zetor crystal 12045 krystinka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tomous

Re: zetor crystal 12045 krystinka

#226 Nový příspěvek od tomous »

Za mě teda taky jedině z betonárky. Spočítej si na kolik tě vyjde kubík betonu doma. Tady mě vozí 15ku za cca 1650,- +30kč 1km. Betonárku mám 10km od baráku 8)

pepa.traktor

#227 Nový příspěvek od pepa.traktor »

moje ceny jsou za 1 m3 C 20-25 1965 kč bez dph to je 2377kč za 1 M3 + doprava pásmo 20 ke mě a 20 zpět 380kč za 1m3 bez daně to je 460kč za 1m3

v mém případě hala 20 x9 cca 20 cm výšky max 36 m3 betonu je 85572 kč za beton a 16100kč doprava za 7 jízd celkem 101 tisíc a to jsem za to při míchání doma nedal ani náhodou můj odhad bez práce tak do 35 tis max cement písek ,štěrk + samozřejmě práce naší rodiny na 3 výkendy každý rok jeden výkend 3 lidí

více k betonu z betonárky samozřejmě je to jiná kvalita doma takovej nejde udělat ale také to stojí nějaký love a pokud jsou členové rodiny a kamarádi nějak na společný notě že si vypomůžou tak není pro mě jiné řešení jak to udělat --jo jiná by byla to zadat firmě a ta by mi sem najela a zrychtovala dvůr protože mixem musí 80 m po trávě a kus po štěrku žádnej asfalt a tak musím počítat že by stál dát dohromady dvůr taky pěkný peníz a hlavně faktura by byla možná kolem 150-200 tis beton plus práce za 180m2 a se vším okolo bez sítí do betonu

asi protože to nemám jako garáž ale halu musím ze svých výplat myslet jiným způsobem a v mém případě když to tu čtu jsem udělal vše špatně prosívka doma míchaný beton ale musím přiznat že ten beton v mých skromných podmínkách drží a tuším 3 roky nebo 4 se na něm stojí a :prace: a vůbec nic to nedělá a tak jsem spokojenej sám za sebe a tímto způsobem šlo určitě více nás tady na foru a ještě půjde tomu věřím

každý má jiné finanční potřeby a nároky -moje sem popsal
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

tomous

#228 Nový příspěvek od tomous »

Nechcu se tě dotknout,ale nemáš divný počty? Jestli jsi míchal beton 36m3,poměr jakej? 1/4?
Když vezmu 36m3 x2=cca 70tun materiélu. Z toho cement 1/4= 14t cena cementu cca 2500kč/t.
To jsou jenom přízemní čísla. Cement jsi dával asi nejlacinější? V betonárce dávají 425. To už je o nečem jiným a hlavně na co 20 cm betonu? Já dával do kůlny 10-12cm před 10 rokama BEZ karisítí a jezdí po něm sem tam i naloženej náklaďák a nic to nedělá. Jinak jsem dával 10cm 15ky betonu a 4mm 150x150kari síť. Jinak já no to jsu převážně sám,tak je jasná volba mix. Když to mícháš doma vyjde to levněji,ale ne o tolik a hlavně kvalita je jinde.

pete

#229 Nový příspěvek od pete »

tomous píše:Nechcu se tě dotknout,ale nemáš divný počty? Jestli jsi míchal beton 36m3,poměr jakej? 1/4?
Když vezmu 36m3 x2=cca 70tun materiélu. Z toho cement 1/4= 14t cena cementu cca 2500kč/t.
To jsou jenom přízemní čísla. Cement jsi dával asi nejlacinější? V betonárce dávají 425. To už je o nečem jiným a hlavně na co 20 cm betonu? Já dával do kůlny 10-12cm před 10 rokama BEZ karisítí a jezdí po něm sem tam i naloženej náklaďák a nic to nedělá. Jinak jsem dával 10cm 15ky betonu a 4mm 150x150kari síť. Jinak já no to jsu převážně sám,tak je jasná volba mix. Když to mícháš doma vyjde to levněji,ale ne o tolik a hlavně kvalita je jinde.
je mě jasný že tak kvalitní beton doma nenamíchám jakej dělají v betonárce, já ale nejsem ve stádiu si ten beton koupit tak určitě budu dělat beton v mícháčce je na té stodole ještě fůra další práce jako je kompletní střecha a na celém pozemku opravit ploty.

