Paliho 7211
Moderátor: Lukashil
Re: Paliho 7211
U nás chováme dojnice, slovom dvaja.
No u nás ich ešte zo 5 bude, možno viac. Ale ako hovorím, už to veľa ľudí prestáva chovať. Hlavne kvôli tomu, že je okolo mlieka viac roboty, cena a odbyt neistý. Buď chovajú už len výkrm alebo nič.
Chlapci a u nás sa nechovajú v dedine ani sliepky až na pár ludí vrátane mňa. Kam sme sa to dostali? Lebo okolo sliepok je strááášne veľa roboty....
Ale ty máš parádne hospodárstvo obdivujem ťa
Ale ty máš parádne hospodárstvo obdivujem ťa
postupom casu kto ma moznost,tak sa bude k tomu vracat ze sa bude chovat.ked vidis tie ceny v obchodoch tak ma ide porazit
Čo ceny, práve že je lepšie (pre peňaženku) kúpiť v Bille hotovú bravčovinu za 2,2€ Ale kvalita...
Inak u nás sa to chvalabohu ešte drží, ľudia sa k tomu vracajú, hlavne k prasatám, baranom (ako kosačky), sliepky takmer v každom dome, zemiaky minimálne v každej rodine aspoň 5 árov, každý tretí mladý chalan chová zajace... A aj by som povedal, že všetko, čo za posledné roky zarástlo krovím, sa o5 začína obrábať Jeden sused (asi 26 rokov) teraz s ocom rozbieha 120 ha farmu, pričom veľká časť z toho je práve takáto nevyužívaná plocha.
Inak u nás sa to chvalabohu ešte drží, ľudia sa k tomu vracajú, hlavne k prasatám, baranom (ako kosačky), sliepky takmer v každom dome, zemiaky minimálne v každej rodine aspoň 5 árov, každý tretí mladý chalan chová zajace... A aj by som povedal, že všetko, čo za posledné roky zarástlo krovím, sa o5 začína obrábať Jeden sused (asi 26 rokov) teraz s ocom rozbieha 120 ha farmu, pričom veľká časť z toho je práve takáto nevyužívaná plocha.
Ale aj ceny prave.sice ja neviem nekupujem skoro ziadne maso.kolega kupoval hovadzinu 750g a platil vyse 6 eur.Ano a ako pises ta kvalita je o nicom
My mame 5 krav a jedneho byka, predavame syrove vyrobky, vlastne to je to hlavne comu sa venujeme. Inak k tym cenam. V praci sme to prepocitavali tak dnes by malo kare stat 20€ za kg- bohuzial stoji 3 €. V 90. rokoch si dostal za byka 20 -25 tisic a vyplatu si mal tak 4 tisic. To boli ine peniaze a oplatilo sa aj nieco chovat. Teraz by si mal dostat za byka aspon 3 000 € a to myslim smrtelne vazne. Kedysi predal clovek byka a urobil za to svadbu, hold nova doba.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
A to nehovorím o odstavčatách. Za komanča sme chodili k vám predávať,to bolo o inom. 800 Kčs bravček a 500 Kčs prasnička... V maštali u starého otca 2 býky, 2 prasnice a 2 kŕmniky. Jafi máš pravdu. Ale v kútiku duše verím že sa to vráti ak skončí únia, ceny vyletia hore.
Jak jsi dopadl s tou hlavou? Taky mi teď 7211 vyhazuje vodu ven. Zastavím motor a chladič se poblije. Udělal sem testeneni pod hlavami a nový víčko chladiče a stejně špatný. Měnil jsem termostaty i bez a pořád se tlačí voda ven.pavel sk píše:Chladic je v akom stave s vnutra???. Kedze ti to tlaci von aj za studena. Prasknuta hlava sa prejavy po miernom zahriati kedy sa teplom prasklina viac otvori. Za stuedena by to musela byt velka praklina, a tu by si mozno vsimol aj pri vymene tesneni.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
doporučuji zkontrolovat i vložky vstřikovačů, pokud praskne taky se ráda valí voda
Stydím se za tuto zem
Tak vodu vyhadzovalo len keď je pustené kúrenie. Keď je ventil zatvorený je to OK. Vymenil som zátku chladiča a vyzerá že je to OK už aj ori zapnutom kúrení. Zas sa prejavil problém s hydraulikou, začala padať, bolo menené komplet celé veko. Dačo bude vo valci alebo na pieste, dúfam že zasa ryha... jeseň som s tým nejako dobojoval ale cez zimu to budem musieť urobiť. Traktor začal slabo točiť, pomaly som kupoval novú baterku a ono stačilo sa zohnúť a problém bol v očku na kostrovom kábli na bateriovom vypínači očko zoxidované, kábel opálený, zistil som to tak že zasmrdel horúci kov počas štartovania, tak som to hľadal že čo. Vyrobil som kábel - zalisoval nové očko, dal som naň zmršťovačku a traktor štartuje. Uvidíme keď bude -20°
Naposledy upravil(a) UR1SK dne ned pro 24, 2017 11:29 am, celkem upraveno 1 x.
Gratulujem k prírastku Pôjde do sveta alebo ostane doma? Stále máš len tie 2 kravy alebo niečo pribudlo?
Aj tebe prajem pekné vianoce a nový rok nech je lepší, ako ten starý
Aj tebe prajem pekné vianoce a nový rok nech je lepší, ako ten starý
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Krásný dárek, gratulace a hezké svátky
Vďaka, kravy mám len dve. Teľa bude na predaj.