Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jirkův ZETOR 7245
Jak se daji upravit ty plochace aby to nedrtilo hnojivo me to na mojim rozmetadle taky sem tam dela ????
Ahoj,tak jsem konecne zvladnul procist cele vlakno a prohlidnout vsechny fotky a musim rict ze technika vypada paradne . Tady ze krasne poznaji zlaty rucicky moc se mi to libi
Zetor 7011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
- zetorak jirka
To jsem rád, a přiznám, že mě to potěšilo,Beris píše:Ahoj,tak jsem konecne zvladnul procist cele vlakno a prohlidnout vsechny fotky a musim rict ze technika vypada paradne . Tady ze krasne poznaji zlaty rucicky moc se mi to libi
Pirát: Eště nevím co použiju, ale napadá mě více možností, které musim eště promyslet, každopádně to nebude nic složitýho. Máš taky polský ? nebo to tak maj i jiný ?
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam ceske ale to uz ma hodne roku a je to to uplne nejzakladnejsi ale nechce se me kupovat nove kdyz to vyuziju jednou za dva ci tri roky
- zetorak jirka
Přesně tak, neboj , něco vymyslíme. Musí to dělat to co mí chcem,pirat píše:Ja mam ceske ale to uz ma hodne roku a je to to uplne nejzakladnejsi ale nechce se me kupovat nove kdyz to vyuziju jednou za dva ci tri roky
Naposledy upravil(a) zetorak jirka dne stř úno 25, 2015 10:13 pm, celkem upraveno 1 x.
Jirko promin že ti sem lezu,ale úplně stejně to mají vyřešený rozmetadla RAU, jezdím s ním u známího s dasou i ledkem a žádnej problém s ucpáváním není.Agrobačov si koupilo amazone v plné palbě cena je taky palba a zítra se tam stavím a mrknu se schválně na profíky z německa.pirat píše:Jak se daji upravit ty plochace aby to nedrtilo hnojivo me to na mojim rozmetadle taky sem tam dela ????
- zetorak jirka
Neomlouvej se, jsem rád. Přeci jen, víc hlav víc ví. A budu rát když uvidím jak to maj jiní, já s těma rozmetadlama nikdy moc do styku nepřišel.pete píše:Jirko promin že ti sem lezu,ale úplně stejně to mají vyřešený rozmetadla RAU, jezdím s ním u známího s dasou i ledkem a žádnej problém s ucpáváním není.Agrobačov si koupilo amazone v plné palbě cena je taky palba a zítra se tam stavím a mrknu se schválně na profíky z německa.pirat píše:Jak se daji upravit ty plochace aby to nedrtilo hnojivo me to na mojim rozmetadle taky sem tam dela ????
-
Nejlepší rozmetadla jsou bogballe a amazone. Jsem zvědav s čím přijde pete.
V každém případě v naší staré amazonce je ten plocháč taky a taky to drtí. Ale neucpává se to protože to má šoupátka na boku ne na dně. Ale abych byl upřímný ani ten Jarmet mi to neucpávalo. Ono asi záleží jak moc je otevřené hradítko. Dělalo to jen to, že to rozdrtilo na prach a utemovalo tak, že při čištění jsem to musel vysekávat. A samozřejmě během práce to dělalo problém, že to při zbytku (cca 20kg) už nevyjíždělo.
V každém případě v naší staré amazonce je ten plocháč taky a taky to drtí. Ale neucpává se to protože to má šoupátka na boku ne na dně. Ale abych byl upřímný ani ten Jarmet mi to neucpávalo. Ono asi záleží jak moc je otevřené hradítko. Dělalo to jen to, že to rozdrtilo na prach a utemovalo tak, že při čištění jsem to musel vysekávat. A samozřejmě během práce to dělalo problém, že to při zbytku (cca 20kg) už nevyjíždělo.
Mám ZA-u a problém s drcením nemám.
Zdar tak ti amazonáci ten systém čechrače čorkly zdt nové veselí mají to stejně horizontálně,Mám vyzkoušeny oba systémy a pokud v hnojivu nemáš hrudky tak se nic neucpává.a nic se nedrtí.nabocklish píše:Nejlepší rozmetadla jsou bogballe a amazone. Jsem zvědav s čím přijde pete.
- zetorak jirka
Tak že stoho všeho usuzuji že by to mělo bez problému fungovat, i když už mám tak nějak promyšlenou náhradu, kterou určitě udělám. Navíc předělám hydraulický ovládání otevírání šoupátek. nelíbí se mi že po uvolnění tlaku péro otvírá a tlak zavírá. v případě že praskne hadice, nebo propustí pístnice, a td. tak vyteče prášek na zem. a za druhý, když by byl náhodou v prášku nějakej malej kámen, nebo nikdy člověk neví co tam spadne tvrdýho (šrob, matka, cokoliv jinýho) vezmu za páku a silou zavřu, když v tom momentě bude akorát v dířě něco co se nepodá , tak se domrší celej uzavírací sistém. prostě samo od sebe se to má držet zavřený a né atevřený a sypat to po cestách. U toho prostě poláci nepřemýšlely. ale to není nic novího.