pepa.traktor

#230 Nový příspěvek od pepa.traktor »

tomous píše:Nechcu se tě dotknout,ale nemáš divný počty? Jestli jsi míchal beton 36m3,poměr jakej? 1/4?
počty jsem dával dohromady nějak podle oka šířka délka a výška ,na fotkách je vidět co jsem dělal a jak se kamenem snažil nastavit a zhutnit spodek jílové podlahy a mlatu dílnu obkopal udělal trativody a jímač na čerpadlo a vsak a nemůžu si stěžovat že bych měl problém ale chápu Tebe že pokud jsi sám ono ti moc neubývá a ta betonárka je jasnější volba já šel cestou svojí a nikomu ani petemu mu jí nechci nutit jenom jsem chtěl potpořit at se podívá jak jsem to dělal já s bráchou a strýcem

výše jsem psal že jsme si nikdy nepsali co ta přestavba za 3 roky stála peněz a hodin dělali jsme to pro sebe a za peníze které jsme museli v :prace: vydělat -kdyby to šlo jinak tak bych to třeba dnes udělal jináč

20 cm je u mě výška a v ní je kámení a zalití potom vršek 12-15 cm z pěknýho písku a zatím se mi to jeví že špatný to není a at si to holt každý dělá podle svědomí a rozumu .
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

pepa.traktor

#231 Nový příspěvek od pepa.traktor »

pete píše:
je mě jasný že tak kvalitní beton doma nenamíchám jakej dělají v betonárce, já ale nejsem ve stádiu si ten beton koupit tak určitě budu dělat beton v mícháčce je na té stodole ještě fůra další práce jako je kompletní střecha a na celém pozemku opravit ploty.[/quote

pete promin že ti tu zasírám vlákno už končím --asi jsem spíše udělal zmatek a ted nebudeš vědět jak dál a jak se stím vypořádat

jinak 9x7 m je pěknej plácek tam něco materiálu padne --a těch piv u :prace: jako když jsme to dělali mi :D

pete

#232 Nový příspěvek od pete »

pepa.traktor píše:
pete píše:
je mě jasný že tak kvalitní beton doma nenamíchám jakej dělají v betonárce, já ale nejsem ve stádiu si ten beton koupit tak určitě budu dělat beton v mícháčce je na té stodole ještě fůra další práce jako je kompletní střecha a na celém pozemku opravit ploty.[/quote

pete promin že ti tu zasírám vlákno už končím --asi jsem spíše udělal zmatek a ted nebudeš vědět jak dál a jak se stím vypořádat

jinak 9x7 m je pěknej plácek tam něco materiálu padne --a těch piv u :prace: jako když jsme to dělali mi :D
hele Pepo já jsem rád za tvé příspěvky i za ostatní a plně souhlasím i s myšlenkou pěněz je to na každém z nás jak se rozhodne. Já jsem před pár lety dostavěl novostavbu do 60ti let jí budu splácet a podnnikání v zemědelství ?pouze koníček jinak 3 směny v továrně.Takže volím pozici na co mám.

pete

#233 Nový příspěvek od pete »

Tak vás všechy zdravím přidávám video z kulturní akce tak klikejte
https://www.youtube.com/watch?v=oAt-vhqjpi8

pete

#234 Nový příspěvek od pete »

tak jsem přidávám zajímavé setí řepky z farmwebu už jsem o tomhle setí slyšel dokonce skušení farmáři seji 2kg na hektar a prý mají i dobré výnosy: http://www.farmweb.cz/index.php?page=vi ... &gal=49148

