ZETOR 80,81-82xx CRYSTAL
Moderátor: Lukashil
Re: ZETOR 80,81-82xx CRYSTAL
Zdravím pánové, přidělával jste někdo pomocné písty na hydrauliku na 8145? Co je k tomu třeba? Mám ho v navijáku a moc se mu nechce zvedat.
zetor 5748, Belarus EO 2621
Ahoj prvne bych resil proc to nechce zvedat,zase crystal neni tak slaby,aby nezvedl navijak bez pridavnych pistu,zmer si tlak jestli cerpadlo neni po smrti,
Stav manzety ve viku na valci atd,..a potom dej pridavne pisty,at se nemines efeknu ze zainvestujes pisty atd a bude to stejne,tod z meho pohledu,jinak treba v mem vlakne 10045 turbo jdou fotky a vedena diskuse,ale toje u vice kolegu tady..
Stav manzety ve viku na valci atd,..a potom dej pridavne pisty,at se nemines efeknu ze zainvestujes pisty atd a bude to stejne,tod z meho pohledu,jinak treba v mem vlakne 10045 turbo jdou fotky a vedena diskuse,ale toje u vice kolegu tady..
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Presne tak. Pokial nevladze dvihat to co tam je origo, tak ti nepomozu ani tie pridavne valce. Napajane su totizto od okruhu hlavneho valca v hydraulike. Takze ak mas niekde tam niejaku netesnost, alebo KO cerpadlo ako spomenul kolega Premo , tak ti ten tlak bude utekat aj s novych valcov. Pripadne cerpadlo nebude vladat to vsetko naplnit a zdvihnut ani tolko kolko ti to dviha pri terajsom stave.
Díky, zkusím změřit tlak a uvidíme. Ještě jedna věc, když to zvednu s nákladem a rozjíždím se, tak mi to naviják stáhne dolů a pak to zase pracně zvedá nahoru. Mohly by to dělat manžety v pístu? Zatím se s tím traktorem seznamuji, teď máme nataháno prvních 200m3.
Oleje mas dost?ale jeto divne asi bych videl nejakou netesnost v systemu pod vikem
Naposledy upravil(a) Přemo dne úte dub 14, 2020 10:29 pm, celkem upraveno 1 x.
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
To moze robit aj regulacia hydrauliky. Skontroluj si v akom rezime ju mas zapnutu. Tebe do navijaka je najlepsie pouzivat regulaciu Polohovu. Ta hlinikova plocha packa ktora smeruje od stitu ostatnych pak ovladania dozadu by mala byt v uplne hornej polohe. Inak ma tri polohy. Hlavne ju prepinaj ked budes mat navijak polozeny a zemi bez zataze ramien a paku vnutorneho okruhu v polohe spustanie dole aby sis si neposkodil ovladanie. Tym je vyradeny system regulacie a ramena reaguju len na pohyb a polohu paky ovladania vnutorneho okruhu. Ak toto nepomoze tak je niekde netesnost. Najcastejsie manzetky na pieste pripadne vydrety piest a valec.
Zdar, a aby to bylo ještě zajímavější přikláním se k tomu čerpadlu.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Alebo poistny ventil cerpadla Karty su zamiešane
- Martin90
Anebo pojistný ventil válce
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
A nakonec se z toho vyklube GO celý hydrauliky
Musi dvihat nech sa deje cokolvek,700kg big bag dvihnem s hydr. ramenom (cize na dlhu paku bremeno) na ramenach. A to mam povodne cerpadlo,s hydraulikou nebolo robene nic (okrem jednej hriadelky)
Ale ked samo pridvihuje,tak podla mna je bud zle prepnuta regulacia,ale netesnost niekde poriadna,ale neviem preco by sa prejavovala az po pohnuti sa. Skor ta regulacia.
Ale ked samo pridvihuje,tak podla mna je bud zle prepnuta regulacia,ale netesnost niekde poriadna,ale neviem preco by sa prejavovala az po pohnuti sa. Skor ta regulacia.
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Noooooooooo. A teraz si ford109: precitaj co som tu o pouzitivani napisal o cca. 6 prispevkov skôr. JA BYT ADMIN ALEBO MODERATOR TAK TO TU CELE DNI LEN MAZEM A SPAMUJEM. PRETO KED SI DOMOV NAHODOU ZADOVAZIM NIEJAKY ČREP, TAK SI K NEMU ZOZENIEM SKOR NIEJAKY MANUAL!!!!!!!!!!!!
Pockat,pockat.
Ja som to nemyslel tak ako to vyznelo. Ja viem ze hydraulika si sama pridvihne aby udrzala polohu. Ja som reagoval na "když to zvednu s nákladem a rozjíždím se, tak mi to naviják stáhne dolů a pak to zase pracně zvedá nahoru" ja som to pochopil tak ze mu to robi dookola,dvihne,klesne,dvihne...
Ja som to nemyslel tak ako to vyznelo. Ja viem ze hydraulika si sama pridvihne aby udrzala polohu. Ja som reagoval na "když to zvednu s nákladem a rozjíždím se, tak mi to naviják stáhne dolů a pak to zase pracně zvedá nahoru" ja som to pochopil tak ze mu to robi dookola,dvihne,klesne,dvihne...
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2