Zetor 6211 - 7711

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
dolls
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 6211 - 7711

#346 Nový příspěvek od dolls »

vokr píše:muze mi nekdo poradit jaky je olejovy filtr na 7711,vcera jsem dovezl traktor a je potreba udelat par veci,,dik za odp
77XX má odstředivku, to znamená že stačí vytřít hadrem, případně vyměnit uvnitř sítko a je hotovo :)

lnemar

#347 Nový příspěvek od lnemar »

Ahoj,mám dotaz ohledně přepínání otáček vývodové hřídele 540/1000 ot/min uZetoru 7711, r.v. 1991. Mám v kabině traktoru dole uprostřed plastový kryt, pod kterým se nachází koncovka hřídele s 1000hranem, vzadu je osazena koncovka s 6tihranem - ten kryt by měl být přepínací páka. Podle příručky Obsluha traktoru je třeba měnit při změně otáček koncovku.... ještě jsem s tím nepracoval, mám ho týden. Pro všechny stroje na 540 i 1000 otáček potřebuji šestihran. Nevíte někdo, jak to u zetoru funguje? Musím tam na těch 1000 otáček měnit tu koncovku, nebo mě to nechá normálně přepnout ten volič a pojedu?

Moc díky,
Martin
Začněte jakkoliv a kdekoli, ono se později ukáže jak dál....

Lukashil

#348 Nový příspěvek od Lukashil »

musíš si tu koncovku co máš vzadu sehnat ještě jednu, a když ten palst dáš na neutrál, vyndáš ho, vyndáš ten tisícihran a vložíš šestihran, nasadíš plast a přepneš doprava na 1000 :friends:
Stydím se za tuto zem

lnemar

#349 Nový příspěvek od lnemar »

lukashil píše:musíš si tu koncovku co máš vzadu sehnat ještě jednu, a když ten palst dáš na neutrál, vyndáš ho, vyndáš ten tisícihran a vložíš šestihran, nasadíš plast a přepneš doprava na 1000 :friends:
Toho jsem se bál....netušíte někdo, kolik takový "bazmekt" stojí? :)
Moc děkuji za odpověd :friends: Brzy dodám nějaké fotky. Minulou středu jsem ho přivezl, 100 km zatěžkávací pohodové jízdy což byl 4 hodinový krásný vílet přes české středohoří. Zěmě česká, domov..... 8) Koupil jsem k němu jěště sedmitunku, tak se nedalo moc spěchat....Celý loňský rok jsem měl zapůjčeného New Holland 5040 a musím říci, že přesednutí do 20 let starého Zetůrku bylo příjemné překvapení - vše přehledné, prostorné, žádná elektronika, čidla a další .....Navíc tím, že nemá přední hnanou nápravu příjemně pružil, žádná rasovina :nene: Ten NH byl na ovládání super, ale ....servis pekelně drahý ( a že tu byl servisák min. 5x - vždy kvůli nějakému špatně vyhodnocenému údaji z těch stovek čidel, kterými je to prošpikované) a ta kabina byla hrozně těsná ve všech směrech - mám 184 cm, ale se stropem jsem se potkal několikrát...o prostoru pro spolucestující.... :tyty: Nějaké fotky jsou ve vláknu Traktory sériové výroby - východoevropské stroje - Traktor Rumun.
Jěště jednou děkuji a pravděpodobně se budu ozývat častěji ...moc toho o zetorech nevím ...mějte se mnou prosím trpělivost :friends:

vjf55

#350 Nový příspěvek od vjf55 »

lnemar píše:
lukashil píše:musíš si tu koncovku co máš vzadu sehnat ještě jednu, a když ten palst dáš na neutrál, vyndáš ho, vyndáš ten tisícihran a vložíš šestihran, nasadíš plast a přepneš doprava na 1000 :friends:
Toho jsem se bál....netušíte někdo, kolik takový "bazmekt" stojí? :)
Moc děkuji za odpověd :friends: Brzy dodám nějaké fotky. Minulou středu jsem ho přivezl, 100 km zatěžkávací pohodové jízdy což byl 4 hodinový krásný vílet přes české středohoří. Zěmě česká, domov..... 8)
to už se tu řešílo nemusís kupovat jinou hrídel ale vyndat tu co tam maš a ta ma příčnou dražku ktera navazuje na podelnou tak tu příčnou dražku prodloužíš na druhou stranu třeba flexou a pujde to přepínat no snad ti to někdo nakreslí pro pochopení vyrobce to nedela aby jsi na šestidražku nepustil těch tisíc otaček některy sroj by to nevydržel

