Hektor - Zetor 12145

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tomous

Re: Hektor - Zetor 12145

#271 Nový příspěvek od tomous »

To víš že seženeš,ale je to o penízkách. Kolik do něj chceš investovat?

zetorak jirka

#272 Nový příspěvek od zetorak jirka »

tomous píše:To víš že seženeš,ale je to o penízkách. Kolik do něj chceš investovat?
Máš pravdu , je to o penězích, Ale já vždy respektuji danou cenu, vím že takoví ruchadlo nebude za babku, a smlouvat taky neumím a ani nechci umět, není to můj styl. A jsem smířenej s tím, že obracák nonstop jištěnej 4 krát 35 nebo40 bude něco stát, Ale ta práce s ním za to stojí. Mám rád , když je daná cena a pak buď ber nebo neber.
Kdyby někdo o něčem věděl, tak jsem vděčnej za každou informaci.

Martin90

#273 Nový příspěvek od Martin90 »

zetorak jirka píše:Supr, nemůžu se na tu zvednutou nápravu vynadívat. Při mém štěstí, kdybych koupil konťas (je to můj sen) tak to tam určitě nebude.
Tiše závidím, co tiše , nahlas. Ale nejdřív bude na řadě obracák pluh, jestli něco šikovnýho seženu.
Co jsem koukal, tak většina prodávaných tu zvedací nápravu má, ale myslím, že pro tebe by nebyl absolutně problém tam to zvedání dodělat.
No za pluhy jsou hrozný rakety, nejlepší by bylo sehnat ho v Německu, protože jsou tam za stejný peníze zachovalejší, možná by se nechalo něco sehnat v Polsku, ale tam bude asi draho jako u nás.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

PULDrapalik

#274 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Zvedání nápravy u podvozku nemám. Když natahuješ plný kontejner tak se to používá,nebo je to jen na jízdu s prázdnym kontejnerem,díky

zetorak jirka

#275 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Martine, na zadní nápravě jsem měl aretační klíny ručně sklápěný, moc se teda nepoužívaly, máš je taky? a nebo už máš hydraulickou aretaci ? a používáš to? Při natahování. Je fakt že když se nepoužívaly, tak jsem měl párkrát zadek 72jky ve vzduchu.

Martin90

#276 Nový příspěvek od Martin90 »

PULDrapalik píše:Zvedání nápravy u podvozku nemám. Když natahuješ plný kontejner tak se to používá,nebo je to jen na jízdu s prázdnym kontejnerem,díky
No na stránkách STS Opava mají napsaný, že je to jen na přepravu prázdných kontejnerů, ale já to používám i při natahování, sice je v těch hadicích asi pořádný tlak, ale zatím drží a hodně to pomůže, vždycky to jakoby odlehčím, když vidím, že se ten rám pohne, tak už ty nápravy víc nezvedám a natahuju kontejner, je pravda, že pokud to takto neodlehčím, tak to traktor malinko odlehčí, ale s prázdným kontejnerem se to ani neopře o doraz na odpružení oje.
zetorak jirka píše:Martine, na zadní nápravě jsem měl aretační klíny ručně sklápěný, moc se teda nepoužívaly, máš je taky? a nebo už máš hydraulickou aretaci ? a používáš to? Při natahování. Je fakt že když se nepoužívaly, tak jsem měl párkrát zadek 72jky ve vzduchu.
No aretace tam asi žádná není. Jak to v praxi vypadalo - ty klíny, to se cpaly do toho uložení "kývačky"? Nebo na konec?
A aretace kontejneru tady byla řešená takovými packami, co se zavřely do kapes v nosníku kontejneru, ale to je nějaké utržené...

Rád bych na jaře uvedl ten návěs do původního stavu, ale asi to nestihnu, je toho moc na práci...

Obrázek

zetorak jirka

#277 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ten obrázek, to je nádhera.
Ta aretace nápravy byla tak ,že za zadní nápravou na šásku byla na čepu teková jakoby kostka a ta se sklopila mezi šásko a konec kolíbky tandemu, tím se zabránilo prohoupnutí nápravy a tím zvedání se předku ve vojeti. Ale používali jsme to jen pří opravdu těžkém nákladu, spíš se to nepoužívalo vůbec, proto ty zadky traktorů ve vzduchu při natahování. Ale to bylo v druhé polovině osumdesátejch let, dnes to je asi o něčem jiném. přeci jen technika pokročila.

