zetor crystal 12045 krystinka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Matúš

Re: zetor crystal 12045 krystinka

#241 Nový příspěvek od Matúš »

:shock: Tak tá je pekná, mohol by si sem dať rozmery? :friends:

koprkam

#242 Nový příspěvek od koprkam »

Čau kluci, možná se to tady už řešilo, ale i přesto se zeptám. O zetory se zajímám poměrně dost, ale poslední dobou se na mě sypou ze všech stran informace, že už nejsou český díly na tyhle super stroje. Myslel jsem si, že problém s pšonskejma dílama je jen u UŘ. 2, ale na jedničku je toho stále dost, ale prej už ani na ni. Jak to teda je, daj se sehnat český díly i na dvojkovou, i na jedničkovou řadu? Jak jste celkově spokojeni s dílama, máte někdo i ty polský?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

z4011be

#243 Nový příspěvek od z4011be »

bohužel na ÚŘ I jsou díly, které se v ČR už nedělají a seženeš je jen z dovozu. Z osobní zkušenosti např. chladič z Indie, nebo další části (palivové potrubí - Polsko), kvalitu chladiče posoudit neumím, ale je lehčí než ten původní. Palivové trubka se moc nepovedla, neboť převlečná matice z hlediska závitu si nerozumí se závitem na kohoutu u nádrže. Problematická kvalita je např. i u polských rychlospojek na hydrauliku, nebo vložek válců (kamarádovi vydržely celých 40 mth). Vložky se ale naštěstí ještě dají sehnat české.
Když to vidím, tak si říká, sakra, ČR je bohatý stát, když si může dovolit takhle relativně jednoduché věci nechat dovážet z třetích zemí a v bůhvíjaké kvalitě.

koprkam

#244 Nový příspěvek od koprkam »

Vy mě děsíte, pomalu mám chuť koupit si mašiny a díly si dělat na koleně doma :D Co třeba díly do převodovek ? Přemýšlím, že třeba kola do převodovek si člověk může nechat udělat kvalitně.

z4011be

#245 Nový příspěvek od z4011be »

převodovku jsem rozházenou neměl a jelikož nejsem prodejce dílů, tak můžu poskytnou info jen u dílů, které jsem měnil, resp. s nimi se setkal.
Nahoď dotaz např. do Agrozetu (http://www.agrozet.cz/kontakty/), tam jsou většinou schopni říci, odkud díly jsou.

pete

#246 Nový příspěvek od pete »

koprkam píše:Čau kluci, možná se to tady už řešilo, ale i přesto se zeptám. O zetory se zajímám poměrně dost, ale poslední dobou se na mě sypou ze všech stran informace, že už nejsou český díly na tyhle super stroje. Myslel jsem si, že problém s pšonskejma dílama je jen u UŘ. 2, ale na jedničku je toho stále dost, ale prej už ani na ni. Jak to teda je, daj se sehnat český díly i na dvojkovou, i na jedničkovou řadu? Jak jste celkově spokojeni s dílama, máte někdo i ty polský?
Zdarec já osobně s těma n.d. z polska problém nemám ale je to tak že je těch výrobcu v polsku víc od laciných až po ty dražší (ursus)podle bydliště soudím že jezdíš nakupovat do monsty nebo agrozetu.
Já mám zatím jen kladné zkušenosti samo sebou neřeším jestli je trubička na naftu ohnutá víc nebo mín.A věci do převodoky kupuj v ag.jsou teda draží a kvalitnější právě výrobce URSUS

pete

#247 Nový příspěvek od pete »

Matúš píše::shock: Tak tá je pekná, mohol by si sem dať rozmery? :friends:
Zdar tak k těm rozměrúm: stojan délka od čepu ramem po čep zdvihacího ramene 2100mm délka ramene
2000mm, držák pístnice a ramene délka 650mm mezi čepama 500mm a čepy 35mm držák na třetí bod a pístnici to vše výpalky PL 12mm

