spotreba motoroveho oleja ?

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
dusanko0597

spotreba motoroveho oleja ?

#1 Nový příspěvek od dusanko0597 »

Zdar mam novu forterru 120 s DPF a po 500 mh mi zozrala 12 l motoroveho oleja vymenili nove gufea na ventiloch a znova po150 mh 3 l oleja nema tu neto taky problem ?

zikajay

Re: spotreba motoroveho oleja ?

#2 Nový příspěvek od zikajay »

to máš ještě v záruce ne ? protože to bys to pak měl otřískat o palici těm co tě to prodali hold se Zetorek nepoved

thovt

#3 Nový příspěvek od thovt »

Ahoj, jaky používaš motorový olej, shoduje se specifikace oleje s doporučení výrobce viz manual.
Podezření na poškozené nebo opotřebované pístní kroužky.
Změřit tlaky ve válcích.
Spotřeba oleje se mi zdá dost velká.

pumpa dyza

#4 Nový příspěvek od pumpa dyza »

Nazdar a koľko ma motohotin nabehanych celkovo, si prvý majiteľ aký olej tam leješ rimulu R4L alebo slovnaft tranzit tirman M7ADS3
1. Forterra 11441 od vymeni do vymeni sa doleje maximalne 6l 500mth vymení interval olej rimula R4x 15W-40 a ma minimálne 14500mth patricnu spotrebu ma kompresor.
2.proxima 7441 tam možno keď sa 3litre oleja doleje na 500mth ma 7300mth.

3.Mi mame v praci aj forterru 12441 ročnik 2007 tip motoru 1505 tier3 spotreba je podla zatazenia za 24h 1lpri orbe deň noc pri zasobovani za týždenne sa doleje 1l olej M7ADS3 keby tam bola rimula R4 15w-40 je to viac teraz ma okolo 7000mth. beriem ho ako nepodarený motor lebo od začiatku sa prehrieval a už ho ani zetor nema v ponuke. A komu ide nech sa stara. Servisni interval 300mth.

Motor od nova mal prevadzkovu teplotu do 105C ten čo ho odovzdával že to je dobrí tak to ma byt do roku 2010 neviem aku mal spotrebu oleja potom uz slabo v zime nechcel štartovat zhavice nepomohlo kruzkovaly ho nepomohlo servisaci v roku 2011 bol v martine na GO zevraj klepal ale to tak ostro išiel preto nemal aj vykon lebo bolo zle cerpadlo tak ho prevloškovaly a vybrus kluky chceli zarobyt :vztek: pricom NA CHLADENIE BOLA TERMOSTATICKA SPOJKA KTORA SPINALA VRTULU KTORU DEMONTOVALY NA PRIAMI ROZKAS ZO ZETORU A DALI TAM DRUHU VODNU PUMPU VRTULU A VRTULA SA TOčI V KUSE NEJE OVLADANA TERMOSPOJKOV. Ale vždy sa hral na 100C v zatazi a chladiče sa kazde rano fukaju!!!!! Po 5mesiacov ho prehral lebo roztrhlo klinové remene 110C-120C šofere :vztek: :shock: po 8 mesiacoch po GO praskla kľuka na 4 hupe pri mulčovani kukurice, výmena kľuky v martine stále sa hral na 100C aj bez termostatu :( , minulého roku som vybral chladič ktorí už bol 3krat na vyčistenie a dal som novy termostat na 82C, predtým tam bol 87C asi nepametam možno viac a demontoval som EGR ventil z chladičom vyfukovych plynov a som to vyčistil všetko som poskladal a teraz už drži na 80C :jazyk: konečne a ta spotreba oleja bude u naseho pripadu aj tím že tečie semering pri zotrvacniku a možno aj na hlavách keď ten motor bol vždy uvarený teraz ma takú spotrebu ako píšem hore kedy ako.
SOU,D...PO Multicar M22,Zetor 7011 z horneho Šariša, http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=61514
https://www.youtube.com/watch?v=xOLutNOE5LY (Srdcom východniar)

dusanko0597

#5 Nový příspěvek od dusanko0597 »

Ja som 1 majitel Traktor je este v zaruke bol kupovany mnuly rok o takomto case a teras ma okolo700 mh a olej tam davaju ono org. zetor na DPF .

dusanko0597

#6 Nový příspěvek od dusanko0597 »

zikajay píše:to máš ještě v záruce ne ? protože to bys to pak měl otřískat o palici těm co tě to prodali hold se Zetorek nepoved
ano to je pri 500mh ked robli servisnu prehliadku mi bolo povedane ze do 500 moze zrat olej potom by mal sadnut na 500 som dolial 12 l a to nehovorim ze DPF filter rostrhlo

forterra 125

#7 Nový příspěvek od forterra 125 »

Já mám Forterru 125 r.v.2013.Má natočených 1600mt a 5800km.Olej je Rimula a nedolévám ho.Vydrží 500mt.Traktor maká v lese.Hodně záleží na zajetí motoru,čím víc ho šetříš tím je potom ta spotřeba větší.
https://youtu.be/v5cUXaNhlec

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“