ZETOR 80,81-82xx CRYSTAL

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
davidpapu

Re: ZETOR 80,81-82xx CRYSTAL

#451 Nový příspěvek od davidpapu »

cont33 píše:
davidpapu píše:
cont33 píše:chlapy mám problem... Kto vie nech poradí... Motor cristal 80. Praskla hlava na 4 valci. Zohnal som druhú dal som jej urobiť tlakovú skušku a je 100 percetne dobrá. Prevložkovaný motor. Vlozky presah 0,05 mm. Všetky krasne v rovine. Meral som to pravítkom. Dotiahnutá hlava na moment 160. Motor naskočil bežal asi hodinu. potom som ho zhasol a ked som ho išiel zhruba za hodinu natočit tak len rana a tesnenie vytrhlo von zase pri 4 valci. voda natiekla do valca a preto to vyrazilo. Tak som znova dal pretlakovať tu hlavu inému a vraj hlave nič nieje.... Kua tak kade sa tam tá voda dostala???? :-/
A nedal si tam jiný těsnění. Ono co já vím je jich víc druhů (aspoň co sem dělal crystala), a pak neseděj ty dírky na kanálky.
A ta voda tam natekla přes to prasklý těsnění, nebo tam byla ještě před? Jestli tam byla před vytržením těsnění tak bys moh mít včudu vložku válce - už sem taky dělal, vložka byla prostřílená jak brokovnicí ( a většinou se to stává hlavně na tom 4 válci.)
Prave že preto som ho vložkoval ked to urobil druhý krát z novou hlavou. Tiež som myslel že bude v haji vložka. Aj jedna praskla ked som ju tahal von sťahovákom... Tesnenie je dobré, vložky nové a urobil to zase.... Nechapem to....
No tak to taky nevím :-/ :-/ :-/ záhada - tajemno
Na co šáhnu to jede (do šrotu)

cont33

#452 Nový příspěvek od cont33 »

[quote = "davidpapu"] [quote = "cont33"] [quote = "davidpapu"] [quote = "cont33"] chlapov mám problem ... Kto vie nech poradí ... Motor cristal 80. Praskla hlava na 4 valci. Zohnal som druhú dal som ho urobiť tlakovú skušku a je 100 percetne dobrá. Prevložkovaný motor. Vlozky presah 0,05 mm. Všetky krasne v rovine. Meral som to pravítkom. Dotiahnutá hlava na moment 160. Motor naskočil bežal asi hodinu. potom som ho zhasol a ked som ho išiel približne za hodinu natočiť tak len rana a tesnenie vytrhlo von zase pri 4 valci. voda natiekla do valca a preto to vyrazilo. Tak som znova dal pretlakové tú hlavu inému a vraj hlave nič nieje .... Kua tak kade sa tam tá voda dostala???? :-/[/ Quote]

A nedal si tam iný tesnenia. Ono čo ja viem je ich viac druhov (aspoň co sem robil Crystala), a potom nesadaj tie dierky na kanáliky.
  A ta voda tam stekala cez to prasknuté tesnenie, alebo tam bola ešte pred? Jestli tam bola pred vytrhnutím tesnenie tak bys moh mať vcudu vložku valca - už sem taky dělal, vložka bola prostřílená ako brokovnicou (a väčšinou sa to stáva hlavne na tom 4 valci.) [/ Quote]

Prave že preto som ho vložkoval ked to urobil druhý krát z novou hlavou. Tiež som myslel že bude v haji vložka. Aj jedna praskla ked som ju tahal von stahovakom ... Tesnenie je dobré, vložky nové a urobil to zase .... Nechapem to ....[/ quote]

No tak to taky nevím: - /: - /: - / záhada - tajomno [/ quote]

Tak už sa chyba našla .... Taku somarinu urobiť to sa fakt tak lahko nevidí .... Ked praskla tá prvá hlava tak natiekla voda do vzduchového filtra. plný filter bol vody a ked bol natočený motor bez sacieho potrubia tak to išlo bez problemov. Ked sa všetko zmontovalo tak si nasal vodu a bolo tesnenie v prdeli .... :pohlavek:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

fric

#453 Nový příspěvek od fric »

traktoristi potřeboval bych nutně znát tyto udaje na krystala!!!!(10045) :help:
přesah vložek válců????
sílu těsnění pod hlavu -jestli 1,2 nebo 1,5
utahovací moment na "šálách"
docela to chvátá-předem děkuji :friends:

