Pepova 5245
Moderátor: Lukashil
- slavo63
Re: Pepova 5245
No to neviem len si myslim ze je asi mensia ale nehadam sa.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
No s tou spotřebou to asi nebude moc výraznej krok vpřed. Zvlášť pokud bude muset ta 52 zabrat. A i kdyby byla nějak výrazně nižší na určitou práci tak si myslim, že se to projeví zase na čase u tý práce stráveným. To co jezdila třeba při kultivaci ve chmelnici 5245 dvojkou tak ja jezdil se 7211 čtyřkou a to co 52 měla v předku já měl zase ve hbitosti motoru tzn. že tam kde on musel třeba zapnout předek tak ja prolít bez problému, ptotože ten traktor se neplazil, ale jel. A rozhoupat někde třeba v kopci 52 když zapadne to je takový... já nevim jak to popsat, prostě ten čtvrtej válec tam neni no.
nemam, mění to něco?[/quote]
No a jazdil si so samosvorom?
No a jazdil si so samosvorom?
polož skorej otazku o kolko ma 5245 spotrebu večšiu od 7211PetrP píše:A o kolik může mít v reálu menší spotřebu 5245 oproti 7211?
presne tak ako pišeš, proste to je lemra leniva a ked zapadneš plaziš sa na jednotke a sadaš na brucho. nechcem sa opakovať ale mali sme 5245 14 rokov ale po výmene motora je to iná dimenzia preto to poviem naposledy že na 5245 nech slavo radšej zabudne a rovno kupi aspon 7245. Tot moja rada.brigadnik píše:No s tou spotřebou to asi nebude moc výraznej krok vpřed. Zvlášť pokud bude muset ta 52 zabrat. A i kdyby byla nějak výrazně nižší na určitou práci tak si myslim, že se to projeví zase na čase u tý práce stráveným. To co jezdila třeba při kultivaci ve chmelnici 5245 dvojkou tak ja jezdil se 7211 čtyřkou a to co 52 měla v předku já měl zase ve hbitosti motoru tzn. že tam kde on musel třeba zapnout předek tak ja prolít bez problému, ptotože ten traktor se neplazil, ale jel. A rozhoupat někde třeba v kopci 52 když zapadne to je takový... já nevim jak to popsat, prostě ten čtvrtej válec tam neni no.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
No a jazdil si so samosvorom?[/quote]wintrej píše:nemam, mění to něco?
Tata delal roky technika v jedny farme u nas a ja jelikoz jsem mel pri studiu spoustu času, tak jsem tam chodil na brigádu kdykoliv byla možnost a ta byla od jara do podzimu v podstatě pořád. Měl jsem tak nějak svoje traktory 6 let 6748 a dva roky 7211 ale jezdil jsem i s ostatníma dost často,s 6340 a ta samosvor měla. Nejvíc jsem jezdil právě s tou 6748 a 7211, pak občas 6340,7745 a 5245, takže si myslim, že můžu srovnávat. Co se týče tý 52 tak bych řekl že je živější i 4011:)
Tata delal roky technika v jedny farme u nas a ja jelikoz jsem mel pri studiu spoustu času, tak jsem tam chodil na brigádu kdykoliv byla možnost a ta byla od jara do podzimu v podstatě pořád. Měl jsem tak nějak svoje traktory 6 let 6748 a dva roky 7211 ale jezdil jsem i s ostatníma dost často,s 6340 a ta samosvor měla. Nejvíc jsem jezdil právě s tou 6748 a 7211, pak občas 6340,7745 a 5245, takže si myslim, že můžu srovnávat. Co se týče tý 52 tak bych řekl že je živější i 4011:)[/quote]brigadnik píše:No a jazdil si so samosvorom?wintrej píše:nemam, mění to něco?
to som rad že tu máme takeho skuseného človeka medzi nami.A ta 6340 mala napravu carraro?
Inak tu je nazorna ukažka čo dokaže 5245 viezol som smrekove odrezky hmotnost nakladu odhadujem na 2,5t a kopček vidite sami... pre tých čo pochybuju o motore tak mal 1450mth
http://www.youtube.com/watch?v=OXDkvVJG1og
http://www.youtube.com/watch?v=OXDkvVJG1og
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
no cejtim v tom tu ironii, nechtel jsem to napsat tak, aby to znělo, že jsem nějak zkušenej:) jj 6340 tam byly tři, z toho dvě mely carraro, jedna kvuli přednímu tříbodu měla klasickou těžkou, že je pevnější snad. Jedna byla na 34 kolech, ale moc se mi to nelíbilo, byla to taková koza uskákaná. Ta druhá měla v zadu v kolech 4 závaží v každým a vepředu všechny kanystry, po silnici se to houpalo trošku, ale v terénu bylo to dotížení znát.wintrej píše:to som rad že tu máme takeho skuseného človeka medzi nami.A ta 6340 mala napravu carraro?brigadnik píše:No a jazdil si so samosvorom?wintrej píše:nemam, mění to něco?
Píšu v minulým čase, protože táta už tam nedělá a moje studentský léta už skončily, docela se mi po těch časech stejská:) bavilo mě to
tak zda sa že máš zlu empatiu pretože si zle vycítil , ja som to ironicky nemyslel. Rad sa nechám poučiť a niečo nove dozviem. Takže ta naprava so samosvorom bola carraro alebo tažka?
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
aha tak beru zpet:) samosvor byl cararo
Super a ten funguje na akom principe? je tam lamelový samosvor alebo zubový? lamelovy spravi prenos 75% zubový 100%brigadnik píše:aha tak beru zpet:) samosvor byl cararo
Takže si na zubovom samosvore teda nejazdil?
čo robil ten traktor čo sa týka samosvoru čo sa ti na tom nepačilo, čo by sa tomu dalo vytknuť? hod nejake skusenosti o tom.
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
pokud to chces jenom pro sebe ten traktor na takovy ty domaci práce + drevo z lesa volil bych 7045 ideal stroj ale pokud na zivobití volil bych 7745 to uz je opravdu hodne solidni traktor(zalezi ale na stavu traktoru) opravdu taky sem neco s 5245 odjezdil a neni to ono ,ten tri valec jedine bez predku ono ten predek neni taky dvakrat nejlehcislavo63 píše:Ja to chcem hlavne pre ten predok a aj spotrebu mala by byt mensia. U nas lesi- sami kopec.