zetor 4011 klepání v motorovém prostoru

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Chose11

Re: zetor 4011 klepání v motorovém prostoru

#16 Nový příspěvek od Chose11 »

A co ventily, nemá nějaký z nich velkou vůli?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

drpepa

#17 Nový příspěvek od drpepa »

ventily zkontroluji, jakmile budu vědět, kolik maže motor při volnoběhu a při jízdě. Zjistím to dnes nebo zítra a napíšu.

Chose11

#18 Nový příspěvek od Chose11 »

Ventily se,seřizují na studeném motoru, volný koník slušně klepe
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

dratek

#19 Nový příspěvek od dratek »

Tak trochu by mohl povytéct ale že by tekl nějakou dobu tak to né protože po zhasnutí motoru by měl ztéci zpět do vany.U těch ventylů mi trochu nesedí to tvoje vyjádření že motor běží dost dobře ale je to taky jedna z možností i když asi by to bylo znát při startování i při akceleraci

drpepa

#20 Nový příspěvek od drpepa »

dnes jsem zkusil nahrát video. musíte se zaposlouchat, aby jste v pozadí slyšeli to "klepání" a uvnitř kabiny drnčí i plechy https://www.youtube.com/watch?v=XAX-wBb ... e=youtu.be

dratek

#21 Nový příspěvek od dratek »

Bohužel mě nejde spustit to video,píše mi to že je soukromé a potřebuji k tomu nějaké svolení

drpepa

#22 Nový příspěvek od drpepa »

Omlouvam se, uz to funguje.

jozzo

#23 Nový příspěvek od jozzo »

Klepat to klepe pěkně :vysmech:

drpepa

#24 Nový příspěvek od drpepa »

podařilo se mi dnes namontovat budík mazání. Při studeném motoru na volnoběh maže 1 - 1,5 a při zahřátém motoru a jízdě maže 2. Výjma jsem se dostal na 2,5!

Co to znamená??!!

Jarda-k

#25 Nový příspěvek od Jarda-k »

Že to maže dost málo...
Zkus měření zopakovat při zahřátým motoru.
Pokud je motor OK je tlak při ohřátým motoru na volnoběh 2 bary v otáčkách 4 bary.

malotraktorpetr

#26 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

drpepa píše:podařilo se mi dnes namontovat budík mazání. Při studeném motoru na volnoběh maže 1 - 1,5 a při zahřátém motoru a jízdě maže 2. Výjma jsem se dostal na 2,5!

Co to znamená??!!
malo to maze :( to bude chycena klika :( jestly to klepe tak v chodu motoru tak but volna klika nebo ojnice .No nezbyva sundat vanu kryci plech +saci kos nebo 4011 meli telefonky :( a skusit zahybat jak s ojnicema tak pak sundat jeden zamek kliky + ojnice jestly ma ryhy nebo bude v vane kompozice spony tak celi spodek na prebrus :( halvne skontroluj axialy ty musou udelat vuli a pak hybaj s klikou a jdou srat ojnice a salky :(

dratek

#27 Nový příspěvek od dratek »

Tak ti nevím,jestli to trochu zkresluje ten přenos přez video ale zdá se mi ten zvuk trochu dunivý,nám když to klepalo tak to při přidání plynu bylo takový ostřejší jako když střílíš z kulometu ale to může být daný rozsahem poškození lágru,nám tenkrát chybělo kus pánve.ještě než bych demontoval spodek tak pro klid duše bych zkontroloval vršek,to ti nezabere moc času a když pak by jsi rozdělal spodek tak nejprve vyzkoušej opticky vůli jednotlivých ojnic ručním protáčením klikou protože pokud rozděláš nepoškozenou ojnici tak na ni nic nepoznáš,ještě mě trochu zaskočilo to že ti to přiložení ruky nebo přez klíč na víka hlav nic nedělalo,u naší závady to bylo hned cítit a taky když jsme rozdělaly tu ojnici o které jsme byly přesvědčeni že klepe tak to byla ona a ještě ve vaně byl kousek vylomené pánve

frturek1

#28 Nový příspěvek od frturek1 »

mam 5611 kdyz jede celej den tak na volnobech budik padne na nulu, ohrata v tockach maze kolem 2-2,5 mota s balickou obraci a nahrabuje se 7,5m nahrabovacem dohromady 60 ha predloni 40 a pred tim 25ha olej nebasti a jde porad jak kule uz leta

malotraktorpetr

#29 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

frturek1 píše:mam 5611 kdyz jede celej den tak na volnobech budik padne na nulu, ohrata v tockach maze kolem 2-2,5 mota s balickou obraci a nahrabuje se 7,5m nahrabovacem dohromady 60 ha predloni 40 a pred tim 25ha olej nebasti a jde porad jak kule uz leta
az jednou se ti to vymsti :) ;-)

drpepa

#30 Nový příspěvek od drpepa »

dratek píše:Tak ti nevím,jestli to trochu zkresluje ten přenos přez video ale zdá se mi ten zvuk trochu dunivý,nám když to klepalo tak to při přidání plynu bylo takový ostřejší jako když střílíš z kulometu ale to může být daný rozsahem poškození lágru,nám tenkrát chybělo kus pánve.ještě než bych demontoval spodek tak pro klid duše bych zkontroloval vršek,to ti nezabere moc času a když pak by jsi rozdělal spodek tak nejprve vyzkoušej opticky vůli jednotlivých ojnic ručním protáčením klikou protože pokud rozděláš nepoškozenou ojnici tak na ni nic nepoznáš,ještě mě trochu zaskočilo to že ti to přiložení ruky nebo přez klíč na víka hlav nic nedělalo,u naší závady to bylo hned cítit a taky když jsme rozdělaly tu ojnici o které jsme byly přesvědčeni že klepe tak to byla ona a ještě ve vaně byl kousek vylomené pánve

nejvíce shodné to jde slyšet v 1:22 . Zkusím dnes sundat spodek, mrknu na to (vyfotím) a pootočím klikou.

PS: co je to lágr?

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“