Martin90

#278 Nový příspěvek od Martin90 »

zetorak jirka píše:Ten obrázek, to je nádhera.
Ta aretace nápravy byla tak ,že za zadní nápravou na šásku byla na čepu teková jakoby kostka a ta se sklopila mezi šásko a konec kolíbky tandemu, tím se zabránilo prohoupnutí nápravy a tím zvedání se předku ve vojeti. Ale používali jsme to jen pří opravdu těžkém nákladu, spíš se to nepoužívalo vůbec, proto ty zadky traktorů ve vzduchu při natahování. Ale to bylo v druhé polovině osumdesátejch let, dnes to je asi o něčem jiném. přeci jen technika pokročila.
Aha, tak to vlastně dělám teď přes ty válce, ale nevím jestli to vydrží hadice, no :smich: . Dík.

zetorak jirka

#279 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Martine, prosím tě, kolik váží ten tvůj štyrák obracák? Nevím v jaký váze mám schánět, abych stodvácu nezlomil. Hydraulika sice unese třeba dvacet metráků, ale ta páka, to je potvora.

Martin90

#280 Nový příspěvek od Martin90 »

zetorak jirka píše:Martine, prosím tě, kolik váží ten tvůj štyrák obracák? Nevím v jaký váze mám schánět, abych stodvácu nezlomil. Hydraulika sice unese třeba dvacet metráků, ale ta páka, to je potvora.
Má asi 15 metráků a je to v pohodě, 120 si s ním hraje, není problém zatočit. Horší je plná kombinace, to se projede občas po zadních...
Ty novější pluhy už jsou lehčí i ve vario.

jarek 2

#281 Nový příspěvek od jarek 2 »

Martin90 píše:
PULDrapalik píše:Právě sem se chtěl zeptat na ten ovládací panel,jestli je origo,jakou zásuvku si použil na elktriku když to potřebuješ odpřáhnout,nechal si tu kulatou šroubovací s jehličkama?
Byla tam normální 7mi kolíková jako na osvětlení přívěsu, tak jsme ji tam dali zase.

DAKUJEM

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zetor 7745 Tunis

#282 Nový příspěvek od Zetor 7745 Tunis »

Čau Martine. Mám na tebe prosbu. Jak budeš mít chvilku vyfot prosímtě detailně sklápění háku. potřeboval bych vidět jak se láme hák když chceš natáhnout kontejner ,tak musíš zasunout hák úplně dozadu , a když už máš kontejner natáhlej na nosiči a sklápíš třeba hnůj (Ale potřeboval bych to vyfotit bez kontejneru). tak ten mechanismus přepákování. předem díky :) Mám podobnej nosič ale jen s jednou nápravou pak sem hodím foto 8)
:tytyty: Zetor :nakres:

Martin90

#283 Nový příspěvek od Martin90 »

Zetor 7745 Tunis píše:Čau Martine. Mám na tebe prosbu. Jak budeš mít chvilku vyfot prosímtě detailně sklápění háku. potřeboval bych vidět jak se láme hák když chceš natáhnout kontejner ,tak musíš zasunout hák úplně dozadu , a když už máš kontejner natáhlej na nosiči a sklápíš třeba hnůj (Ale potřeboval bych to vyfotit bez kontejneru). tak ten mechanismus přepákování. předem díky :) Mám podobnej nosič ale jen s jednou nápravou pak sem hodím foto 8)
Pokud pojedu na víkend domu, tak ti to vyfotím, kdyby si na to chvátal, tak Klepi (http://www.nasetraktory.eu/forum/member ... le&u=10156) má taky tandem, tak mu zkus napsat, ale na 75% ti to o víkendu vyfotím.

Martin90

#284 Nový příspěvek od Martin90 »

Tak jsem to vyfotil, doufám, že správně, tu desku (vzpěru) jsme nechávali vypálit a ta pásovina na háčku je taky dodělávaná...

Obrázek

http://i1215.photobucket.com/albums/cc5 ... d7f5d1.jpg

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek