Vývodový hriadeľ
Moderátor: Lukashil
Vývodový hriadeľ
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či ste sa nestretli s následovným problémom : Mám Zetor 8011 za ktorým mám naviják. Keď ťahám a traktor je na rovnom alebo dole svahom tak vývodová hriadeľ ťahá, hneď ako sa postavím hore kopcom hriadeľ sa slabo roztáča a nemá silu, a tlak oleja do spojky vývodového hriadeľa v trubke je nulový .. Viete niekto poradiť ?
Naposledy upravil(a) maros2507 dne pát bře 21, 2014 6:53 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Re: Vývodový hriadeľ
co olej v převodovce
Olej je asi 5cm nad mierkou , samozrejme zámerne .. aj tak to nejde
- Lukas7745_SK
Crystal má čerpadlo vpredu a pokiaľ máš veľký kopec tak môže stratiť tlak. V robote sa vždy snažím kypovať vlečky nie proti kopcu a taktiež sa často stane že vypne predný náhon pri jazde do ozaj prudkého kopca. Je to daň za luxusné zapínanie VH a predného náhonu tlakom oleja Takže hľadaj problém tam, skús keď ti nezapne naviják, či ti idú hore ramená tak isto ako normálne.
No kopec určite nepresiahol svahovú dostupnosť a čo sa týka sa ramien tak sa zavzdušnilo aj hydraulické čerpadlo na ramena a prestali sa dvíhať .. Pri státi 3-4 dni hydraulika začala opäť pracovať ..
hm,podobný problém jsem řešil taky na konec jsem půlil a měnil pohon čerpadla a nemáš vzadu u náhonové hřídele tu hrušku s lamelama špatnou ? a skuz změřit tlak čerpadla od náhonu
- Lukas7745_SK
Keď nám na 12145 takto blbli ramená a tlaky do koncoviek tak sa vymenilo čerpadlo a zatiaľ druhú sezónu pokoj. Meral sa aj tlak, ale výsledok veru neviem, nebol som pri tom. Zobral sa kus hadice, na jeden koniec sa naskrutkovala rýchlospojka, na druhý koniec manometer a šup do koncovky vonkajších okruhov a dáš len páku do tlak. polohy - kypovanie a manometer by mal teoreticky ukázať 16 MPa +-
-
taky bych vyděl to čerpadlo zatím vždy to dělalo když mě to blblo
Tak problém sme vyriešili. V prídavnej prevodovke bola prasknutá sacia hadica čerpadla. Ďakujem za komentáre.
zdravím vas mam taky problem na mojej 8011 po zapnuty vyvodoveho hriadela pakou pod sedadlom sa hned toci a ked ho chcem vypnut tou pakou pod volantom tak v obydvoch polohach sa vydodak toci musim ho vypnut len tou pakou pod sedadlom neviete v com by mohol byt problem ? tahla na packe som pozeral su napojene a pohybuju sa tak nechapem ak viete niekto tak prosim o radu dakujem
Je dost mozne ze ti praskla jedna s lamiel vzadu v spojke a vsunulo tie kusy jeden pod druhy. Demontazi spojky sa nevyhnes.
a co vsetko je potreba rozobrat aby som sa dostal k tej spojke ?
Traktor postav predkom s kopca (aby si nemusel vypustat olej s prevodovky) ale vacsieho, riadne zabrzdi a zaklinuj traktor aby ti neprchol. Demontuj konzolu etazoveho zavesu a veci spojene s nou a si na spojke. Vysrobuj vsetky srobky co ju drzia. Zozen si dve dlhe sroby na stiahnutie myslim M10. Mala by pekne vyliest von. Predtym si kup nove O-kruzka na utesnenie obvodovych kanalikov Celkom tam ide 3kusy. Pri montazi ssi hlavne daj tie O- kruzka do spravnych drazok. Ked ju budes mat vonku tak su vo zveraku na stole riadne skontroluj. Je tam jedna mega segerka ktora zaistuje samotne lamely. Tu ked demontujes von tak si u lamiel a pekne ich vyberies von. Hlavne si vsetko sleduj ako tam bolo a popripade fot na mobil.
Obnovim temu. Doniesli sme rotavator,roztocily,polozily na zem a nic. Proste sa zastavil. Cize bud smykaju lamely alebo je nizky tlak a nedotlaca ich k sebe predpokladam. Samozrejme nevedely sme o tom,pokazilo to naladu kazdemu... Ako a co zistovat ? Ako a kde merat tlak do ovladania kardana ? Ake maju byt hodnoty ? Ako sa dostanem k lamelam ?
Podotknem ze je to model 8011 ´74
Podotknem ze je to model 8011 ´74
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2