Ohřívač chladící kapaliny

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
kotis

Re: Ohřívač chladící kapaliny

#166 Nový příspěvek od kotis »

chci se zeptat jak funguje ten autom.sitič u zetoru řady 72,nic jsem tam nenašel ani bimetal, jak pozna ten motor studeny start oproti teplemu?

pavel sk

#167 Nový příspěvek od pavel sk »

Ten sa zapina pri pridani rucnym plynom na maximum,a vypina sa pri naskoceni motora a ubrati plynu, ale malokedy to funguje. Teplota s tym nema nic.

petr laz

#168 Nový příspěvek od petr laz »

Levi píše:Jak píše Jirka. Ten vypoušťák na nádobku pro tělísko, je víc než dobrej. Předpokládám totiž, že budeš mít tělísko nejníž z celé vodní soustavy. A že by jsi vody nikdy nevypouštěl, to nevěřím. ;) otázka 50kč.
S vypoustakem samozrejme pocitam a taky je uz pripraven, jeste udelat krabicku.
Jen me mrzi ze vypoustak z bloku je tak mala dira ale nechci delat dalsi zasah do motoru.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

zetorak jirka

#169 Nový příspěvek od zetorak jirka »

pavel sk píše:Ten sa zapina pri pridani rucnym plynom na maximum,a vypina sa pri naskoceni motora a ubrati plynu, ale malokedy to funguje. Teplota s tym nema nic.
Trochu to upřesním, čudl zaskakuje přidáním plynu na plno jak říká Pavel, ale pouze u motoru v klidu , né když už motor běží a dáš plnej plyn, a samozřejmě je jedno jestli nožní nebo ruční, a že by to nefungovalo, to říct nemohu, jezdím se 72jkama už 28 let a nestalo se mi to.

pavel sk

#170 Nový příspěvek od pavel sk »

Jirko. Nenapisal som to asi presne ale tak som to myslel ako ty. Jasne ze zaskakuje len pred startom ked sa motor a cerpadlo este netoci :friends:

zetorak jirka

#171 Nový příspěvek od zetorak jirka »

pavel sk píše:Jirko. Nenapisal som to asi presne ale tak som to myslel ako ty. Jasne ze zaskakuje len pred startom ked sa motor a cerpadlo este netoci :friends:
To je v pohodě, jen tak jsem to doplnil, a nemyslel jsem tím nic proti tobě :friends:

z4011be

#172 Nový příspěvek od z4011be »

nenašla by se dobrá duše, která by mi (stačí zhruba) změřila průměr díry v potrubí, do který je našroubované čidlo teploty vody (u 4011). Přestavbová sada super, ale u teploměru mi to nesedí, tak zjišťuju jestli mám atyp potrubí (pak koupím nový) nebo správný rozměr (pak by se musela vyprojektovat nějaká redukce).
U mě to hrubým měřením vychází na cca 13,5 mm průměr otvoru, což bude + - nějaká 1/4 coulka.

bobes

#173 Nový příspěvek od bobes »

Jestli si dobře pamatuji je to závit M14 x 1,5. Různá šroubení s tímhle závitem seženeš všude kde např. opravují hydraulické hadice a pod. Můžeš tam ale navařit mufnu jakou chceš. Já to měl na 40 tce 1/2 ", fotku toho mého máš na první stránce tohoto tématu.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

z4011be

#174 Nový příspěvek od z4011be »

dík za info, sice mě netěší, že tam nepůjde běžná topenářská 1/4, ale na druhou stranu je dobré, že se tenhle rozměr dá sehnat.

bobes

#175 Nový příspěvek od bobes »

Já si koupil závitník a očko v tomhle rozměru a už jsem ho použil mockrát. Je to docela rozšířený závit.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

vlju

#176 Nový příspěvek od vlju »

Ahoj Pavle z Tábora,
mám zájem o Tvůj ohříváček chladící kapaliny pro připojení na výpustný kohout. Mám zetora 3511 a jak se ochladí, tak to startování žádný zázrak. Pročetl jsem Tvoje příspěvky a docela se mě to zamlouvá. Mám možnost zakoupit ohříváček na sponí hadici od chladiče ale obávám se, že to bude topit jen v okruhu chladiče jak popisují někteří kolegové. Je ještě toto téma aktuální? Prosím pošli nabídku.Vlasta

pavel z tabora

#177 Nový příspěvek od pavel z tabora »

na spodni hadici to nedávej, nejleší je to na vypuštěcí kohoutek v bloku motoru. Pavel

vlju

#178 Nový příspěvek od vlju »

v minulých příspěvcích jsi tyto ohříváčky nabízel jako sady pro připojení na kohoutek, je to ještě aktuální. VlJu

pavel z tabora

#179 Nový příspěvek od pavel z tabora »

musel bych na zimu zase nějaké nadělat, ale ten čas na to najíts snad za měsíc

vlju

#180 Nový příspěvek od vlju »

Ahoj Pavle, zatím dík, pokud budeš mít něco vyrobeno dej vědět. Vlasta

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“