Zetor 7211 od petr.domo
Moderátor: Lukashil
- -sheppard-
Re: Zetor 7211 od petr.domo
Já teda nemám zkušenost jak vydrží polyuretanka na dešti a větru ale stříkál jsem sní jednoosý vlek, foto dodám až se dostanu v časové ose zatím jsem u traktoru , jak bočnice tak šaši a na oděr je neuvěřitelně tvrdá a to jsem jel bez základu a žádná hrubá vrstva, prostě jen aby zakryl kov a bez vynechání. Ale dnes bych už do syntetiky nešel ani náhodou, bohužel přední hnanou nápravu budu zase stříkat syntetikou a to jen z důvodu toho že mám v té barvě i celý traktor tak ať to vypadá stejně. Ráfky už budou v polyuretance.
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Přidávám pár fotek z dalšího postupu prací, tentokrát z kapotáže a blatníků
Trochu vyspravit kapotu...
Některá místa už byla skrz
Tak nastoupila svařečka, jen bodování ale i tak se lehce skroutil
Druhý blatník komplet nová bočnice
V dílně bylo pracovní zapálení
Spoje a svary jsme tmelili aby tam nezatekala voda ale už nevím čím ale dodnes ok
Nové kryty světel vlastní výroby
Kapota broušena jen flexou a lamelakem, výsledek nebyl moc dobrý ale dodnes to mám stejné
Trochu vyspravit kapotu...
Některá místa už byla skrz
Tak nastoupila svařečka, jen bodování ale i tak se lehce skroutil
Druhý blatník komplet nová bočnice
V dílně bylo pracovní zapálení
Spoje a svary jsme tmelili aby tam nezatekala voda ale už nevím čím ale dodnes ok
Nové kryty světel vlastní výroby
Kapota broušena jen flexou a lamelakem, výsledek nebyl moc dobrý ale dodnes to mám stejné
Zetor 7211 Tunis
Moc rad koukam na fotky toho vyvarovani puvodnich dilu, dneska na to nikdo vcetne me nema nervy a radeji koupi novy. Ale moc se mi libi, kdyz nekdo umi puvodni dil zachranit
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
Snažili jsme se zachránit co šlo a na co jsme měli nervy , ale ne vždycky to jde, já jsem naštěstí neměl traktor zas tak moc KO ale par dílu se stejně měnilo. Zaleží taky co nový díl stojí, kapota už nová něco stála tak jsme ji zkusili zachránit. Mnoho nových dnes už bohužel neorigo dílů je snad větší bláto než původní pokroucený... třeba přední masku jsem bral novou neorigo, asi polsko, a musel jsem převrtávat díry a plech tak 1-1,2, zato boční plechy byly nový ještě origo a to byla jiná, pořádně bitelný kus plechu, typuju že to byl snad 2mm.
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Přidávám slíbené fotky led světel kabiny jak jsem to měl vyřešené. Momentálně předělávám na hranaté + nové filtry kabiny, tak už tam mám plno děr
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
pár dalších fotek z postupu, přišla na řadu kapotáž, všechno se to krásně lesklo a vypadalo to dost dobře ale dnes už ta barva není tak lesklá
Tady ještě nádržka na ostřikovač pod palubkou, než jsem do ni nalil vodu tak to trvalo asi dva roky od GO a pak jsem zjistil že je nádržka výš než kapota a voda zní samovolně vytéká přes trysku aniž bych použil motorek tak jsem to další dva roky nepoužíval a tuším někdy minulý rok na podzim jsem to vyhodil ven a koupil jsem origo nádržku s motorkem a dal ji k filtru vzduchu a krása....
Tady jsem nechápal jak se tohle mohlo stát, asi někdo držel volant moc křečovitě
Tady ještě nádržka na ostřikovač pod palubkou, než jsem do ni nalil vodu tak to trvalo asi dva roky od GO a pak jsem zjistil že je nádržka výš než kapota a voda zní samovolně vytéká přes trysku aniž bych použil motorek tak jsem to další dva roky nepoužíval a tuším někdy minulý rok na podzim jsem to vyhodil ven a koupil jsem origo nádržku s motorkem a dal ji k filtru vzduchu a krása....
Tady jsem nechápal jak se tohle mohlo stát, asi někdo držel volant moc křečovitě
Zetor 7211 Tunis
Když byla nádržka pod palubkou, tak trysky byly v těch dírách v držácích světel. Tryska v kapotě už měla nádobku zvenku na palubce na levý straně a kousek níž, takže nikde nic neteklo...
- -sheppard-
No jo, vidíš to, na to jsem úplně zapomněl, jak jsem to rozebíral tak hadičky opravdu šli ke světlům ale říkal jsem si co to bylo za ko**ta co to tak splácal a ono to tak bylo origo
Zetor 7211 Tunis
Tu neni ani čo napisať. Na parádu
- -sheppard-
Díky moc , dělali jsme si s otcem traktor pro sebe, tak jsme si ho vymakali k obrazu svému a pořád v tom pokračujem. Pro mě je pořád lepší si ho celý POSTUPNĚ pospravovat a mít traktor o kterém vím že mi vydrží až do smrti než ho měnit za předkáč a zase začít opravy znovu. Proto se s tím tak hraju a vylepšuju no... Silnější traktor by jsme stejně nevyužili a do lesa je ten major ideál.
Zetor 7211 Tunis
- lukisek 099
pěkná fotodokumentace
podobný sloupek sem vytahoval z 5211 když jsem předělával řízení posilovacem na orstu a ten traktor musel někde lehnout byla pohlá i bouda přesklívali jsme čelní sklo a z bídou jsme ho tam dostali... Celkově když sedíš na sedačce byl ten volant jinak, ne ve středu teď s novým sloupkem je to cosi lepší ale nemusí to být stejný problém ale ono co jsem za poslední roky předělával řízení tak většina těch sloupků byla vařena.... třeba slabé místo
podobný sloupek sem vytahoval z 5211 když jsem předělával řízení posilovacem na orstu a ten traktor musel někde lehnout byla pohlá i bouda přesklívali jsme čelní sklo a z bídou jsme ho tam dostali... Celkově když sedíš na sedačce byl ten volant jinak, ne ve středu teď s novým sloupkem je to cosi lepší ale nemusí to být stejný problém ale ono co jsem za poslední roky předělával řízení tak většina těch sloupků byla vařena.... třeba slabé místo
Skubnuti za volant pri lezeni do kabiny, sezeni na volante pri montovani moturku zadniho sterace atd....
Ono se to nascita. Taky mam vareny v tomto miste
Ono se to nascita. Taky mam vareny v tomto miste
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
No taky bych řekl že byl bouraný, kabina byla taky pohnutá i když ne moc ale bylo to vidět asi už ji někdo rovnal a taky na něm byla jiná přední náprava, na fotkách jak jsem ho přivezl je to vidět, takže ten sloupek je tím pádem třetí věc co byl důkaz havárie...
Zetor 7211 Tunis
Tie stlpiky praskali aj bez havarie. V robote je to uz zvarane skoro na kazdom. Oni tie stlpiky uz z vyroby neboli ktovie ako prevarene, skôr to bola grcka a nie zvar. Zvarali to asi basisti. Ten stlpik z nicoho nic praskol kolegovy raz ked sme v zime roztahovali traktor. Bez motora ide riadenie fest tazko ked ho treba niekde stocit. Kolega kus zabral za volant a prask. Ten traktor nebol predtym nikdy na boku, ani inak havarovany