Martinova 7211tka
Moderátor: Lukashil
Re: Martinova 7211tka
Zakladne nastavenie paciek spojky pri rozpojenom traktore musi vystacit na celu zivotnost (opotrebenie) spojky. Ked tam nemas nic upravovane, tak pocas pouzivania netreba nic doladovat. U nas ked riesime spojky, tak po spojeni traktora sa viac spojka neriesi do najblizsej opravy. Uz ine je to u mechanickeho ovladania spojky. Tam sa musi obcas skontrolovat.
Přiručka uvádí, že 2x lze povolit packy pokud lamela začne klouzat, poté už lamela na výměnu ale to je jedno. Důležitý je, že tam toho moc neseřídíš a je to celkem blbuvzdorný...
já nikoho nenutím ale martina prosím aby pak dal vědět jak to vyřešil, já takhle a jsem moc spokojen a funguje mi to dodnes k plné spokojenosti
mimochoden Martine vše nejlepší k svátku
mimochoden Martine vše nejlepší k svátku
Stydím se za tuto zem
A co sa tyka tych valcov u pedalov, tak tie su rovnake ako pre spojku tak aj brzdy.
ano to musim potvrdit, jiný váleček byl prý u traktorů bez násobiče, dnes jsem volal do zetoru
EDIT: a i to koukám podle katalogu není pravda, tak hergot kam jsem montoval ten váleček s pootočenou přírubou?
EDIT: a i to koukám podle katalogu není pravda, tak hergot kam jsem montoval ten váleček s pootočenou přírubou?
Stydím se za tuto zem
- martin7211
Skusíme spojku seřídit na packách a když to nepomuže tak rozpúlit a novou lamelu
- martin7211
Nevíte někdo míry pacek od ložiska když se spojka seřizuje okýnkem v sobotu na to jdem konečně
kdysi mi tu kluci radili na 3mm drát (náhon), ale většinou to dělám od oka.
náhonovku tak, aby ložisko šustilo (za chodu motoru) a pak kousek ubrat (to seřizuju na táhle)
a pojezdovou aby ložisko zabíralo hned za packy, ale nebylo předešponované a podle polohy pedálu doladim.
pokud bere pedál vysoko, o kousek povolím, pokud nízko, přitáhnu.
náhonovku tak, aby ložisko šustilo (za chodu motoru) a pak kousek ubrat (to seřizuju na táhle)
a pojezdovou aby ložisko zabíralo hned za packy, ale nebylo předešponované a podle polohy pedálu doladim.
pokud bere pedál vysoko, o kousek povolím, pokud nízko, přitáhnu.
Stydím se za tuto zem
- martin7211
Potřebuju vědět hodnoty pro nastavení pacek když vyčepuju obě táhla od ložisek a zajedou do koncové polohy jak pojezd tak náhon
tak to bohužel nevím, a vzhledem k toleranci u náhradních dílů ti to ani k ničemu nebude, protože na mechanismu můžou být vůle, rozdílné délky tlačného táhla pojezdové spojky, hloubky spojkového válce atd atd....
když to vyrábí kde kdo
když to vyrábí kde kdo
Stydím se za tuto zem
- martin7211
chtěl bych dát na traktor silnější altík aspon 70amp místo origo 35ap jen nevím jak je to s tím regulátorem co mám v kabině na dobíjení nemáte stím někdo zkušenost co sním jesi stačí odpojit kabely a na altíku je nazapojovat
- martin7211
Jinak sme ted řešily spojku je vidět okýnkem větší vúle pacek od ložiska bude to rozházené proto mi jde i občas zařadit náhon přez zuby tádíš to doladíme na packách a bude to ok jak se oteplí tak se na to vrhnem ted traktor stojí .
náhonové máš daleko a pojezdové našponované, náhonové blíže k ložisku (3mm) a pojezdové zkus nepatrně povolit ale všechny stejně a dej pak prosím vědět.
Stydím se za tuto zem
- martin7211
dám vědět určitě jen co bude trošku lepší počasí tak se to nastaví