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#235 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj jak to tu čtu tak sme na tom asi uplně stejně, myslím v tom rozhodování :-/ Jakej beton zvolit jesi z betonárky nebo doma..... Potřebujem z jara začít betonovat podlahy v hale. Hala komplet s přístřeškem má rozměr 20x12x4. No zatím jsme se rozhodli vybetonovat jenom plochu co bude hala cože je 20x6 metrů stejně je to dost betonu :jazyk: A pod tím přístřeškem zatím necháme drcnej asfat a v budoucnu se to tam může vždycky vybetonovat :)

No zatím sme to nějak moc nepropočítávali betonárku a doma míchaní. Dá se říct že nato doma máme asi vše větší míchačku do keré nemusíme házet rukama :smich: Z ní se to dá rozvážet Honem v lopatě. No ale pak navozit hromadu písku, aby to bylo co nejlevnější tak jedině vlastni dopravou traktor+vlek to je ale taky cest do pisníku na zbláznení :typek: Nějakej ten štěrk přidávat taky. A pak další věc že ten beton stejně nebude takovej jako z betonárky. Bude se po něm jezdit taky občas z Honem a přihrnovat plevy na kupu.....

Takže zatím to přez zimu promyslíme a spočítáme a budem vidět :)

Tady je foto míchačky z touhle už se dá něco namíchat no to je frmol ;-)
Obrázek
Obrázek

Matúš

#236 Nový příspěvek od Matúš »

Ahoj Michal, ja by som v tvojom prípade nasypať vrstvu šutoliny, naviazať roxor (prípadne karisiete), zašalovať a betón z betonárky - takých 10cm stačí 8) Potom na to tú pancierovú podlahu, do takýchto hál, garáží atď, kde chodia ťažké stroje, je to super 8)

EDIT: ešte by to šlo inak... Jeden v dedine stavia farmu, teraz v jeseni zabetónoval základy na maštaľ, asi 50x20m (neviem presne, možno viac, možno menej)... Má novú Kubotu s ČN, asi 90HP... Ku tomu kúpil miešačku do trojbodu Fiegl - asi 1200l, do toho mu to naložil buď minibáger so svahovačkou alebo John Deere 5820 s čelákom 8) To už je iná robota 8)

Matúš

#237 Nový příspěvek od Matúš »

Keď si vezmete, koľko stojí betón doma, tak sa to moc neoplatí:
-> Na 1m3 betónu treba cca. 1,4m3 štrku. 1m3 poterového štrkopiesku - frakcia 0-2mm (prípadne aj obyč. 0-16mm) stojí cca. 35€... Takže 1,4x35=49€
-> Na 1m3 betónu treba cca. 300kg cementu - 12 vreciek... 1 vrecko stojí 2,7€... Takže 12x2,7=32,4€
To je 81,4€, a to nepočítame elektrinu, vodu, prácu a aj tak sa oplatí z betonárky 8) Ak by sa to malo oplatiť, tak štrk naťažiť (podobne ako ten, čo stavia tú farmu - to bolo iba za naftu a čas - aj predával, jedna dosť veľká fúra za 60€) a ešte cement pri paletovom odbere (1400kg) ti dajú za 1,35€ :)

pete

#238 Nový příspěvek od pete »

Nějak to tu stojí? ale to neva.Tak jsem se synovcem vrhl do té agroruky použitý material účko 160 svařené do jeklu nějaké další výpalky a rameno délka 2m z jeklu 120x80x6 jak budu mít více času přidám foto. tady něco pro oči http://premalebisu.rajce.idnes.cz/ZNE_A_POZNICH/
http://premalebisu.rajce.idnes.cz/ZETORY_PRI_PRACI/

Matúš

#239 Nový příspěvek od Matúš »

8) 8)

pete

#240 Nový příspěvek od pete »

tak přidávám foto z výroby agroruky s výrobou mi pomáhaly synovec i syn ten hlavně se štětcem a barvou.tak uvidíme jak bude ručka fungovat
http://raplisk.rajce.idnes.cz/Vyroba_agroruky/

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“