Ivanova 12045

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
zetorak jirka

Re: Ivanova 12045

#61 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Centrálně mazaný čerpadlo je centrálně mazaný i s regulátorem otáček

pavel sk

#62 Nový příspěvek od pavel sk »

Ivan50 píše:Dakujem,uz som to cerpadlo vypnul,no marne som mohol hladat packu ked tam nemam ziadnu mriezku,vypol som to velkym srobovakom priamo vnutry v tej skrini... :) chlapi a vstrekovacie cerpadlo ked je mazane centralne od moto :friends: ra tak regulator je tiez mazani alebo ma vlastnu napln?V tomto nemam jasno,nerad by som chodil nasucho a mozno vasa pripomienka pomoze aj niekomu inemu kto nema skusenost s crystalom. :friends:
Urcite si ho nevypol pokial tam nemas KO zapinanie. Lebo po demontazi veka s packov sa cerpadlo samo automticky zapne. Zapina ho pruzina zapinacieho mechanizmu. Pri vypinani musis prekonat packou tu pruzinu a tak vypne cerpadlo. Prave ta packa ma dierku v dekli pre aretaciu vo vypnutej polohe. Mal by si si zohnat to veko aj s tou packou.

Ivan50

#63 Nový příspěvek od Ivan50 »

Jaj ,tak to neviem ako funguje,este som to neskusal pri nastartovanom traktore,ja som to normalne srobovakom zatlacel dovnutra a potom skusil aj naspet hore dole a islo to fest sakramensky tazko az ohybalo srobovak...malo to chod tam aj spet tak cca 1,5cm.

Pavel.T

#64 Nový příspěvek od Pavel.T »

Na té hřídeli nalevo vidíš ten zapínací mechanismus čerpadla i s tou pružinou, takže šroubovákem si ho jentak nevypnul, po nastartování se to přes pružinu a zubovou spojku zařadilo zpět ;-)
Tady je foto: https://jzdbrzice.rajce.idnes.cz/2018/# ... 182042.jpg

Ivan50

#65 Nový příspěvek od Ivan50 »

Dakujem za foto,lepsie raz vidiet ako 100krat pocut :) ,teraz viem ako to funguje....no pochybujem ze ta struna to vrati na mojom traktore do polohy zapnute lebo asi to je zahrdzavene preto to islo tak tazko ,ohybal som sesthranny srobovak na 10nu kluc ked som to vypinal...samozrejme ze ked to je namazane tak to vrati ale na tomto :tyty: ....predchadzajuci majitel sr.l na udrzbu,bud z toho cece olej alebo je to zahrdzavene....este mi potrva neaky ten den to dat do cajku...

Ivan50

#66 Nový příspěvek od Ivan50 »

Chlapi :) ako mam zlozit tento lamelovy filter riadenia v akom poradi?Ked som to rozobral tak zvrchu bola lamela potom magnet a potom ostatne lamely a nakoniec podlozka s maticami M6.Je to spravne poradie?Podla mna by magnet mal byt naspodu aby zachytaval necistoty a kaly naspodu nadobky a nie navrchu ale mozno sa mylim.Uvedte to prosim na pravu mieru.Dakujem :friends: Obrázek

pavel sk

#67 Nový příspěvek od pavel sk »

Magneticka vlozka ma byt v strede medzi tymi filtracnymi vlozkami v tej banke. Byt tebou tak si skôr o Kristale nastudujem navod na pouzite a stiahnem s netu katalog ND a ten nastudujem. Vyhnes sa zbytocne blbym otazkam. (Napr. vypnut cerapdlo srobovakom, ktory si ohol). Vypinaci mechanizmus je v oleji takze urcite nezhrdzavel. Cerpadlo aby sa vyplo tak a musi tiahlo v okne zatlacit smerom do prevodovky a na to saci 10mm pohyb. Spät ho zapina sama pruzina. Na traktory UR2 sa kedysi chodilo na tyzdnove skolenie. Dnes do toho vrce kadzy co ma len nohy a ruky. Ten filter prekop na kartusu ako to ma napr 121XX.