co sme mněli v práci rozmetadlo bogdalle ta taky tlak oleje zavíral a pružina otvírala kolegovy trochu propouštěla kostka v hydraulice tak to musel furt dovírat aby netrousi
ají to čechrání prášku tam bilo udělaný jinak bil tam na hřídelce od převodovky ekcentricky uloženej kroužek na kterým bilo navařenejch 6 kulatinek zohybanejch
ají to čechrání prášku tam bilo udělaný jinak bil tam na hřídelce od převodovky ekcentricky uloženej kroužek na kterým bilo navařenejch 6 kulatinek zohybanejch
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
Napsal jsem to trochu blbě. Ty otvory se neucpávaly úplně, že by se hnojivo přestalo sypat, ale ten rozdrcený prach udělal takový škraloup okolo výpustných otvorů a pak hnojivo nepadalo tolik, jak když se začínalo s hnojením. Takže ze začátku byla dávka větší jak když tam byl nacpaný ten prach a pak nevycházela dávka na hektar. U toho Jarmeta bylo ještě blbě udělany otvíraní šoupátek. Krom toho, že tam byla silná pístnice a páky na otvírání a zavírání každou sezonu alespoň jednou praskly, tak ještě jak se šroubem nastavovalo otevírání šoupátek, tak když se otevřely na vyšší dávku, tak jedno se otevřelo vždycky víc než druhé a jedna strana házela víc než druhá. Na toho Jarmeta jsem se díval na Techagru a už tam mají hodně změn od toho co jsem měl já. Otevírání i zavírání bylo dřív přes hydrauliku tlakem, Teď tam je taky už ta pružina a když se povolí tlak, tak se šoupátka otevřou. Už tam mají i úplně jiné lopatky na rozhoz a už i ty páky na otevírání byly vyřešeny jinak. To otevírání přes pružinu mám i na Bogballe. Na traktoru mi propouštěla kostka a otevíraly se mi sami šoupátka. Naštěstí tam mají ventil, takže jsem to vždycky při plnění a po cestě zavřel, aby se to neotevíralo. U Bogballe jak psal Steel je čechrač řešený excentrem a na něm je 6 dolů ohnutých kulatin a ty čechrače mají menší otáčky než mají kotouče. Hodně se mi tohle řešení líbí a hnojivo se ani trochu nedrtí. Můžu to vyfotit, ať máš inspiraci kdybys to chtěl předělávat.
Amazone ten systém nečorkl od ZDT, ale někde jsem četl, že ZDT okopírovalo rozmetadla od Amazone, ale kvalita rozhoru je o dost horší než má Amazone.
Amazone ten systém nečorkl od ZDT, ale někde jsem četl, že ZDT okopírovalo rozmetadla od Amazone, ale kvalita rozhoru je o dost horší než má Amazone.
-
tak tak, Citrusek to popsal správně.
A s tím ZDT x Amazone jsem to také slyšel. Jinak my to ZDT měli, ale hnojíme vinice a protože bylo hodně široké, nevešel jsem se s ním do řádku. Tak jsem ho prodal. Právě ve finále to bylo tak, že jsem ho půjčoval známému a od toho známého jsem si já půjčoval toho Jarmeta. Prodal jsem ho do agrobazaru v Havl. Brodě. Kdyby jste ho od něj někdo chtěli koupit, je to ten na obrázku (tmavě modrá barva a nálepky Agrotec). Údajně na něm odešla převodovka, tak ji ten známej vyměnil.
Ale asi takhle: Přestože je diskuse o zkušenostech s rozmetadly přínosná, Jirka má jistě radost z nového stroje, tak mu ji nekažme. Když to bude dělat problémy, jistě si s tím poradí
A s tím ZDT x Amazone jsem to také slyšel. Jinak my to ZDT měli, ale hnojíme vinice a protože bylo hodně široké, nevešel jsem se s ním do řádku. Tak jsem ho prodal. Právě ve finále to bylo tak, že jsem ho půjčoval známému a od toho známého jsem si já půjčoval toho Jarmeta. Prodal jsem ho do agrobazaru v Havl. Brodě. Kdyby jste ho od něj někdo chtěli koupit, je to ten na obrázku (tmavě modrá barva a nálepky Agrotec). Údajně na něm odešla převodovka, tak ji ten známej vyměnil.
Ale asi takhle: Přestože je diskuse o zkušenostech s rozmetadly přínosná, Jirka má jistě radost z nového stroje, tak mu ji nekažme. Když to bude dělat problémy, jistě si s tím poradí
- zetorak jirka
Ale asi takhle: Přestože je diskuse o zkušenostech s rozmetadly přínosná, Jirka má jistě radost z nového stroje, tak mu ji nekažme. Když to bude dělat problémy, jistě si s tím poradí [/quote]
Ta tak , řekl jsi to úplně přesně .
Ta tak , řekl jsi to úplně přesně .