Zetor forterra

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Fidlla

Re: Zetor forterra

#256 Nový příspěvek od Fidlla »

Trioliet vyvareli chlapy u nas z dilny po 4 rokach,mel uz prosopane dno a krmeni padalo ven,cely ho vyvlozkovali slzickovym plechem 5mm,dnes slouzi jako rezerva..no Mayer by letos v dubnu taky vyvloskovan a to mu do 4let chyli 3mesice ,vlozkovan ale hardoxem,na to uz prijela firma,vlozkovali i sneky,ty byli jak papir. Pro zajmavost mayer me uz v miste nej oteru je 2mm ,z puvodnich 12mm...
Zetor 6718 DEEP RED

peter bendr

#257 Nový příspěvek od peter bendr »

Chlapy potrebujem poradit , nezavalte ma tu hned kritykou ....v praci mame forterru 9641 r.v. 2010.problem mame zo vstrekovacim cerpadlom potrebujeme ho dst von vieme ako ale nevieme akozaaretovat rozvody lebo na ozubenom kolecku nieje drazka pre klinok , cerpadlo sa zaistuje z boku kolikom ale kde zistome spravnu polohu klukacu ? Je niekde kontrolny bod ? Alebo je toniekde na vacke ? Vedel by mi niekto poradit ?

sita

#258 Nový příspěvek od sita »

Potreboval bych se zeptat. Pomocny valec hydrauliky z fortery, viz foto. Je skutecne nerozebiratelny, tj. znamena neopravitelny? Novy stoji skoro 9000Kc, je mi divny ze by byly jen na jedno pouziti... Nevite nekdo?
Přílohy
pist_forterra.jpg

sita

#259 Nový příspěvek od sita »

Přílohy
forterra_pist2.jpg

vitex

#260 Nový příspěvek od vitex »

Je třeba foto z levé strany,takhle není nic vidět a odkaz je nefunkční.

Jemen

#261 Nový příspěvek od Jemen »

kdyz se nedari :nene:
Obrázek

adam

#262 Nový příspěvek od adam »

Nemáš víc fotek? Ty kola na široko vypadaj dobře.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

Jemen

#263 Nový příspěvek od Jemen »

adam píše:Nemáš víc fotek? Ty kola na široko vypadaj dobře.
momentalne jen par co je na mojem vlakne
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
mozna neco odfotim v praci jak bude chvilka je to 140HSX

kůrovec

#264 Nový příspěvek od kůrovec »

sita píše:Potreboval bych se zeptat. Pomocny valec hydrauliky z fortery, viz foto. Je skutecne nerozebiratelny, tj. znamena neopravitelny? Novy stoji skoro 9000Kc, je mi divny ze by byly jen na jedno pouziti... Nevite nekdo?
Ten válec je stoprocentně tzv."plunžr" ,to znamená že v něm není klasickej píst,ale pístnice je zajištěná proti vyjetí drátovým dorazem. Na konci pístnice (vevnitř ve válci) je vysoustruženej takovej dvojitej tvarovej zápich a do něj je navlečenej drátovej doraz-kus stočenýho pružnýho drátu. Ten zápich na pístnici má dva průměry-menší a větší. Při montáži se drát navlíkne na ten menší průměr zápichu a po prostrčení pístnice skrz přivařený přední vodící víko se skrze otvor ve vstupním hrdle převlíkne takovým háčkem (upr.šroubovákem) do toho většího zápichu v pístnici. Tím je pak pístnice jištěná proti vysunutí z válce. Demontáž zase jedině skrz to vstupní hrdlo podebrat ten drátěnej kroužek a přesunout ho do toho menšího zápichu-pak půjde pístnice ven. No napsal jsem to asi dost kostrbatě , ale tak nějak by to mělo bejt.

sita

#265 Nový příspěvek od sita »

Dekuju za odpoved. Uplnou nahodou jsem sehnal na bazosi jeden kus, za doborou cenu, mela by byt nova. Respektive mel by byt novy, ten plunzr. Budu mit pak teda jeden na pokusy, tak si to na nem zkusim nacvicit.

Guggy

#266 Nový příspěvek od Guggy »

Nemáte někdo elektrické schéma 9641? Nikde nemůžu nic najít, díky.

