Prosím poraďte
Moderátor: Lukashil
Prosím poraďte
U 7011 mi začala mizet voda a záhy jsem zjistil,že mi kape z odfuku motoru.Zkusmo jsem povolil vypoušťák oleje a trošku odpustil pro zjištení jestli je voda v oleji.Nic tam nebylo.Změřily jsme tlaky ve válcích, 2,3 a 4 měly 29,první 26.Rozhodly jsme se tedy vyměnit tesnění pod hlavama a po sundání kapliček byla na ventilech emulze,tedy jasná známka toho,že se voda do oleje dostala.Na tesněních jsme neshledaly žadné poškození,přesto jsme je vyměnily a vysledek je stále stejný,voda mizí.Traktor jede normálně,nehřeje se a netlakuje.Mám podezření na vložku u prvního válce.Muže být problém i někde jinde,třeba praskla hlava?Jak tento problém diagnostikovat?Předem moc děkuji za tipy a rady.
Zetor 6718,7 tuna,lis K442
Re: Prosím poraďte
Mozes mat aj mikrotrhlinu..stava sa aj to..a moc ti tu vodu zere?
1.5 L na 5 kmmcgiver21 píše:Mozes mat aj mikrotrhlinu..stava sa aj to..a moc ti tu vodu zere?
to může bej klidně i prorezlá vložka vypusť olej sundej vanu sundej hlavy a nalej blok vodou a pootáčej motorem a třeba se ukáže kudma to bude týct
známej to dělal před 14dnama taky na 7011 prorezlá vložka
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Supr děkuju,toto jsem potřeboval vědět,jak na to.STEEL píše:to může bej klidně i prorezlá vložka vypusť olej sundej vanu sundej hlavy a nalej blok vodou a pootáčej motorem a třeba se ukáže kudma to bude týct
Skor skus dat dole len vanu. Hlavy nechaj. Tak nalej vodu a pretacaj motorom.
Na 40 nám praskla vložka rovnoběžně kousek nad O kroužky a taky to teklo do oleje.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
No a co když to valí gumkama?Ale při 1,5 l na 5km to by byl olej jak mléko.A z motoru maslostroj.A prorezlá vložka to samo a nebo by se to tlakovalo.Takové množství bude muset byt někde vidět...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Doma na 6945ke nam tiez praskla vlozka na prvom valci presne v mieste drazky pre tesniaci O-kruzok. Prasklina bola az na 1/4obvodu vlozky.
známýmu prorezla vložka a taky mu to netlakovalo ale nemněl tak velkej úbytek vody akorát mu šla pára z výparníku
Tomas6 píše:No a co když to valí gumkama?Ale při 1,5 l na 5km to by byl olej jak mléko.A z motoru maslostroj.A prorezlá vložka to samo a nebo by se to tlakovalo.Takové množství bude muset byt někde vidět...
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Nam tiez nic netlakovalo lebo to bolo vlastne v dolnej uvrati motora. Voldu tlacilo do oleja. Cast vody sa stihala odparit po zohriati a cast vody robila cappucino. V robote tiez vlozky väcsinou prehrdzaveju v dolnej casti a malokedy to tlakuje do chladica.