Miro
Kontaktovat uživatele:

#454 Nový příspěvek od Miro »

Ked to chvátá treba konat :prace:

presah vložky - 0.02 - 0.07 mm
presah piesta - ak je nad 0.35 mm tak tesnenie hrúbky 1.5 mm ináč 1.2 mm

momenty hlava 150-170 Nm, hlavne loziska kluky 180-200, ojnicne 110-120, zotrvacnik 110-120, remenica 30-35 Nm

ešte sa dymí z dielenskych :smich:

fric

#455 Nový příspěvek od fric »

Miro píše:Ked to chvátá treba konat :prace:

presah vložky - 0.02 - 0.07 mm
presah piesta - ak je nad 0.35 mm tak tesnenie hrúbky 1.5 mm ináč 1.2 mm

momenty hlava 150-170 Nm, hlavne loziska kluky 180-200, ojnicne 110-120, zotrvacnik 110-120, remenica 30-35 Nm

ešte sa dymí z dielenskych :smich:
díky!!! 8) taky už sem neváhal a stáhnul si příručku

davidpapu

#456 Nový příspěvek od davidpapu »

cont33 píše:[quote = "davidpapu"] [quote = "cont33"] [quote = "davidpapu"] [quote = "cont33"] chlapov mám problem ... Kto vie nech poradí ... Motor cristal 80. Praskla hlava na 4 valci. Zohnal som druhú dal som ho urobiť tlakovú skušku a je 100 percetne dobrá. Prevložkovaný motor. Vlozky presah 0,05 mm. Všetky krasne v rovine. Meral som to pravítkom. Dotiahnutá hlava na moment 160. Motor naskočil bežal asi hodinu. potom som ho zhasol a ked som ho išiel približne za hodinu natočiť tak len rana a tesnenie vytrhlo von zase pri 4 valci. voda natiekla do valca a preto to vyrazilo. Tak som znova dal pretlakové tú hlavu inému a vraj hlave nič nieje .... Kua tak kade sa tam tá voda dostala???? :-/[/ Quote]

A nedal si tam iný tesnenia. Ono čo ja viem je ich viac druhov (aspoň co sem robil Crystala), a potom nesadaj tie dierky na kanáliky.
  A ta voda tam stekala cez to prasknuté tesnenie, alebo tam bola ešte pred? Jestli tam bola pred vytrhnutím tesnenie tak bys moh mať vcudu vložku valca - už sem taky dělal, vložka bola prostřílená ako brokovnicou (a väčšinou sa to stáva hlavne na tom 4 valci.) [/ Quote]

Prave že preto som ho vložkoval ked to urobil druhý krát z novou hlavou. Tiež som myslel že bude v haji vložka. Aj jedna praskla ked som ju tahal von stahovakom ... Tesnenie je dobré, vložky nové a urobil to zase .... Nechapem to ....[/ quote]

No tak to taky nevím: - /: - /: - / záhada - tajomno [/ quote]

Tak už sa chyba našla .... Taku somarinu urobiť to sa fakt tak lahko nevidí .... Ked praskla tá prvá hlava tak natiekla voda do vzduchového filtra. plný filter bol vody a ked bol natočený motor bez sacieho potrubia tak to išlo bez problemov. Ked sa všetko zmontovalo tak si nasal vodu a bolo tesnenie v prdeli .... :pohlavek:
Tak to je dobře že si na to přišel 8) . Já už si představoval nějakou hrůzu co se stala a že budeš z toho :pistol: . Ale toto je celkem gut :typek:
Na co šáhnu to jede (do šrotu)

Z8011
Kontaktovat uživatele:

#457 Nový příspěvek od Z8011 »

Zdar Miro/crystalisti, měl bych 2 otazečky:
1) mam starej typ 8011, gumy tam jsou 16,9/34 TZ 17, nutno podotknout, že jejich čas právě přišel.....rád bych tam dal 18,4/34 TZ19 Mitas, na http://www.mitas.cz jsem koukal, že už se tydle rozměry drobet lišej i v disku. Pudou mě tyhle 18,4 vubec namontovat na můj ráfek??

