Hydraulika Zetor SUPER 50 pod záťažou

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
kaRRlito

Hydraulika Zetor SUPER 50 pod záťažou

#1 Nový příspěvek od kaRRlito »

Zdravím.
Mám problém s hydraulikou na Super 50. Po prečítaní všetkých príspevkov som prišiel na to, že všetko som to mal už rozobraté ale nič sa nezmenilo.
Chyba je taká, že keď zapnem zdvíhanie naprázdno bez záťaže tak to funguje, funguje to aj pri tom keď stojím svojou váhou(85kg) na ramenách, ale keď zapojím za traktor rudnický 2pluh, tak to dvíha asi len 3cm od zeme viac nie. :(
Mám už čosi okolo Supra naopravované, hydrauliku som mal rozobratú úplne.
1,Čerpadlo je v dobrom stave, piestiky v ňom idú na tesno, bez značného opotrebenia.
2,Hydraulický válec má už čosi za sebou, sú v ňom ryhy ale je to ešte v norme, na pieste je nová manžeta(klasika čierna- nová modrá náhrada od MERKEL je tvrdá a nevedel som ju tam prispôsobiť)
3,Páčky dvíhania a rozvádzača sú v poriadku, neporušené.
4,Trubky, holendre a podložky pod nimi sú v poriadku, riadne utiahnuté.
5,Kocka na ovládanie a prepínanie je vyčistená. Skrutka nastavenia tlaku bližšie k volantu je dotiahnutá úplne (čo by ani byť nemusela lebo ňou sa tlak nastavuje- t.j. teraz je tam max. tlak), koliesko preklzávania je funkčné tiež (nastavené na padanie náradia).
Oleja mám 35 litrov, mierka mi ukazuje plnú prevodovku. Neviem si dať rady...

frantisekluk

Re: Hydraulika Zetor SUPER 50 pod záťažou

#2 Nový příspěvek od frantisekluk »

nazdar karrlito, ak si vyriesil problem s hydraulikou, prosim napis mi ako.
Mam ten isti problem
Diky

thovt

#3 Nový příspěvek od thovt »

1. Aby ti fungovala správně hydraulika nesmí nikde vytékat olej a ztrácet se s nádrže na hydraulický olej. (co vím občas se stává se že přes hydraulické čerpadlo protéká olej do motoru , ale nevím jestli zrovna u tohoto typu traktorka, poznáš to tak že máš víc oleje motoru. )
2. Hydraulická soustava musí být odvzdušněná jako brzdy u aut!!!!!!!!!!(asi v pístnici máš vzduch)
3. Vyskoušet jestli hydraulický rozvaděč (tam kde jsou ty ovládací páčky) pří zapnutí správně přepouští tlak oleje a nejsou nějaké úniky do přepadu.

pištabáger

#4 Nový příspěvek od pištabáger »

Ahoj Hydraulika je háklivá na čistotu oleja. treba nastaviť vnútorný okruh na 120 barov.
Ešte treba skontrolovať poistnýventil hornej polohy ktorý je pod sedačkou vodiča.

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od tomasberry »

taky bych se kouknul na ten pojistný ventil pod sedačkou, může tam být nečistota a tím pádem by to nedosedalo a při potřebě větší síly ba to nezvedlo.

lukas1508
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od lukas1508 »

Ahoj. Napsal mi nějaký cizinec, že má problémy s hydraulikou. Tak se mu snažím pomoct, ale už je to nějaký pátek co jsem viděl Supra a jeho hydrauliku, tak si nepamatuju "známé" problémy.
Píše, že když je zima, funguje mi hydraulika perfektně, ale po 4-5 hodinách práce začne jít hydraulika pomalu a je těžké přesunout páku. Píše, že olej má Valvolie SAE 90.
Podle mě, bych s tím asi moc nedělal. Co si pamatuju, tak hydraulika na supru byla většinou za trest.
Tady je originální zpráva:
i have zetor 50 super and i have problem with te hydravlic system. When is cold is working perfect but after 4-5 hours of work it starts to move slow and also its hard to move the lever speed..I use for this problem valvoline SAE 90. The hydravlic system maintened recently but is making this problem.That means tha the problem starts when the oil gets hot. This I wont to ask is, whot I can do about this? Change the oil or something else is the problem??

Also i whont to know if i can find spear parts for the hydravlic system and grane for the starter for my tracter new or used.

Thank you.

lukas1508
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od lukas1508 »

lukas1508 píše:Ahoj. Napsal mi nějaký cizinec, že má problémy s hydraulikou. Tak se mu snažím pomoct, ale už je to nějaký pátek co jsem viděl Supra a jeho hydrauliku, tak si nepamatuju "známé" problémy.
Píše, že když je zima, funguje mi hydraulika perfektně, ale po 4-5 hodinách práce začne jít hydraulika pomalu a je těžké přesunout páku. Píše, že olej má Valvolie SAE 90.
Podle mě, bych s tím asi moc nedělal. Co si pamatuju, tak hydraulika na supru byla většinou za trest.
Tady je originální zpráva:
i have zetor 50 super and i have problem with te hydravlic system. When is cold is working perfect but after 4-5 hours of work it starts to move slow and also its hard to move the lever speed..I use for this problem valvoline SAE 90. The hydravlic system maintened recently but is making this problem.That means tha the problem starts when the oil gets hot. This I wont to ask is, whot I can do about this? Change the oil or something else is the problem??

Also i whont to know if i can find spear parts for the hydravlic system and grane for the starter for my tracter new or used.

Thank you.
Mimochodem, píše, že je z Kypru.

PRETRE

#8 Nový příspěvek od PRETRE »

Ahoj nemáte někdo prosím fotku toho rozvaděče jak tam je připojený atd?? Já to měl nefunkční a sehnal jsem rozvaděč a nějak mi to nejde funkčně zapojit,myslím že mi chybí nějaká propojovací trubička.... Díky

matisx

#9 Nový příspěvek od matisx »

to mi pripomina jak jsem pujcil sklopku kamosovi -nalozil jsem mu ji nakladacem ze si doveze hlinu-a za par minut vola ze mi to nesklapi ze to mam na houby-pry super je ve stavu-tak jsme to slozili rukama
druhej den mi to nedalo nasel jsem merak na tlak a sel za nim-netlacilo mu to nic -koukl jsem do manualu-koleckem nastavili tlak :pohlavek: :pohlavek: :pohlavek:
ale ramena mu zvedali

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“