Zdravím kolegové,
Nevím zda je to zrovna těchnický problém, ale potřeboval bych od vás radu. Rád bych si pro svůj Zetor dopřál trochu silnější hydrauliku s pomocnou pístnicí. Mám nějaké možnosti, to jest koupit starší a nebo nechat přestavět současnou. Potřeboval bych poradit, co je podle vás normální cena na kterou by se dalo přistoupit za tu starsi.
Předem díky za nazory
Zetor 5611 - víko hydrauliky
Moderátor: Lukashil
Re: víko hydrauliky Zetor
Tak v prvom rade... O aký Zetor sa jedná?
- vladi
No takhle, chtěl bych pořídit hydrauliku z 72.. nebo 77.. a narvat ji na svou 5611. Má nynější hydraulika je zralá na go (padá, nedá se ovládat plynule. Směrem nahoru se pokaždé zastaví někde jinde a když chci dolů, tak dost často skáče). Navíc svůj traktor používám z 90% na senné práce ( rotačka, obracák, manipulace s baliky) a na zvedání břemen pomocí věže z ještěrky s výsuvem 5,4m. Samozřejmě jsem se za ty roky naučil trochu improvizace jako přesadit horní ramena, aby byla věž ve vzduchu i když je hydraulika dole, ale rád bych si dopřál ten luxus zvednout ji zatíženou v ramenou a navíc chci za každou cenu utratit pár vzdělaných peněz. Je mi jasné, že budu muset řešit možná ještě problém s čerpadlem, či něco jiného, ale rád bych od věděl co je podle vás normální cena za kompletní víko hydrauliky z 77.. s vývodem na pomocnou pístnici včetně horních ramen s držákem pístnice.
Nevím,já to dělal předloni. Mám 6945 a věž z malý tříkolový Desty. Traktor to má tak akorát. Věž má nosnost 1,6 t a víc stejně neuzvednu.
Sehnal jsem starší víko z 72 a dal novej válec. Koupil jsem ty velký držáky ramen a ramena pro pomocný pístnice. Musíš taky mít jinačí sloupky.
Investice je to velká ale já tam měl víko z 40 a to už bylo původně vyřazený pro špatnej stav,takže jsem to musel nějak řešit
Věž se zdvihem 5 metrů je u traktoru stejně nevyužitelná , akorát krade nosnost. V sobotu jsem skládal prkna a jelikož to nebylo na rovině ale trochu nakloněný tak jsme museli skládat po menších částech jinak jsem traktor položil. To jsem to měl zvedlý něco přes dva metry a napíchnutý naprostředku.
Cena víka byla tuším 10 tisíc a ty ostatní díly už nevím,najdeš to ale na netu.
Na komplet s dvěma pomocnejma pístnicema si připrav tak kolem dvacíti až pětadvacíti tisíc.
Sehnal jsem starší víko z 72 a dal novej válec. Koupil jsem ty velký držáky ramen a ramena pro pomocný pístnice. Musíš taky mít jinačí sloupky.
Investice je to velká ale já tam měl víko z 40 a to už bylo původně vyřazený pro špatnej stav,takže jsem to musel nějak řešit
Věž se zdvihem 5 metrů je u traktoru stejně nevyužitelná , akorát krade nosnost. V sobotu jsem skládal prkna a jelikož to nebylo na rovině ale trochu nakloněný tak jsme museli skládat po menších částech jinak jsem traktor položil. To jsem to měl zvedlý něco přes dva metry a napíchnutý naprostředku.
Cena víka byla tuším 10 tisíc a ty ostatní díly už nevím,najdeš to ale na netu.
Na komplet s dvěma pomocnejma pístnicema si připrav tak kolem dvacíti až pětadvacíti tisíc.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- vladi
Já právě tu hydrauliku musím taky řešit, jak jsem již zmínil. Také mi jde o zvedání břemen o hmotnosti kolem 1000kg maximalne váhu palety s materiálem (1200kg). Jinak 5 metrů je opravdu skoro zbytečných, ale když ona se zrovna naskytla, když jsem sháněl. Já zvedal nedávno do výšky 3-4metry a byla to trochu alchymie, ale hlavně díky té špatně hydraulice. Jinak je mi jasné, že budu muset měnit sloupky, ramena ukradnu bratrovi, stejně se mu valí léta ladem v garáži. Jedná se o to, že mám možnost koupit víko osazené rameny s čepem na pomocnou pístnici za 15tis. a nebo profi přestavbu kompletního vika za 18 bez ramen. Za deset bych se asi ani neptal a hned koupil a risk nul. Máš? Obávám se jen dát 15 s rizikem, že si domů přivezu jen šrot na repas. Což v ČR není nic výjimečného. Nedávno byly například na bazos.cz hydrauliky od někoho z Blanska. Už jen to, že jedna měla rameno ohnuté a u té další bylo ulomené úplně mě docela odradila. A jak to ještě vypadá uvnitř, kam nikdo nevidí. Že to bude větší investice, s tím trochu počítám. Návratnost je taky nulová, ale tady jde spíš o srdeční záležitost.
S traktorem bez předku a bez závaží o nějakejch 1200 kilech ani neuvažuj. To jsem bez kanistrů nedal s předkáčem. Ta tuna na něj byla tady u nás v kopečkách tak akorát.
On je to zajímavej pocit když skládáš paletu z vleka a po odjetí mimo vlek se ti traktor začne stavět na zadní. Jak ty cihle dostat honem dolů než spadnou a ty taky.
On je to zajímavej pocit když skládáš paletu z vleka a po odjetí mimo vlek se ti traktor začne stavět na zadní. Jak ty cihle dostat honem dolů než spadnou a ty taky.
Dílna je dílna
- vladi
Neboj, vím o čem je řeč. Více než polovinu materiálu na svůj barák jsem skládal 69tkou při lehkém až žádném doteku předních kol. I se svou 56tkou jsem již něco odvezl, ale je to ose.... jak říkám, nepočítám, že bych zvedal zázraky, jen mě již nebaví pracovat za hranicí únosnosti dané hydrauliky. Od původního majitele 56 je ve předu zesílený přední rám na kterém je velké závaží (dá se za pár minut sundat, ale s pomocí zirafi) na které ještě v případě nutnosti navěsím original kanystry. Zatím to funguje.