Hydrostatické řízení

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Martin90

Re: Hydrostatické řízení

#406 Nový příspěvek od Martin90 »

PETR6945 píše:Ahojte, mám dotaz, - chystám se na 7245 dát hydrostatické řízení, vše mám original (držáky, pístnici, atd.) jen místo orsty 100 mám 125 (danfoss), může to tam být, nebo to bude dělat nějaké problémy ? :zapomel: dík za rady......
Máme taky 125, při nižších otáčkách motoru nejde tak rychle točit volantem, ale v podstatě kola zatáčí stejně rychle jako u 100vky, to je dáno průtokem čerpadla. Pro mě je to v čelním nakladači o hodně lepší než 100vka, udělám o čtvrtinu méně otáček volantem. Při vyšších otáčkách motoru už je to naprosto bez problému. Takže za mě 125ku :) .
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

PETR6945
Kontaktovat uživatele:

#407 Nový příspěvek od PETR6945 »

Martin90 píše:
PETR6945 píše:Ahojte, mám dotaz, - chystám se na 7245 dát hydrostatické řízení, vše mám original (držáky, pístnici, atd.) jen místo orsty 100 mám 125 (danfoss), může to tam být, nebo to bude dělat nějaké problémy ? :zapomel: dík za rady......
Máme taky 125, při nižších otáčkách motoru nejde tak rychle točit volantem, ale v podstatě kola zatáčí stejně rychle jako u 100vky, to je dáno průtokem čerpadla. Pro mě je to v čelním nakladači o hodně lepší než 100vka, udělám o čtvrtinu méně otáček volantem. Při vyšších otáčkách motoru už je to naprosto bez problému. Takže za mě 125ku :) .
Dík za odpověď. ;-) O čvrt otáčky na každou stranu? (od středu kol ?) kolik je to vlastně otáček volantem? co jsou to nižší otáčky? volnoběžné ? jestli s tím na volnoběh nepůjde, nebo půjde těžce točit, tak to je naprd ...... :nene: Sice já tam nakladač, ani nic podobného nemám a ani mít nebudu a čerpadlo mám funglovku, tak by to snad mohlo fungovat... :zapomel:

Martin90

#408 Nový příspěvek od Martin90 »

PETR6945 píše:Dík za odpověď. ;-) O čvrt otáčky na každou stranu? (od středu kol ?) kolik je to vlastně otáček volantem? co jsou to nižší otáčky? volnoběžné ? jestli s tím na volnoběh nepůjde, nebo půjde těžce točit, tak to je naprd ...... :nene: Sice já tam nakladač, ani nic podobného nemám a ani mít nebudu a čerpadlo mám funglovku, tak by to snad mohlo fungovat... :zapomel:
No zkrátka natočíš volantem o čtvrtinu méně, když máš o čtvrtinu větší objem orbitrolu. S tou 125kou to vychází 2,6 otáčky z levého rejdu do pravého a 3,4 otáčky z pravého do levého. Při 600 ot./min. jde normálně lehce točit, akorát pokud by jsi chtěl točit hodně rychle tak se ten orbitrol pozasekává, ale na normální zatáčení třeba při couvání na volnoběh to bohatě stačí. Musel by sis to vyzkoušet, já jezdil se 7745 co měla 100vku a třeba jezdit s tím na trojku vedle řezačky nějaké zatáčky, to by se člověk umotal...
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

PETR6945
Kontaktovat uživatele:

#409 Nový příspěvek od PETR6945 »

Martin90 píše:
PETR6945 píše:Dík za odpověď. ;-) O čvrt otáčky na každou stranu? (od středu kol ?) kolik je to vlastně otáček volantem? co jsou to nižší otáčky? volnoběžné ? jestli s tím na volnoběh nepůjde, nebo půjde těžce točit, tak to je naprd ...... :nene: Sice já tam nakladač, ani nic podobného nemám a ani mít nebudu a čerpadlo mám funglovku, tak by to snad mohlo fungovat... :zapomel:
No zkrátka natočíš volantem o čtvrtinu méně, když máš o čtvrtinu větší objem orbitrolu. S tou 125kou to vychází 2,6 otáčky z levého rejdu do pravého a 3,4 otáčky z pravého do levého. Při 600 ot./min. jde normálně lehce točit, akorát pokud by jsi chtěl točit hodně rychle tak se ten orbitrol pozasekává, ale na normální zatáčení třeba při couvání na volnoběh to bohatě stačí. Musel by sis to vyzkoušet, já jezdil se 7745 co měla 100vku a třeba jezdit s tím na trojku vedle řezačky nějaké zatáčky, to by se člověk umotal...
Jo tak, díky za info, hodíme to tam :) :friends:

Jozka

#410 Nový příspěvek od Jozka »

Chtěl bych předělat řízení na hydrostatiku na Z7045. Měl bych dvě otázky.