Matúš

#248 Nový příspěvek od Matúš »

Ďakujem za rozmery, ešte by si mi mohol napísať hrúbku tých joklov? :friends: To budeš mať za majora alebo krystinku? A už máš zmerané, do akej výšky to zdvihne? :)

pavel sk

#249 Nový příspěvek od pavel sk »

koprkam píše:Vy mě děsíte, pomalu mám chuť koupit si mašiny a díly si dělat na koleně doma :D Co třeba díly do převodovek ? Přemýšlím, že třeba kola do převodovek si člověk může nechat udělat kvalitně.
Prevodovka toho vydrzi dost a tie kolesa do nej sa daju zohnat kludne aj ceske. U prevodovky krystala byvaju skor poruchove vysypane loziska ako kolesa. Prevodovka je ovela citlivejsia na vymedzenie vôli. Este ma napadla taka slabina kristala a to povolujuca sa KM matica na hradeli pastorku (hrusky) zadneho diferencialu. Je to docela zaciatok na maler a vytrhnute pomocne zadne lozisko pastorka.

pete

#250 Nový příspěvek od pete »

Matúš píše:Ďakujem za rozmery, ešte by si mi mohol napísať hrúbku tých joklov? :friends: To budeš mať za majora alebo krystinku? A už máš zmerané, do akej výšky to zdvihne? :)
ten stojan je svařený z dvou uček 160mm do sebe šířka cca 130mm ,trojúhelník je jen z účka a spodem jsem ho spojil dvěma vynglema 80x80 jinak ten trojuhelík je 550mm delší strana kratší 250mm rameno je jekl 120x80x6, zdvih kolem 3m pouze na rameno plus co zdvihnou ramena.Agroruka by měla hlavně bít za prcka na nakládku vaku z hnojivem a osivem při setí.

pete

#251 Nový příspěvek od pete »

pete píše:
Matúš píše:Ďakujem za rozmery, ešte by si mi mohol napísať hrúbku tých joklov? :friends: To budeš mať za majora alebo krystinku? A už máš zmerané, do akej výšky to zdvihne? :)
ten stojan je svařený z dvou uček 160mm do sebe šířka cca 130mm ,trojúhelník je jen z účka a spodem jsem ho spojil dvěma vynglema 80x80 jinak ten trojuhelík je 550mm delší strana kratší 250mm rameno je jekl 120x80x6, zdvih kolem 3m pouze na rameno plus co zdvihnou ramena.Agroruka by měla hlavně bít za prcka na nakládku vaku z hnojivem a osivem při setí.
Sobotní zkouška
Obrázek Obrázek Obrázek

koprkam

#252 Nový příspěvek od koprkam »

Šikovnej jeřábek. To je to co mě vrtá v hlavě. Pokud byly poláci schopni dělat ursusy, tak přece museli mět taky nějakou kvalitu. Takže pravidlo č1 nekupovat to nejlevnější, co se naskytne.

z4011be

#253 Nový příspěvek od z4011be »

kvalitu umí dělat, když musí, případně jsou motivovaní.
Dřív, když byl nedostatek zboží, těžko se mohly dělat věci mizerný kvality a s krátkou životností, protože nestíhaly dělat nové výrobky, natož řešit ještě větší počet náhradních dílů kvůli vysoké zmetkovosti výroby

pete

#254 Nový příspěvek od pete »

z4011be píše:kvalitu umí dělat, když musí, případně jsou motivovaní.
Dřív, když byl nedostatek zboží, těžko se mohly dělat věci mizerný kvality a s krátkou životností, protože nestíhaly dělat nové výrobky, natož řešit ještě větší počet náhradních dílů kvůli vysoké zmetkovosti výroby
HM taky názor tak kupuj orígo n.d zetor p.c.d a kde je asi vyrábí :friends: 8)

z4011be

#255 Nový příspěvek od z4011be »

to se snažím preferovat český původ před dovozem z celého světa. Ale bohužel některé nd se v ČR už nevyrábí.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“