Paliho 7211
Moderátor: Lukashil
Re: Paliho 7211
Chlape, ty aj žiješ????
Žijem, len niet kedy vysedávať za počítačom.
A trochu sa hrám s pluhom, orať už s ním tento rok asi nestihnem lebo už zamrzla zem. Opravujem nejaké drobnosti, dnes popri robote som aspoň vyrobil nový zaisťovací čap. Takisto som vyrobil nový čap na regulovanie hĺbkového kolesa, pôvodný bol zadretý a nešla nastaviť hĺbka. Opotrebiteľné diely na pluhu sú až na plazy a perá odhrňovačiek pred nedávnom menené, takže s tým mám pokoj.
To aby ste videli, že nesedím na riti a hovno robím.
Dal som teda vyrezať z hardoxu nové plazy na pluh a čaká ma výroba kotúčového krájadla. Týmto bude pluh hotový. Budúci týždeň pôjdeme do lesa čistiť po ťažbe a hmotu špalíkovať.
To aby ste videli, že nesedím na riti a hovno robím.
Dal som teda vyrezať z hardoxu nové plazy na pluh a čaká ma výroba kotúčového krájadla. Týmto bude pluh hotový. Budúci týždeň pôjdeme do lesa čistiť po ťažbe a hmotu špalíkovať.
Nazdar, super fotky, super stroje Nie je tá vlečka veľká za 7211? Aj keď teda asi pri ťažších veciach stačí nakladať s rozumom a pri ľahších máš výhodu. Špalíkovač tiež užitočná vec, lacné a perfektné palivo. U nás v urbáre je momentálne kríza na palivové drevo a samonáletov je až až, taký stroj by to značne uľahčil.
V gazdovaní sa ti ako darí? Brown swissy ešte stále chováš? Pribudla nejaká zver alebo pôda?
V gazdovaní sa ti ako darí? Brown swissy ešte stále chováš? Pribudla nejaká zver alebo pôda?
Ahojte, mám vyhliadnutú v jednom Českom online obchode starú knihu ale bohužiaľ na slovensko neposielajú. Bol by mi ju niekto ochotný kúpiť a preposlať na Slovensko?
Ďakujem moc.
Ďakujem moc.
Ahoj, všimnul jsem si až teď, pokud pořád někoho hledáš napiš mi SZ. Nevidím v tom problém ti pomoci .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Ahojte chlapci, kto sem zablúdite,prosím o radu keby som chcel vymeniť bočné španováky za teleskopické so zaistením na čapy ako majú nové stroje? Riešil to niekto a má rozmery a aký materiál na výrobu? Šrobovacie som už zodral tretie. A zaujímavé že vždy na ľavej strane. Zapol som pluh, idem našpanovať ramená a zas je zodratý závit. Foto pre povšimnutie.
Zavit si zodrel koly nepozornosti. Aj mne sa to pomene casto stava bohuzial. Cely figel je v tom, ze sponovaky musia byt v dolnej polohe ramien dostatocne uvolnene ( mat rezervu volu naviac ). Ked zdvihnes ramena hore furt musia mat este nejaku malu volu. Ked im pri spustenych ramenach nenechas dostatocnu rezervu vole aj pre hornu polohu ramien, tak po zdvihnuti ramien do hornej polohy na nich urve zavity. Tiez nato dost casto zabudnem, tuto sezonu sa mi to tiez stalo
Ja som si to v robote vyrabal na sluzobnom horale. Niekde som mal aj foto. Ale mieri nemam. Vyrabal som to od oka priamo na traktore ako to prislo. Zalezi od typu a dlžky ramien. S hrubostennej rury s vnutornym otvorom fí-30mm a gulatiny fí-30mm. Oka a strmene som pouzil zo srobovych spanovakov. Navrtal som pár dier 12mm v rade do gulatiny a tiez pár dier do tej hrubostennej rury. Bola to taka rychlovka s nudze. Funguje to tak uz minimalne 10 rokov.
Naposledy upravil(a) pavel sk dne ned říj 29, 2023 5:55 pm, celkem upraveno 2 x.
Ďakujem.
Nevim jak to mate poskladane, ale kdyz nasponuju sponovaky pri zvedlych ramenech, nejdou pak dolu ale kdyz je ndoraz dorvu dole nahore uz maji vuli
Stydím se za tuto zem
Jj. Takto to je. To vymýšlel minimálně jeden. Dolů dotáhneš, zvedneš a nářadí ti za jízdy létá za traktorem doleva doprava. Tak to přitáhneš zvedlé a pak to když vypřaháš nejde, páč šponováky sou našponované jak kravský ocas.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233