Ohřívač chladící kapaliny
Moderátor: Lukashil
Re: Ohřívač chladící kapaliny
chci se zeptat jak funguje ten autom.sitič u zetoru řady 72,nic jsem tam nenašel ani bimetal, jak pozna ten motor studeny start oproti teplemu?
Ten sa zapina pri pridani rucnym plynom na maximum,a vypina sa pri naskoceni motora a ubrati plynu, ale malokedy to funguje. Teplota s tym nema nic.
S vypoustakem samozrejme pocitam a taky je uz pripraven, jeste udelat krabicku.Levi píše:Jak píše Jirka. Ten vypoušťák na nádobku pro tělísko, je víc než dobrej. Předpokládám totiž, že budeš mít tělísko nejníž z celé vodní soustavy. A že by jsi vody nikdy nevypouštěl, to nevěřím. ;) otázka 50kč.
Jen me mrzi ze vypoustak z bloku je tak mala dira ale nechci delat dalsi zasah do motoru.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
- zetorak jirka
Trochu to upřesním, čudl zaskakuje přidáním plynu na plno jak říká Pavel, ale pouze u motoru v klidu , né když už motor běží a dáš plnej plyn, a samozřejmě je jedno jestli nožní nebo ruční, a že by to nefungovalo, to říct nemohu, jezdím se 72jkama už 28 let a nestalo se mi to.pavel sk píše:Ten sa zapina pri pridani rucnym plynom na maximum,a vypina sa pri naskoceni motora a ubrati plynu, ale malokedy to funguje. Teplota s tym nema nic.
Jirko. Nenapisal som to asi presne ale tak som to myslel ako ty. Jasne ze zaskakuje len pred startom ked sa motor a cerpadlo este netoci
- zetorak jirka
To je v pohodě, jen tak jsem to doplnil, a nemyslel jsem tím nic proti toběpavel sk píše:Jirko. Nenapisal som to asi presne ale tak som to myslel ako ty. Jasne ze zaskakuje len pred startom ked sa motor a cerpadlo este netoci
nenašla by se dobrá duše, která by mi (stačí zhruba) změřila průměr díry v potrubí, do který je našroubované čidlo teploty vody (u 4011). Přestavbová sada super, ale u teploměru mi to nesedí, tak zjišťuju jestli mám atyp potrubí (pak koupím nový) nebo správný rozměr (pak by se musela vyprojektovat nějaká redukce).
U mě to hrubým měřením vychází na cca 13,5 mm průměr otvoru, což bude + - nějaká 1/4 coulka.
U mě to hrubým měřením vychází na cca 13,5 mm průměr otvoru, což bude + - nějaká 1/4 coulka.
Jestli si dobře pamatuji je to závit M14 x 1,5. Různá šroubení s tímhle závitem seženeš všude kde např. opravují hydraulické hadice a pod. Můžeš tam ale navařit mufnu jakou chceš. Já to měl na 40 tce 1/2 ", fotku toho mého máš na první stránce tohoto tématu.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
dík za info, sice mě netěší, že tam nepůjde běžná topenářská 1/4, ale na druhou stranu je dobré, že se tenhle rozměr dá sehnat.
Já si koupil závitník a očko v tomhle rozměru a už jsem ho použil mockrát. Je to docela rozšířený závit.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
Ahoj Pavle z Tábora,
mám zájem o Tvůj ohříváček chladící kapaliny pro připojení na výpustný kohout. Mám zetora 3511 a jak se ochladí, tak to startování žádný zázrak. Pročetl jsem Tvoje příspěvky a docela se mě to zamlouvá. Mám možnost zakoupit ohříváček na sponí hadici od chladiče ale obávám se, že to bude topit jen v okruhu chladiče jak popisují někteří kolegové. Je ještě toto téma aktuální? Prosím pošli nabídku.Vlasta
mám zájem o Tvůj ohříváček chladící kapaliny pro připojení na výpustný kohout. Mám zetora 3511 a jak se ochladí, tak to startování žádný zázrak. Pročetl jsem Tvoje příspěvky a docela se mě to zamlouvá. Mám možnost zakoupit ohříváček na sponí hadici od chladiče ale obávám se, že to bude topit jen v okruhu chladiče jak popisují někteří kolegové. Je ještě toto téma aktuální? Prosím pošli nabídku.Vlasta
-
na spodni hadici to nedávej, nejleší je to na vypuštěcí kohoutek v bloku motoru. Pavel
v minulých příspěvcích jsi tyto ohříváčky nabízel jako sady pro připojení na kohoutek, je to ještě aktuální. VlJu
-
musel bych na zimu zase nějaké nadělat, ale ten čas na to najíts snad za měsíc
Ahoj Pavle, zatím dík, pokud budeš mít něco vyrobeno dej vědět. Vlasta