oprava brzd zetor 7211
Moderátor: Lukashil
Re: oprava brzd zetor 7211
Zdravím mám taky dotaz ohledně brzd na 7211, dají se brzdy nějak seřídit i na těch táhlech co jsou na brzdových pedálech, povolením nebo dotažením závitu a jestli musí být pravá i levá stejně nebo je to jedno?
Medzi piestikom vo valceku a tou tyckou v pedali musi byt dodrzana vôla aspon 1mm. Tycka nesmie byt opreta o piestik natvrdo. Rukov to musis citit. Jedna sa o obydva pedale.
Počkaj Pavle, ak má traktor rady UR1 vzduchové brzdy s vyrovnávačom tlaku na pravej strane prevodovky tak tam sa nastavuje rozdielna vôľa tyčiek a piestikov. Na pravom pedáli vôľa 0,5-1 mm na ľavom pedáli 3,5-4 mm (neviem síce ako tých 0,5 mm odmerať), ale má to byť rozdielne práve kôli tomu vyrovnávaču. Ja to mám takto na mojom traktore.
přátelé já bych taky potřeboval poradit.
mě brzdy brzdí už při dotyku o pedál smykem ale šíleně vržou.
rád bych se toho vrzání zbavil ovšem bojím se, že když si vyměním pakny za nové tak už nezabrzdím vůbec.
co si o tom myslíte?
děkuji
mě brzdy brzdí už při dotyku o pedál smykem ale šíleně vržou.
rád bych se toho vrzání zbavil ovšem bojím se, že když si vyměním pakny za nové tak už nezabrzdím vůbec.
co si o tom myslíte?
děkuji
Stydím se za tuto zem
Nastavenie tyciek na valcekoch pedalov nema s ovladanim brzdica pre vlek spolocne nic. Tych 0,5mm je dovoleny rozdiel ktory moze byt. Vzdy sa to nastavovalo na obydvoch pedaloch na rovnako. Reakcia vzduchovych brzd privesu a jej zosuladenie s brzdami traktora sa nastavuje dole na tiahle. Ked treba tak sa dokonca prehadzuje tiahlo na pake. Su tam tri diery. Ten vytlacny piestik s vyrovnavaca vychadza malinko cca 3mm.
Co sa tyka toho vrzgania brzd: Skus cez tie diery kde je odvzdusnovaci srob nastriekat odmastovac brzd. Mne to pomohlo ze brzdy ovela stichli.
mě to začlo až od momentu co vinou NOVÉHO válečku u pedálu začly brzdy hořet...
když bych obložení oškrábal špachtlí mohlo by to přestat? nebo to po čase začne znovu?.
děkuji
když bych obložení oškrábal špachtlí mohlo by to přestat? nebo to po čase začne znovu?.
děkuji
Stydím se za tuto zem
Dakedy keď bol tetrachlórový hasiaci tak sa striekal aj ten do bŕzd alebo si to s dačím mýlim?
Dielenska prirucka pise tie miery ako uvadzas. Lenze mne sa neosvedcili. Pedal ma dlhy chod na prazdno a pri rozpojenych pedaloch jedna strana nedobrzovala a po spojeni pedalov na prve slapnutie traktor nebrzdil rovnomerne. Az na druhy vyslap ked sa vyrovnavac zrovnal. Ono to rozdielne nastavenie je mozno dobre pri pouzivani rozpojenych brzd. U nas to nepouziva nikto. Ja tiez nie.
Vše je nové až po vyrovnávač tlaku zkusím provést něco s těma pedálama a pak se uvidí možná si to obložení musí sednou.
když jsme kdysi na učilišti zrychlovali jednu 7211 v portálech tak jsme ještě dávali nové pakny a jezdili jsme po dvorku a drželi střídavě cca 10 vteřin jeden pedá a pak druhý asi 5 krát dokola a pak to teprve začalo trochu brzdit, ale stejně jeno kolo znatelně míň....
Stydím se za tuto zem
- pavolmakys
Ahoj toto nastavenie bolo iba u traktorov s mechanickym ovladanim brzdica, zabezpecovalo aby zacala brzdit vlecka skor ako traktor. Ono ak mas brzdy uplne super, maly pohyb pedalu nestacil zabrzdit vlecku a traktor uz brzdil.
Ak je brzdic ovladany hydraulicky (zetor nulkovej rady napr. 7011 a vyssie), nastavuje sa vola rovnaka cca 1mm.
Inak ja s tymto brzdicom, teda spolupracu vyrovnavaca a vzduchoveho brzdica neustale bojujem. Sem tam sa mi stane ze pokial citlivo zabrzdim, nie uplne iba take tuknutie do pedalu na pribrzdenie, sa vlecka uz neodbrzdi. Robi to sem tam a vzdy v tom najnevhodnejsom okamihu, napr. pribrzdis na 5-ke do krizovatky, rozhodnes sa ze to stihnes prejst a hla vlecka brzdi, vidim ze sa nestihnem upratat z krizovatky dostatocne rychlo, pretoze to traktor to neutiahne, takze musim riadne zabrzdit, co znamena viac menej zastavit, a pritom zablokujem celu krizovatku. Ako sa ostatne na mna pozeraju vam nemusim ani hovorit
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ja keď som naposledy menil pakne, tak som ich nasadil bez valčeka a pružín, bubon som striekol značkovacím sprejom a cez dieru kde je valček som dotlačil pakňu k bubnu a pretočil bubnom. Na pakni mi pekne označilo, ktorá časť zaberá. Zo začiatku to bolo minimum....
Takto oznečené som to vonku prebrusil. Opakoval som to pokiaľ som nemal túuto plochu dostatočne velku.
Potom som všetko poskladal a z brzdami doteraz nemám problém...
Takto oznečené som to vonku prebrusil. Opakoval som to pokiaľ som nemal túuto plochu dostatočne velku.
Potom som všetko poskladal a z brzdami doteraz nemám problém...
Co sa tyka toho nastavovania vlek VS. traktor, tak sa to musi takisto nastavovat aj na radach od 0. Inak by to tiahlo nerobili stelovatelne. Viz navod na pouzitie traktora 7011-7745. Starsie rady mali ovladany ventil pre prives od pedalov cez pruzny element a takisto sa to stelovalo.