Franta.cz

#351 Nový příspěvek od Franta.cz »

Tady je to krásně vidět.Tu svislou drážku propilovat přesně na druhou stranu.
Nemělo by se to dělat, proto to nejde.Jen když je potřeba výkon hydraulického čerpadla dá se sehnat páka, která má drážky na obě strany.
Přílohy
5511-5942.JPG

lnemar

#352 Nový příspěvek od lnemar »

Franta.cz píše:Tady je to krásně vidět.Tu svislou drážku propilovat přesně na druhou stranu.
Nemělo by se to dělat, proto to nejde.Jen když je potřeba výkon hydraulického čerpadla dá se sehnat páka, která má drážky na obě strany.
Ahoj, moc díky za inspiraci 8)
Co hrozí za problém když bych to upravil na přepínání obou rychlostí? Něco s čerpadlem? Jde mi o to, že na lisu fortschrit 454, který jsem pořídil od strýce je na lisu 1000 hran, na druhém konci kardanu je 6 hran... a ten kardan je úplně nový za nemalý peníz.....nerad bych scháněl ten druhý díl nebo celou hřídel. Navíc to přešroubovávání koncovek mi taky moc nesedí :( - nevím, kolik to zabere času, ale představa že řádkuji seno s 6 hranem a pak s mraky v zádech hodku přehazuji hřídel a vyjíždím lisovat s prvními kapkami... :evil: . Také mi nesedí, jakto že na jeho 70tce z r.84 má normálně přepínání a na 77 z r. 91 se přehazuje hřídel...nějaké kontraproduktivní vylepšení nebo to má nějaký vážný důvod ? :smich:

Lukashil

#353 Nový příspěvek od Lukashil »

jak říkám kup si etě jeden šestihran, já na to pužívám jeden zlomenej z jzd a stačí,
výměna koncovky pod sedadlem zabere tak 10 vteřin a vzadu povolíš imbusem uvnitř koncovky matku, pak šroub, a koncovk přendáš, kdyby jsi to chtěl měnit, jinak na přání šlo montovat přepínání bez výměny koncovek, snad to jde i koupit :-/
Stydím se za tuto zem

zavadil

#354 Nový příspěvek od zavadil »

jak myslíš přepínání bez výměny koncovek?

Lukashil

#355 Nový příspěvek od Lukashil »

prostě na víku převodovky byla hliníková (myslim) páčka, a ta šla jak na 540 tak 1000 otáček. :friends:
Stydím se za tuto zem

carter

#356 Nový příspěvek od carter »

Franta.cz píše:Tady je to krásně vidět.Tu svislou drážku propilovat přesně na druhou stranu.
Mám dotaz ohledně toho čerpadla, jestli když přehodím na 1000 otáček jesi se to týká jen toho hřídele nebo aj čerpadla... hodilo by se mi to na štípač. kdyby mělo čerpadlo větší točky.
Zetor 3011 | Zetor 4011 | Zetor 6211 | Zetor 6340

Lukashil

#357 Nový příspěvek od Lukashil »

podle mě se to týká i čerpadla :friends:
Stydím se za tuto zem

Martin90

#358 Nový příspěvek od Martin90 »

carter píše:Mám dotaz ohledně toho čerpadla, jestli když přehodím na 1000 otáček jesi se to týká jen toho hřídele nebo aj čerpadla... hodilo by se mi to na štípač. kdyby mělo čerpadlo větší točky.
Ano, týká se to i čerpadla. My to při štípání také používáme, dáš půl plynu a lítá to jak divý. Někdo to používá i v čelním nakladači, ale to je pro to čerpadlo už vražda (ono je to slyšet i na zvuku).
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

vokr

#359 Nový příspěvek od vokr »

s timto problemem jsem se setkal taky a jedem kulak z družstva mi poradil to flexou brobrousit na drohou stranu a je to super,,nemusim nic menit a sundavat,,super reseni pokud člověk používa ruzne naradí,,neustále to přendavat tak mi jebne
Praga V3S valník+sklopka
Škoda 706 MTS HNK 4x4
Z 7711
Ford Tranzit 9 míst
a jiné vraky

Zetor 6211

#360 Nový příspěvek od Zetor 6211 »

Jen pro zajímavost, takhle to vypadá, když se někdo otáčí na louce s plnou 9tunou.. Nepomohl mi ani Z 16245, náklad jsem musel vysypat :(
P.S. v pondělí jde 6211 z domu
Přílohy
014.jpg
013.jpg
Zetor 6245(s motorem7201)
Nothing runs like a Deere :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“