Ivan50

#68 Nový příspěvek od Ivan50 »

Dakujem za info :friends: ,no podla mna to nie su blbe otazky,od toho to forum tu je aby ked si to niekto precita neznaly problemu nasiel to co potrebuje na tychto strankach a nie len vypisovat dnes som odviezol dve vlecky hnoja a potiahol jeden 3 kubicny buk alebo zasial 5ha.to moc toto forum po technickej stranke neobohati..co sa tyka zapinania toho cerpadla to je jasne ze to nezhrdzavie vo vnutri kde je olej ale zvonka od spojky kde to je otvorene,a navyse ak to nikto nevypinal roky tak tym duplom..

pavel sk

#69 Nový příspěvek od pavel sk »

Tak si prejdi napr. Tech. problemy Zetor alebo pouzi LUPU hladat a vela odpovedi najdes aj tam aj bez pytania. Niektore temy su tu uz truplicitne. Nech sa dari.

red.bill

#70 Nový příspěvek od red.bill »

Souhlasím s Pavlem, forum není od toho aby suplovalo manuály, ty není problém najít na netu. Dá se diskutovat pokud není nějaká věc jasná, ale základní věci? Tím akorát nasereš lidi, protože dotazy se stále opakují a nikdo nebude dokola odpovídat na to samý.

Ivan50

#71 Nový příspěvek od Ivan50 »

Dielensku prirucku mam stiahnutu na crystal 80 az 12045 aj som pozeral ten filter,ale nic tam neni pisane o poradi v akom to ma byt zlozene,jedine co tam je napisane je ze vyumyvat v nafte alebo benzine a vysusit stlacenim vzduchom a zlozit v opacnom poradi ako sa to rozlozilo.Preto tu padla ta otazka kde ma byt magnet lebo sa mi nezdalo ze by mal byt privrchu.Uz som neaky ten traktor od zakladu postavel doma a nie jeden,takze neni som uplny amater ale neni som vsevediaci takze rad sa necham poucit. :friends:

pavel sk

#72 Nový příspěvek od pavel sk »

Stiahni si katalog ND a tam je nakreslene poradie tych vloziek a toho magnetickeho kruzku podla cisiel dielu. Ten magnet je v strede. Dole by nemal taku ucinnost kvoli prudeniu oleja vo filtri.

Ivan50

#73 Nový příspěvek od Ivan50 »

Traktoristi :driver: ,ak by sa niekto z vas nudil a chcel by vyuzit svoje vedomosti a skusenosti,tak by mohol vypocitat aky prevod by bolo treba vyrobit na pohananu vlecku od pto za crystal medzi pto a napravu,naprava by bola z v3s a kolesa tiez origo v3s,viem ze crystal nema zavislu pto od prevodovky ako ur1,cize by to fungovali iba na jednu rychlost,povedzme na 3redukovanu v polohe korytnacka,pohon by som zapinal iba dolu kopcom aby ma brzdil ,cize vlecka by mala ist kapanek pomalsie aby netlacila traktor.....ak ma niekto chut moze sa realizovat...a obohatit forum o nieco nove

pavel sk

#74 Nový příspěvek od pavel sk »

Kedze si spomenul ze mas stiahnutu Dielensku prirucku, tak si tam mohol natrafit na system zavislych otaciek PTO od prevodovky. Je tam aj tabulka s prevodovymi pomermi na jednotlive rychlosti.

Ivan50

#75 Nový příspěvek od Ivan50 »

Tak to sa musim asi poobzerat po inej prirucke lebo v tejto co som stiahol nic take neni navyse aj kamos co jazdi na druzstve mi povedal ze to nema otacky v zavislisti od prevodovky, v kazdom pripade ak to ide zavisle na prevodovke tak je to velmi radostna sprava pre mna...daj mi odkaz kde mozem stiahnut tu spravnu prirucku.... :) Dakujem

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“