Naše crystaly
Moderátor: Lukashil
- Jirka-pila a les
Re: Naše crystaly
Po delší odmlce jsem zpět
,,Makáme jak černý" ...den má málo hodin. Člověk vytěží kůrovce a do toho foukne vítr...tak je zas co dělat ...opraví se jedna věc, vyserou se další dvě
a to do toho musím ještě stíhat školu
Něco málo od krystalů:
Zetor 7245 (až na drobnosti jsem spokojenej i když je to někdy o nervy )
Měsíc zpátky dostal čelní hydrauliku. Pracuje se na podvázání.
...brzdy, brzdy, brzdičky
pořídil se podkop a v poslední řadě sedmituna vlek
Tatru jsem začátkem léta úspěšně postavil na značky, proběhlo STK a vyzvednutí RZ z depozitu
...tak taky nějaký fotky
,,Makáme jak černý" ...den má málo hodin. Člověk vytěží kůrovce a do toho foukne vítr...tak je zas co dělat ...opraví se jedna věc, vyserou se další dvě
a to do toho musím ještě stíhat školu
Něco málo od krystalů:
Zetor 7245 (až na drobnosti jsem spokojenej i když je to někdy o nervy )
Měsíc zpátky dostal čelní hydrauliku. Pracuje se na podvázání.
...brzdy, brzdy, brzdičky
pořídil se podkop a v poslední řadě sedmituna vlek
Tatru jsem začátkem léta úspěšně postavil na značky, proběhlo STK a vyzvednutí RZ z depozitu
...tak taky nějaký fotky
traktorová doprava, přeprava dřeva, služby v lesnictví, pořez kulatiny
Paráda, moc pěkná Mechanizace!
Můžu se jenom zeptat jak jsi rozšířil ty přední kola na Crystalu? Nebo se mi to zdá?
Můžu se jenom zeptat jak jsi rozšířil ty přední kola na Crystalu? Nebo se mi to zdá?
- Jirka-pila a les
Nezdá, jsou rozšířený kvůli rampovači. Ráfky jsou jen daný na hvězdici ,,z venku". Myslím že je to na tý fotce docela zřetelně vidět.Míšánek píše:Paráda, moc pěkná Mechanizace!
No já jse mám právě taky na hvězdici zvenku a stejně mi přijde, že mi náboje trčí ven víc než tobě, tak nevím...
KAždopádně dík za odpověď
KAždopádně dík za odpověď
-
rozdílná šířka disků jsou 12palců a 9palců
Ahaaa!! Tak to bude ono, děkuju Předpokládám že ty širší jsou ze 101 nebo z kterého typu? 120 a 160 asi mají i jiný průmer, nebo ne?
-
měly je některý 120 ale 161 už všechny
Ten podkop je z UNCečka? Také nad ním dumám. Za Krystálkem vypadá moc pěkně.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
- Jirka-pila a les
Jojo, z UNCíka. Byla to taková rychloakce. Objevil se na bazosi cca 10km od nás za slušný peníze. Za krystalem šlape dobře ale nakonec jsme si ještě udělali držák na desku ještěrky (velká desta 4x4). Možná že najdu nějakou fotku Přece jenom je tam silnější čerpadlo tak chodí o poznání rychlejc.bobes píše:Ten podkop je z UNCečka? Také nad ním dumám. Za Krystálkem vypadá moc pěkně.
Díky za info. My to máme přesně obráceně. Já už mám 7245 docela dlouho, ale vždycky jsem chtěl Kryštál. Po prohlídce mnoha vraků se letos povedla 8011 z roku 1983 najeto 1620 motohodin s kompletní historií. Jenom musím lehce poladít čelní nakladač a bude
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,
Ahoj Jirko,
Tatra má motor dvanáctiválec , nebo desetiválec? Vlek má nosnost 14 Tun ?
Tatra má motor dvanáctiválec , nebo desetiválec? Vlek má nosnost 14 Tun ?
Ten vlek sa mi podoba na taky ako som aj ja tahal. Bol to DAV-12. Inak pekny strojovy park
- Jirka-pila a les
Vlek je to DAV 12 a motor je tam zánovní 12V. Předchozí majitel na něm dělal kompletní GO... Sice chlastá ale jede
Jirko, prosím tě ještě se vrátím k těm předním diskům na té stovce - předpokládám tedy, že disky jsou že 120, nicméně průměr je mezi 100 a 120 stejný? Sedí tedy jak na hvězdici náboje, tak i na převodový poměr co se průměru týče?
Jde mi totiž o to, že mám na stovce taky čelňák, ale problém je Ten, že mi při křížení a vytočených kolech zasahují pneu právě do rámu nakladače. Takže takhle by teoreticky šel vyřešit ten můj problém
Jde mi totiž o to, že mám na stovce taky čelňák, ale problém je Ten, že mi při křížení a vytočených kolech zasahují pneu právě do rámu nakladače. Takže takhle by teoreticky šel vyřešit ten můj problém
Ahoj Jirko,
Kolik přibližně naložíš kubíku ?
Kolik přibližně naložíš kubíku ?