Fidlla

#267 Nový příspěvek od Fidlla »

Fidlla píše:
Fidlla píše:Dnešní sobotní ráno...fota po opravě...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek[/quote

Forterra mela dnes karambol......foto pozdeji...

Z9641 prosla vetsi opravou,kompletnoni GO motoru,nova predni prsa,spojka,vstrikovaci cerpadlo,prevlozkovano,nova klika,zavicky,vstriky,kompresor..
dale na traktoru prevlozkovan stredovy cep predni napravy,pretesneny reduktory,rozvadec,vymenen mohout topeni,motorek zadniho sterace,manzety za zadnima brzovyma prasatkama-tekl olej ven..

tauz pomalu zajizdime...
Zetor 6718 DEEP RED

Fidlla

#268 Nový příspěvek od Fidlla »

Menší posezonka+GO motoru....

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zetor 6718 DEEP RED

sumi100

#269 Nový příspěvek od sumi100 »

Zdravím,tak dnes je to rok co jsem do krmení dostal novou Forterru 100.Ten rok utekl a tak trochu bilancování...Zetůrek má namotaných 1807Mth a ujeto 9050Km.Znamená to,že mě také k dnešnímu dni skončila záruka a co se týče poruch,tak jsem akorát měnil regulátor tlaku vzduchu a střechu.Zepředu jak je nápis zetor se rozlepila,asi tak 15 čísel..nevím proč,jinde nic nebylo.Vše šlo na reklamku a jezdí se dál.K té střeše,originál byla jiná než ta co tam je teď.Jednak váhově,ta nová je jak pírko a také to střešní okno,respektive sklo je utopené.Asi inovace.Nechal jsem si na ni dodělat ledkové pozičky.Jinak jsme ještě vyměnili hadici od kompresoru k regulátoru za trubku.Byla tam kvůli čelňáku,ale vyhřála se a ucházel vzduch.Teď je tam trubka a je klid.Nechal jsem si ho vzadu dotížit naplno,5 kotoučů v každém kole.Co se týče spotřeby,pohybuje se v krmáku + - kolem 5,5 litru,když dělám s čelňákem,tak jsem byl i na 5.Krmák je horizontál s frézou 10m3 značky sgariboldi.Dojmy z traktora jsou pozitivní a uvidíme dál.Zatím 8)

koprkam

#270 Nový příspěvek od koprkam »

Jan Karlik píše:No ještě si dovolím k tomu krmnému vozu. Nechci nikoho rozčilovat, ale dělal jsem deset let v kravíně, s krmným vozem jsem toho najezdil dost... Traktor tam natočí hodně mth. to je pravda, ale kde tam namáháš tu spojku? Většinu času stojí, kroutí kr. vozem přes vývoďák a jezdíš kolem toho s nakladačem. No a když frézuješ, tak se jen zapřeš a přece taky stojíš a všechno jde do vývodu. Traktor jezdí, jen když jedeš sypat kravám a na korytě, teda aspoň já jsem vždycky používal redučku a ne nohu na spojce... Třeba jezdíte z farmy na farmu, já nevím, ale já jsem měl dálkovou, jen když jsem jel na naftu a čerpačka byla asi 300m daleko. :smich: Jinak to bylo všechno na "fleku" a troufnu si tvrdit, že traktor tak 70% času při práci stojí a pojezd spojka tam žádný záhul nedostává...
Dovolím si oponovat. Svého času jsem se v družstvu vozil v zetoru 7245 a za ním Buldoga Storti. Krmily se dvě vazný stovky, ještě ty starý, kde se dávalo krmení do přípravny a pak si to ženský rozvážely na vozíkách. Pak se krmila ještě odchovna. Jelikož nebylo vedení co k čemu a nekupovalo nože do krmáku, tak byla malá dvojka, poskočit o dva metry, plnej knedlík aby se aspoň něco vysypalo, spojka teda držela. Taky to byl ještě starej komunista. Problém byl, že i když byly nože tak se to furt muselo huntovat přez spojku, ten traktor byl slabej. Ani nechtějte vědět, jakej byl problém se s plným vozem v zimě vyškrabat z jámy. Objem měl myslím kolem deseti kubíků? to nevím přesně, ale samotnej vůz vážil myslím kolem pěti tun a když se naplnil, tak i dvanáct.
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

Odpovědět

Zpět na „Zetor Forterra“