Ivanova 12045
Moderátor: Lukashil
Re: Ivanova 12045
ahojte,trochu som prerabal vlecku co som mal predtym spravenu,napravu som podal o 30cm dozadu a urobim novu korbu 270x140cm a vyska bocnic ,60cm,len dufam ze ten piest neni moc pod malym uhlom,lebo inac mi nevychadza,bud by bol moc nizko nad zemou alebo trcal do korby.....uvidim ked to spojazdnim...
https://stroje.bazos.sk/inzerat/1064708 ... rystal.php Tak predsa cosi take existuje,avsak ta cena.. ...
Aha,cize,ehm mam to chapat tak ze dole/hore kopcom mi to zapne predok ci mi ho netreba ci nie ?
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Tak to mi pride jako nejaka blbost ne??toje prece klasicka spojka predniho nahonu na crystala,ktera se zapina vypina.pres hydraulickou kostku ovladanou lankem dovnitr
,mam presne tu samou uplne novou nachystanou do crystala na montaz,
Tak moc nerozumim tomu popisku,toco tam pise tak spis znii o NOSPINU v predni naprave
,mam presne tu samou uplne novou nachystanou do crystala na montaz,
Tak moc nerozumim tomu popisku,toco tam pise tak spis znii o NOSPINU v predni naprave
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Pisal som mu spravu,zevraj to je stara komunisticka vyroba ,ktora isla na vyvoz.Asi ste to zle pochopili,o
nemysli ze sa zapina sama hocikedy ale ze ked neni tlak tak sa zapne asi pruzinou a pri tlaku ss vypne,tl je oresne to co potrebujem ..zobral bych ju keby tam nebola taka nezmyselna cena,ak by ju dal za 400 tak bych ju zobral a mam to bez roboty,lebo keby ju dal vyrabat o moc lacnejsie ma nevyde ale 650je moc,to si racej kupim nove zadne gumy....
nemysli ze sa zapina sama hocikedy ale ze ked neni tlak tak sa zapne asi pruzinou a pri tlaku ss vypne,tl je oresne to co potrebujem ..zobral bych ju keby tam nebola taka nezmyselna cena,ak by ju dal za 400 tak bych ju zobral a mam to bez roboty,lebo keby ju dal vyrabat o moc lacnejsie ma nevyde ale 650je moc,to si racej kupim nove zadne gumy....
Tak ho zjednaj, rozober, okopči a dáme vyrobiť repliku aby sa ti to zaplatilo zájem by o to bol a ja bych jednu uživil sústruh, fréza, materiál a kaliaca pec neni problém
Zetor 4011
Jste si úplně jistý, že je stejný i to těleso náhonu když to chcete začít vyrábět?
Jelikoz sem si prvne myslel ze tu co mam doma je stejna jak na traktore,tak sem se asi spletl
Asi jeto tudiz taki ta zubova jak tady kolega dal s bazose.
Jeste jsem to s crystala nevytahnul a nemenil ale podle kataloguu to bude klasika,a tu co mam pripravenou na montaz,nema zadne cislo na obalu,jen na kole je viz obrazek
Podle cisla neumim nic najit,treba zkusenejsi budou vedet,nebo rozkres s katalogu kdo by mel by bylo super,nebo nejake info otom.jestli jeto vhodne na normalni .zemedelceni,nebo spis do lesa??
Asi jeto tudiz taki ta zubova jak tady kolega dal s bazose.
Jeste jsem to s crystala nevytahnul a nemenil ale podle kataloguu to bude klasika,a tu co mam pripravenou na montaz,nema zadne cislo na obalu,jen na kole je viz obrazek
Podle cisla neumim nic najit,treba zkusenejsi budou vedet,nebo rozkres s katalogu kdo by mel by bylo super,nebo nejake info otom.jestli jeto vhodne na normalni .zemedelceni,nebo spis do lesa??
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Premo ak to mas tu zubovu spojku co potrebujem a chcel by si byt aj nadalej verny lamelovej spojke tak vies kde mi mas napisat ak by si ju chcel predat ...mas doma totizto poklad..co ss tyka ceny na inzerate tak ziadna zlava,predavajuci tvrdi ze uz predal 3kusy behom chvilky..ci je to pravda lebo nie 650eur dokazem efektivnejsie vyuzit..
No to vidim popravde zejeto poklad,prave ze chci tuhle namontovat,sam sem zvedavy na efekt a funkcnost,mame kni uplne novy kardan,tak se nezlob ale zatim neprodam ,spis bych rad videl rozkres,vnitrku nechci ji rozebrat,je fakt uplne fungl nova,nepouzita
Uz na prvy pohlad je obal tej zubovej spojky iny. Tato spojka sa uvadza v starsich katalogoch ND urcena na export vyrobena malej serii. Aby ti ju po ceste furt nezapinala pruzina, musis mat olejovu tlakovu sustavu prevodovky takisto v dobrom stave ako aj ked je tam zalozena lamelova spojka.
-
Přemo kde jsi ji koupil
Neni som odbornik ale myslim si ze na prekonanie sili tej pruziny treba ovela mensi tlak oleja ako ked musi zopnut mokre zaolejovane lamely do zaberu a preniest moment na kolesa.
Prave ze ta struna aby to udrzala v zabere je tam dost silna. Ak je tlak co len kus slabsi (tlak v systeme 1,5MPa), tak za spojka zacne skrtat. Vysledok rychleho opotrebenia si clovek uz vie predstavit. U starsich traktorov ako 6748 alebo aj 6945 ten mechanizmus zapinania tiez musel byt dobre nastaveny. Inak hrozilo poskodenie zubovej spojky ktora v zabere zacala preskakovat. Ked su lamely OK u Kristala a v poriadku system tak to aj taha a aj drzi dol kopcom. Nastastie je to cast traktora, na ktorej sa len ojedinele vyskytne porucha. Zadok PTO sa castejsie riesi a odchadza. Inak ta spojka za 650e je akoze naozaj palba riadna. Asi je to s vnutra pozlatene