2) zadní konzoli se zavěs mám taky ještě starej typ, a jelikož mě dost štvoe, rád bych to předělal na zadek, co maj už 8111 atd. Když koupim novou konzoli a etážovej závěs, bude mi na to pasovat starej agrohák potažmo spodní závěs??? je tu konzoli třeba nějak dodatečně provrtávat, nebo jsou díry pro šrouby kompatibilní stará/nová??

dík za odpovědi.
Crystal 8011+Trac-lift 360
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960

fric

#458 Nový příspěvek od fric »

Z8011 píše:Zdar Miro/crystalisti, měl bych 2 otazečky:
1) mam starej typ 8011, gumy tam jsou 16,9/34 TZ 17, nutno podotknout, že jejich čas právě přišel.....rád bych tam dal 18,4/34 TZ19 Mitas, na http://www.mitas.cz jsem koukal, že už se tydle rozměry drobet lišej i v disku. Pudou mě tyhle 18,4 vubec namontovat na můj ráfek??

2) zadní konzoli se zavěs mám taky ještě starej typ, a jelikož mě dost štvoe, rád bych to předělal na zadek, co maj už 8111 atd. Když koupim novou konzoli a etážovej závěs, bude mi na to pasovat starej agrohák potažmo spodní závěs??? je tu konzoli třeba nějak dodatečně provrtávat, nebo jsou díry pro šrouby kompatibilní stará/nová??

dík za odpovědi.
ty mitasky mam 8) je to docela solidní vysokej vzorek!!!dal sem je normálně na ty ráfky co sem měl před tím 19/34 a seděj!!! ale tozor jak je vlhko a někde v kopci se zapomenu tak neni problém zapálit pryž!!!!

Z8011
Kontaktovat uživatele:

#459 Nový příspěvek od Z8011 »

To fric: jako že proklouznou na ráfku?? nebo jak to mam chapat??? dělam v lese a hrabu dost často.....pls vysvětli
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960

Miro
Kontaktovat uživatele:

#460 Nový příspěvek od Miro »

Zdar, mitasky mam vyše roka všetky štyri, celkom ujdú, hrabú pekne len ked je blato tak sa dlho čistia po ceste. :-/

K veci.

Disk crystala (zadný) je len jeden, takže neni problém. Na malom 80xx som mal aj také aj také, jazdilo to. 8)

Záves.
Znova ťa poteším, nič netreba vrtat, všetko pasuje. Mal som ten starý záves, do toho sa pasoval nový hák, pohoda. Potom sa to menilo celé za etážový a zase sa to len prešrobovalo.

Za toto majú soudruzi malé plus, ale ináč :pohlavek:

Z8011
Kontaktovat uživatele:

#461 Nový příspěvek od Z8011 »

To Mirda: kluku, to je skoro předčasnej ježíšek, tyhle zprávy od tebe!!! dobrý!! nepamatoval by sis, kolik stála ta konzole na etážovej závěs??
jinak dík

dneska sem si toho krakenika koupil, tak do něj zainvestuju, dokavaď je to čerstvý......
pochlub se se svym malym "krakenikem", jak řikaš
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960

fric

#462 Nový příspěvek od fric »

Z8011 píše:To fric: jako že proklouznou na ráfku?? nebo jak to mam chapat??? dělam v lese a hrabu dost často.....pls vysvětli
vysvětlení!!! :smich: třeby když táhnu za zadkem do prudšího kopečka přes 14tun a je mokrá silnice tak to prostě hrabe!!! :-/ většinou když dám jdu ze zaječí trojky na želví trojku tak se to utrhne a už se kouří od gum :vztek: musim dát předek , a nebo mam nějakej nakonovanej motor :zapomel: od jara do ted sem už sjel půl centimetru :zly:

LuboMY

#463 Nový příspěvek od LuboMY »

Nazdar, Tú novú konzolu by som osobne v obchode nekupoval je to pálka jak sviňa. :shock: so závesom je to cca 20 tisíc Kč, takže dobrá bude asi aj použitá. Zháňať ju budeš asi dlho, je to dosť nedostatkový tovar. Každý kto má starú konzolu chce novú.....

karbus8045

#464 Nový příspěvek od karbus8045 »

Miro nevíš nahodou rozmněry jen kabiny ne blatníku 8245

Miro
Kontaktovat uživatele:

#465 Nový příspěvek od Miro »

Neviem, to ma nikdy nenapadlo merat. :nene:
Vždy mi to stačilo zmerané jedným slovom - malá. :-/

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“