1. Je možno použít původní hranatou nádržku na olej, nebo je potřeba novější kulatá?
2. Jak je uchycena samotná orsta pod přístrojovou deskou? Žádné úchyty tam nemám, je potřeba vyrobit nějaký držák?

Chtěl bych koupit hotovou sadu, jako se prodává třeba na bazoši.

pavel sk

#411 Nový příspěvek od pavel sk »

70tka ma pevny stlpik riadenia ako aj 69tky. Musis vyrobit konzolu pre uchyenie orbitrolu a volantovej skratenej tyce. Nadrz mozes nechat aj tu hranatu co je tam. Je tu toho dost popisane a aj pofotene ako to chlapi maju poriesene.

STEEL

#412 Nový příspěvek od STEEL »

u tej 70tky jedině použít něco takovýdleho jen otočit jednotku vývodama dozadu
Obrázek
¨
pavle sk myslíš že to nějak nepoškodí orstu když má nádržka jen magnet a ne žádnej filtr? že může projít jednotkou jakákoliv nečistota?
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

pavel sk

#413 Nový příspěvek od pavel sk »

S tou cistotou oleja mas aj pravdu. Ta necistota skor musi prejst cerpadlom. Pokial ma na tej nadrzi magnet a to sitko v poriadku, tak by som sa toho nebal. To sitko s magnetom toho chyti docela dost. V okruhlej nadrzke ked je ta vlozka KO a rozpadnuta tak tade tu necistotu tiez nasaje. Necistoty sa do oleja najviac dostavaju pri nalievani, ci dolievani oleja. Ale ak ma dotycny na okruhlu nadrzku, tak si ju tam moze dat :friends:

Jozka

#414 Nový příspěvek od Jozka »

Chtěl bych dát sadu jako je na fotce:
Obrázek

Prošel jsem forum a už je mi jasnější, jak je tam jednotka uchycena. Foto od radovann na str.11:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=150

Takže mi podle katalogu novějších zetorů bude chybět držák (poz. 2) a konzola řízení (poz. 1) má u z7045 jiný tvar - nemá plechové výlisky pro uchycení orsty. Musím něco vymyslet, abych to mohl uchytit, jako je to v originálu, než na převodovku, jako u z6945.
Katalog: http://www.agroservishlucin.cz/3320-734 ... index.html

Na tu nádobku se ptám schválně kvůli ceně, kulatá je neskutečně a nesmyslně drahá.

pavel sk

#415 Nový příspěvek od pavel sk »

Panel na 70tkach nema to horne uchytenie domceka s volantom a nemas tu konzolu tam o co uchytit. Ono by sa dalo tam nieco dovarit a dopasovat. Zalezi ako si vybaveny v dielni. U 72jky je to uchytenie jednoduchsie a ten origo drziak orbitrolu sa tam namontuje bez vacsich zasahov. Hold 70tka je len kus upravena 69tka :)

pavolmakys

#416 Nový příspěvek od pavolmakys »

Ja som vyrobil drziak uchyteny o konzolu, nieco podobne ako to mali uz 2-kove rady. Inak, neviem ci mam nieco s cerpadlom (je nove, to vacsie), ale ja mam 80-orstu a na volnobeh nestaci krmit ani tu, tak pri tych vyssich orstach to musi byt este horsie.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

Jozka

#417 Nový příspěvek od Jozka »

Když provedu přestavbu na hydrostatické řízení, musí se to nějak přepsat v technickém průkazu? Nebude s tím problém na STK?

adam

#418 Nový příspěvek od adam »

Mě řekli na technickej, že když to předělám, tak už mě technickou neudělaj. :-/
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

pavolmakys

#419 Nový příspěvek od pavolmakys »

To by som rad vedel dovod. Ak na to existuje oficialna sada na prestavbu, nemozu mat s tym problem. Nehovoriac, ze niektore typy to maju od vyroby.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

adam

#420 Nový příspěvek od adam »

Taky jsem jim to říkal...
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“