8145 Crystal převodovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: 8145 Crystal převodovka

#46 Nový příspěvek od pavel sk »

Zadna polos musi komplet dole ako ked robis brzdy. POtom musis rozhodit reduktor. Pod centralnym kolesom reduktora je velky srob a pod nou vymedzovacie podlozy. To musis cele rozobrat. Neni to nic zloziteho. Hlavne si vymen aj O-kruzka. nielen gufera.

nabocklish

#47 Nový příspěvek od nabocklish »

Pavle díky za radu. Traktor jsme nakonec rozpůlili znovu. Vše se zdá v pořádku, jen na hřídeli vývoďáku je rýha od gufera, tak možná tudy. Jinak jsme přetěsnili úplně všechno co šlo. Tak snad to bude ok. Obrázek
Jinak mě překvapil spojka. Takhle vyhřáté a popraskané jsem viděl disky na brzdách, ale na spojce nikdy...
Obrázek
Protože my jsme spojku nikdy nedělali a i teď je lamela v pořádku, je to tak zřejmě už od předchozího majitele. Rozhodli jsme se setrvák neměnit

pavel 93

#48 Nový příspěvek od pavel 93 »

pavel sk píše:Pre meranie treba vybrat len podlahu v kabine. Budik musis napojit k tomuto holendru s boku. Je to tlakovy kanal s cerpadla do rozvadzaca. Na obrazku som ti ho oznacil sipkou Obrázek
Díky moc pomohl jsi mi hned o víkendu na to vlitnu a pak se ozvu 8)

pavel sk

#49 Nový příspěvek od pavel sk »

Mal si rozobraty aj nasobic? Tie trhlinky na spojke je bezna vec. U nas je to skoro na kazdom traktore. Neni to nic hrozne.

nabocklish

#50 Nový příspěvek od nabocklish »

Neměli... myslíš, že bychom ho měli taky rozdělat? Funguje bez problémů.
No když už jsme u toho, řazení VH nefungovalo úplně spolehlivě. Respektive trvalo dlouho než sepnul. Při rozdělání spojky jsme našli uvolněný triangl a myslím, že příčina by mohla být tady. Je tak?

Ještě pro dokreslení... já osobně ty stroje neopravuji. Živí mě úplně něco jiného a traktory jsme vždy vozili do servisu. Ten teď skončil, tak si něco dělám sám, něco chlapi z údržby (tím je myšleno údržba výrobní linky - vesměs vyučení zámečníci, bohužel ne opraváři, já jsem vystudoval práva)... Učíme se to všichni.

pavel sk

#51 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked ti isiel nasobic v poriadku tak ho nechaj tak. Hlavne pri skladani daj novy O- kruzok na kanalik cerpadla preprevodovku. Takisto daj vsetky O-kruzku vsade kde su a co si rozobral. Hlavne ich nelep silikonom! Staci kus vazeliny.

nabocklish

#52 Nový příspěvek od nabocklish »

myslíš tady do toho kanálku jo?
Obrázek

pavel sk

#53 Nový příspěvek od pavel sk »

Tam ide len tesnenie. Mal som na mysli O-kruzok ktory ide na to cerpadlo so strany od nasobica na medziskrinu. Na tom cerpadle je aj taka drazka na ten kruzok. Kruzok kup presny ako tam ma ist podla katalogu. Lebo casto sa stane ze rpave tam netesni a utekaju tlaky. POtm blbne nasobic, predny nahon, a aj kardanka.

nabocklish

#54 Nový příspěvek od nabocklish »

jo takhle. Ano, O kroužky jsme měnili všechny, stejně jako těsnění, gufera, měděný podložky. Nenechali jsme nic náhodě. A vyplatilo se, traktor je složen, odzkoušen a zatím nic neteče. Doufám, že tomu tak bude po následujících aspoň deset let :D

pavel sk

#55 Nový příspěvek od pavel sk »

Este ze tak 8) . Aj tak to vydrzi tak 6rokov a kus menej. Poznam podla vlastnych skusenosti :smich: Kristal je nezmar ( v konzumacii nahradnych dielov s Polska). :smich:

KUK420

#56 Nový příspěvek od KUK420 »

Zdar chlapi. Taky mám dotaz. Mám Z 12145. Koupil jsem za to lis na seno WELGER 435 a ted to zkouším sehrát dohromady, aby to nějak fungovalo. Jelikož jsem amatér samouk, tak mám několik nejasností a problémů, tak třeba: Když chci zvednout zadní výkopnou komoru (jako když vyhazuju balík), tak páku vnějšího hydr. vývodu dám dolů, trochu sešlápnu plyn a komora se začne zvedat. Zvedá se čím dál pomaleji, tak do půlky, někdy víc (málokdy skoro až nahoru), až se zastaví a najednou sama začne klesat, i když tu páku držím stále dole. Když tu páku pustím (myslím že je to ta "plovoucí" poloha), myslel jsem, že komora půjde vlastní váhou zase dolů, ale ona se zastaví v té poloze ve které je. Nepomůže ani dát páku doprostřed, ani nahoru. Abych to dostal zase dolů, musím tu páku dát zase dolů (jako když zvedám) a na volnoběžné otáčky to nechat pomalu klesat až dolů. Až když už je komora skoro dole, tak zafunguje ta "plovoucí poloha", takže páku můžu pustit a komora ten poslední kousek klesne rychle dolů.
Mám nějak měřit tlaky...? Dík

pavel sk

#57 Nový příspěvek od pavel sk »

Skusal si prehodit hadice od lisa na rychlopojkach na traktore? Prehod ich tak aby si komoru dvyhal pakou dozadu. Ak to nepomoze tak sa ti miesaju tlaky.

KUK420

#58 Nový příspěvek od KUK420 »

Zkoušel jsem i to. Dnes jsem vymenil i hydraulické čerpadlo. Bylo tam ještě to staré, oválné a dávalo tlak cca 6 - 9 MPa (udělal jsem si měřák). Dal jsem tam nové, tu silnější variantu, 55l/min, a dává skoro 15 - 20 Mpa (studený olej). Je polské, tak jsem zvědav jak dlouho vydrží. Teď po výměně čerpadla to zvedá super. Až nahoru a pěkně rychle. Ale dolů se tomu nechce. Zvedám, zvedám, a když chci dát dolů, tak se to zasekne, a nechce jit. Musim vždy najít takovou polohu páky, kdy to pustí dolů. Je to to fakt jeden bod, +/- 1mm na té páce, blbě se to trefuje a když to přejedu, tak musim znovu trochu zvednout, abych mohl hledat ten mini bod, ve kterém to spouští dolů.
Připadá mi, jestli tam někde není nějaký zpětný ventil, který se zasekne a nepustí. Musím ho tlakem zase otevřít a pak se zkusit trefit, Ale takhle to v provozu přece nemůže být. Zkoušel jsem ty pokusy na všech vývodech...

pavel sk

#59 Nový příspěvek od pavel sk »

Vonkasi okruh isti len samotne supatko vonkajsieho okruhu. Je mozne ze mas rozstelovane ovladanie supatka v tom tunely alebo blbne samotny rozvadzac. Paku v polohe plavajuca medzi spodnou tlakovou polohou a neutralom ti drzi samo?

KUK420

#60 Nový příspěvek od KUK420 »

Ano, drží v té plovouci poloze sama. Je to těsně pod neutrálem...

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“