní práce - rotvátor a s vlečkou jsem s ním udělal plno práce. Na políčko jsem si koupil ještě Steyr T180. Je to spíš veteran ale 30koní udělá své. Zemáky v pohodě. Orba - Steyr T180 s váhou 1600 kg často prokluzuje i když uzávěrka funguje. Teď ale řeším trávu. Nebalenou suchou nikdo nechce. Balenou koupí každý. řeším to 10 let. Sousedi také. Rozhodl jsem se, že si koupím laciný balíkovač Forschritt k442 a budu seno prodávat. Část nákladů se vrátí. Problém ale s čím balíkovač tahat. Se Z 2023 to nejde. Steyr T 180 má slabou vývodovou hřídel. Takže Budu muset koupit další traktor. Uvažuji, zdali koupit nějakou 5211, 5245 až vyšší řady ( 3011 anebo 4011 si myslím je málo) anebo jestli nějakou Z 50 super. Tedy bude spíše stát ve stodole než jezdit. Co vy na to?
Re: koupě supru 50 ano nebo ne
myslim ze vsetko je o peniazoch ked mas kup si nieco novsie
Lis k442 tahám suprem 50 a uplně v pohodě dělám sním vše.
No já nevím, 3 ary, to je 10x30 m. Jak se na té ploše chceš otáčet???
- traverzaRS09
Mám tři ary na brambory a mám Zetor 25k a eresaka. Pro mou potřebu paráda, mužů delat s obojím vše. Supra35 jsme meli taky, spotřeba je tam vyšší ale stále OK, ta 50 super už asi zbytečný a humpolacky, na druhou stranu super je univerzální na všechny práce a z vlastní zkušenosti často naloží i novějším modelům Ur1. Pohodlí a ovladatelnost má horsi
často mi to hlava nebere,jen mlčky koukám a tiše sedím
Ahojte
Omlouvám se předem za opožděné odpovědi. Ještě nejsem zvyklý na tento system.
Ano vše je věcí peněz. Koupit si novější traktor bych asi mohl ale odhad použitých Mth je tak 10 za rok. Kdybych měl nějakého souseda ( rozumného) tak bych I zaplatil těch pár hodin práce s traktorem. Ne že bych byl obklopen nějakými blbci ale když se na něčem domluvím tak většinou to prostě neklaplo. Techniku mám rád. A tak pro mě není problem si nějaký traktor pořídit. Ze zetora 50 budu mít dobrý pocit, že jsem pomohl zachránit jeden kus. Další výhoda Supra jsou mechanické brzdy - alespoň pro mě, při tak málo Mth/rok. Hydraulika vyžaduje větší pozornost. Kdybych potřeboval traktor pro práci např v lese a často nebo pro výdělečnou činnost, tak bych nepřemýšlel kupovat Supra ale koupil bych nějakou 5245 nebo vyšší řady 7745 apod. Jenže ty se prodávaj cca 200tis kč a to jsou ve stavu kdy potřebují nějakou opravu - nejčastěji střední opravu.
Zahrádku si dělám z2023 a t180. Naprosto v pohodě. Jen troche při orbě váha obou je cca 1600kg - stroje při oprbě prokluzují. A to mám pluh dvoják 25. Se suprem to asi klouzat nebude I když vice udusá půdu.
Jeden z mých důvodů koupi supra je plánované používání balíkovače sena Forschritt K442 a druhý důvod je plánovaná orba rozšiřovaného pole - orba louky. Chci hospodařit ( sic na malém) ale uhorově. Jeden rok nechám půl půdy odpočinout - plánuju mít na úhoru zaseto jetel.
Omlouvám se předem za opožděné odpovědi. Ještě nejsem zvyklý na tento system.
Ano vše je věcí peněz. Koupit si novější traktor bych asi mohl ale odhad použitých Mth je tak 10 za rok. Kdybych měl nějakého souseda ( rozumného) tak bych I zaplatil těch pár hodin práce s traktorem. Ne že bych byl obklopen nějakými blbci ale když se na něčem domluvím tak většinou to prostě neklaplo. Techniku mám rád. A tak pro mě není problem si nějaký traktor pořídit. Ze zetora 50 budu mít dobrý pocit, že jsem pomohl zachránit jeden kus. Další výhoda Supra jsou mechanické brzdy - alespoň pro mě, při tak málo Mth/rok. Hydraulika vyžaduje větší pozornost. Kdybych potřeboval traktor pro práci např v lese a často nebo pro výdělečnou činnost, tak bych nepřemýšlel kupovat Supra ale koupil bych nějakou 5245 nebo vyšší řady 7745 apod. Jenže ty se prodávaj cca 200tis kč a to jsou ve stavu kdy potřebují nějakou opravu - nejčastěji střední opravu.
Zahrádku si dělám z2023 a t180. Naprosto v pohodě. Jen troche při orbě váha obou je cca 1600kg - stroje při oprbě prokluzují. A to mám pluh dvoják 25. Se suprem to asi klouzat nebude I když vice udusá půdu.
Jeden z mých důvodů koupi supra je plánované používání balíkovače sena Forschritt K442 a druhý důvod je plánovaná orba rozšiřovaného pole - orba louky. Chci hospodařit ( sic na malém) ale uhorově. Jeden rok nechám půl půdy odpočinout - plánuju mít na úhoru zaseto jetel.
Ahoj .Být Tebou tak do toho supra jdu.Ale určitě do 50 Supra .Ta 35super se blbě shání a má jednoduchou spojku.Padesátka má redukci na rychlostech a dvojitou spojku , nemusíš vypínat náhon , když chceš přeřadit či zastavit .Kup 50 supra a myslím , že Ti bude sloužit až až.Máme ho doma a to co už vydržel a zažil by dnešní traktor asi nedal .
Libor :-)