hydraulika 7245
Moderátor: Lukashil
Re: hydraulika 7245
Pretesniť pomocný valec a je to OK. Ak ti to predtým niekedy držalo, tak tam manžety určite boli . Keď sa manžety potrhali , tak ich asi v kúskoch zobralo do oleja a keďže ide naspäť cez rozvádzač, tak mohlo niečo zostať zaseknuté v rozvádzači a preto to samovoľné zdvíhanie...
Pokiaľ je sitko na saní OK, tak ti ich už nenasaje. Skús ešte vyšrobovať zo spodu na dekli čerpadla hydrauliky magnetický čistič a prečistiť ho, aj sitko.
Pokiaľ je sitko na saní OK, tak ti ich už nenasaje. Skús ešte vyšrobovať zo spodu na dekli čerpadla hydrauliky magnetický čistič a prečistiť ho, aj sitko.
skusim a na jar aj tak chcem vymenit filter hydrauliky a olej lebo neviem kedy bol meneny a ci vobec bol.
Z7211
Ak maš original veko 72xx a je v ňom uzatvaracia lkapka, tak ten čistič môžeš vyšrobovať bez toho aby si vypušťal olej. Keď ten čistič vykrucaš, tak sa ta klapka zatvara a postupne sa uzatvorí úplne. Niečo oleja vytečie, ale iba tolko, čo je okolo čističa. Radšej ho pozrieť skôr, ako by malo byť roztrhnuté a malo nasávať tie nečistoty do rozvádzača! A na to aké je, tak mu vela netreba...
Ahoj, pročítám tohle téma a prosím o radu. Mám 7245 a při orání když spouštím pluh do brázdy tak zpočátku klesá pomalu, ale asi
tak v polovině zdvihu spadne jako kamen. Až se mi utrhají šrouby na želízku. Nevím co by to mohlo dělat. Víko mi dělali v Kamenici asi
před 4 roky. Měnili válec i píst a kostku přetěsnili, Jinak pokud je pluh zvednutý nahoře tak drží. Ta oprava sice byla už dřív, ale protože
jsem traktor opravoval delší dobu, tak od té doby natočil asi 150 mth. Nějakou dobu to chodilo dobře a teď to takhle zlobí.
Díky.
tak v polovině zdvihu spadne jako kamen. Až se mi utrhají šrouby na želízku. Nevím co by to mohlo dělat. Víko mi dělali v Kamenici asi
před 4 roky. Měnili válec i píst a kostku přetěsnili, Jinak pokud je pluh zvednutý nahoře tak drží. Ta oprava sice byla už dřív, ale protože
jsem traktor opravoval delší dobu, tak od té doby natočil asi 150 mth. Nějakou dobu to chodilo dobře a teď to takhle zlobí.
Díky.
V akom stave mas pomocny hydraulicky valec? S hornej polohy ramein ti prave moze do polovici brzdit (krizit) ten pomocny valec. Uz som aj to riesil v robote. Kolko vazi ten tvoj pluh? Pri vahe pluhu je normalne ze ramena idu rychlo dole. Napr.mne na 6945 s pluhom idu ramena od vrchu dole rychlo a hydraulika drzi v akejkolvek polohe ramien. Ked zapnem obracas sena, tak uz idu pomalsie lebo je lahky.
Ahoj, jak jsem psal, že zpočátku klesá pluh pomalu, tak jsem neměl na mysli že se mu nechce, ale že funguje jak má. Až od polovinypavel sk píše:V akom stave mas pomocny hydraulicky valec? S hornej polohy ramein ti prave moze do polovici brzdit (krizit) ten pomocny valec. Uz som aj to riesil v robote. Kolko vazi ten tvoj pluh? Pri vahe pluhu je normalne ze ramena idu rychlo dole. Napr.mne na 6945 s pluhom idu ramena od vrchu dole rychlo a hydraulika drzi v akejkolvek polohe ramien. Ked zapnem obracas sena, tak uz idu pomalsie lebo je lahky.
spadne jako kamen. Nemyslím tím rychle, ale vysloveně spadne až se trhají šrouby na želízkách. Jinak pluh je privat ROTO 4radliční.
Je dost těžký, ale už ho mám 15 roků a fungoval s tou 72dvojkou dobře. Když jsem ji opravoval, tak jsem s ním oral s 8011 a nebyl
s hydraulikou problém. Jinak pomocný válec je dobrý, už jsem se na něj díval. Páku mám nastavenou na smíšenou regulaci, zkoušel jsem ji přehodit i na silovou nebo polohovou, ale pořád stejný. Mam podezření jestli se něco nedostalo do té kostky, ale nechce se mi
zbytečně sundavat víko.
Ak ti to predtym nerobilo tak moze byt ze mas nieco s rozvadzacom. S inym naradim sa to ako sprava?
Samotne ramena bez naradia ti ako chodia?
Pokud je to něco lehčího, tak to jde.pavel sk píše:Ak ti to predtym nerobilo tak moze byt ze mas nieco s rozvadzacom. S inym naradim sa to ako sprava?
ahoj, ako poznam ze mam origo veko aj s tou klapkou? aby sa mi nestalo ze odsroubujem cistic a 25 ltr oleja bude vonku.dream píše:Ak maš original veko 72xx a je v ňom uzatvaracia lkapka, tak ten čistič môžeš vyšrobovať bez toho aby si vypušťal olej. Keď ten čistič vykrucaš, tak sa ta klapka zatvara a postupne sa uzatvorí úplne. Niečo oleja vytečie, ale iba tolko, čo je okolo čističa. Radšej ho pozrieť skôr, ako by malo byť roztrhnuté a malo nasávať tie nečistoty do rozvádzača! A na to aké je, tak mu vela netreba...
Dik
Z7211
- pavolmakys
Ak mas odspodu filter, tak tam je aj klapka, ci sa mylim?
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ak máš zo spodu toho veka hliníkovy šrob (magnetický čistič+sitko) v priemere cca 7cm na 24 klúč, tak je to ono. Iba Ti nezaručujem či tam tú klapku máš... (mohol ju niekto aj vymontovať ) Ak tam je, síce Ti niečo oleja vytečie, ale iba tak 1-2 deci. Ak by tam nebola, tak si pre istotu niečo väčšie podlož na olejmiro33 píše:
ahoj, ako poznam ze mam origo veko aj s tou klapkou? aby sa mi nestalo ze odsroubujem cistic a 25 ltr oleja bude vonku.
Dik
Tuna to máš. položka č. 52 - http://www.agroservishlucin.cz/5211-774 ... index.html
A toto je to veko, čo by si tam mal mať... http://www.monsta.cz/viko-24
Zdravim, mam problem z hydraulikou za zimna zveda a jak mile se zahreje prestane zvedat, je za potrebi vymenit cerpadlo nebo staci olej? diky