Zetor 7711 od Jiřího
Moderátor: Lukashil
Zetor 7711 od Jiřího
Zdravím všechny !
Chtěl bych se podělit o svůj nový přírůstek Zetor 7711 r.v. 1988.. Pochází od soukroumníka .. Na první svezení v pohodě, motor starty v -7°C bez problému, má zdravý ostrý zvuk ,převodovka, hydraulika vše chodilo jak má, až na nefunkční násobič - zarezlý od dlouhodobého nepoužívaní .. První velká zkouška byla cesta po ose domů (146 Km), která se obešla bez sebemenšího problému, teda až na nesvítící potkávačky .. ráno po příjezdu, pod převodovkou louže a boky převodovky totálně zamaštěné - dotáhnul jsem víko ale po další projížďce stejná situace, vzduch foukal místo do násobiče do převodovky a olej pod těsněním víka lítal ven . Další vadou byla nefunkční náhonová spojka, takže jediný východisko shodit boudu, rozpůlit a rozebrat převodovku .
Po sundání víka klasická situace, načaté a odrbané zuby, synchronizační kameny kdesi na dně ... Vyměnil jsem komplet všechny ozubená kola, ložiska, vidlice 1-zpátečka, 2-3 a vidlici redukce a ostatní drobnosti. Další krok byla nová spojka a nyní řeším brzdy a soukolí v rozvodovce .. Kabina uvnitř vyrezlá, nechal jsem ji opískovat, a spolu s ní dveře, nádrž. Plechařinu budu dávat novou Až na motor plánuju kompletní GO .. Přidávám pár fotek, postupně budu přidávat další, tak snad se bude líbit
g.org/image/i1rwi0tc9/]
[/url]
Chtěl bych se podělit o svůj nový přírůstek Zetor 7711 r.v. 1988.. Pochází od soukroumníka .. Na první svezení v pohodě, motor starty v -7°C bez problému, má zdravý ostrý zvuk ,převodovka, hydraulika vše chodilo jak má, až na nefunkční násobič - zarezlý od dlouhodobého nepoužívaní .. První velká zkouška byla cesta po ose domů (146 Km), která se obešla bez sebemenšího problému, teda až na nesvítící potkávačky .. ráno po příjezdu, pod převodovkou louže a boky převodovky totálně zamaštěné - dotáhnul jsem víko ale po další projížďce stejná situace, vzduch foukal místo do násobiče do převodovky a olej pod těsněním víka lítal ven . Další vadou byla nefunkční náhonová spojka, takže jediný východisko shodit boudu, rozpůlit a rozebrat převodovku .
Po sundání víka klasická situace, načaté a odrbané zuby, synchronizační kameny kdesi na dně ... Vyměnil jsem komplet všechny ozubená kola, ložiska, vidlice 1-zpátečka, 2-3 a vidlici redukce a ostatní drobnosti. Další krok byla nová spojka a nyní řeším brzdy a soukolí v rozvodovce .. Kabina uvnitř vyrezlá, nechal jsem ji opískovat, a spolu s ní dveře, nádrž. Plechařinu budu dávat novou Až na motor plánuju kompletní GO .. Přidávám pár fotek, postupně budu přidávat další, tak snad se bude líbit
g.org/image/i1rwi0tc9/]
[/url]
Re: Zetor 7711 od Jiřího
ahoj pěknej stroj nebral jsi ho z Dřemčic ze statku ?
Ahoj, nene - byl jsem pro něj kousek u Chomutovakugva píše:ahoj pěknej stroj nebral jsi ho z Dřemčic ze statku ?
aha tak to jo já jenom jak je ta 6 fotka tak je odnásKosta02 píše:Ahoj, nene - byl jsem pro něj kousek u Chomutovakugva píše:ahoj pěknej stroj nebral jsi ho z Dřemčic ze statku ?
Po delší neaktivitě přidávám další foto ze současného stavu. Převodka i rozvodovka v kupě, oprava brzd - nová prasátka, trubičky a brzdové lamely + další drobnosti. Následovala přední náprava - vyměněny prasklé pružiny .. Všiml jsem si, že pod 4tou hlavou tekla ven voda - prasklá hlava ? . Vyndal jsem píst a vše ok, vyměnil jsem teda alespoň preventivně kroužky a vyměnil hlavu, nechal seřídit trysky. Objednal jsem veškerou novou plechařinu, další krok následoval úpravou a vyvařením kabiny - do rámu pro dveře jsem navařil pásovinu pro uchycení kedru, tak jako to je u novějších kabin, př. 7340 apod., "těsnící" obvodové gumy na dvěřích jsem zlikvidoval úplně . V současné době pokračuji na broušení staré barvy a půjde na lak . Tak pro zatím přidávám nějaké další fotky .
Pekne V minulosti riadne vyuzity traktor.
ahoj ,,pekna prace a jde ti to pekne od ruky
to bude zas krasavec
to bude zas krasavec
ked dobre pozeram nebudes mat rucne vypinanie kardanu?
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Ono to kus foto skresluje. Ale ma tam spravne packy.
a veruze pravdu mas, ocny klam ma o*ebal
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Zdravím, chlapi prosim vás, jakym momentem se dotahuje hlava na Zetoru 77? Dík za odpověď.
Malo by to byť 167 - 177 Nm, nezabudni, že sa doťahuje pri studenom motore a do kríža
To vím, že do kříže,každopádně dík za radu.Mě jeden opravář radil utáhnout na 140,tak právě nevím.
Prosím o pomoc ! Budu dávat traktor na lak, spodek a kabinu dám do polyuretanu, ale plechařinu mi známý poradil na akrylát, jen se bojím, že je o dost náchylnější na oděr třeba oproti tomu polyuretanu. Má tu někdo s těmito barvami zkušenost ? Moc děkuji
Po delší pauze zase přidávám pár fotek . Všechno, co jsem potřeboval mám už barvě, mimo spodku jsem si všechno nechával stříkat. Chod motoru, topení a hydrauliky vyzkoušen, ostatní se uvidí až po dokončení a prvních zátěžových testech. V současné době pracuji na elektroinstalaci a zvažuji přidání přídavných pracovních světel.. Snad se bude líbít !