Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”
Moderátor: Lukashil
- -sheppard-
Re: Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”
Tak mechanika je mechanika o tom žádná, pokud ti nezaroste trubička tak prostě bude ukazovat co tam je. Ale já souhlasím s red.billem, mechanické budíky už jsem taky zavrhl, mě se hlavně nelíbí že jen tak neodklopíš palubku když tam člověk chce něco vyměnit. Ale záleží na každém no, já zase si s elektrikou rozumím tak radějí volím vše elektrické ale asi jsem trefil na budík i čidlo které si rozumí, páč už cca 4 roky bez problému
Zetor 7211 Tunis
Tak pokud by mi to fungovalo jak má, radši bych si nechal elektrickej žejo, ale bohužel je to jak hledat jehlu v kupce sena.
Ono by tam šlo udělat rychlospojku, abys nebyl omezenej při demontáži
Ono by tam šlo udělat rychlospojku, abys nebyl omezenej při demontáži
Zetor 7711
- -sheppard-
Ono je to dneska s těma nahradními díly těžké, člověk si koupí budík k tomu čidlo a ukazuje blbě, pak sonduje co a jak a zjistí že si budík s čidlem nerozumí ale v shopu to v klidu prodávají takhle jsem se vyškolil s otáčkoměrem
Zetor 7211 Tunis
Posledni cidlo co jsem koupil ukazovalo uplne bez vzduchu 4 pak to vyletelo na 10 pak spadlo na nulu a pak pomalu pribyvalo, na 4 se to zaseklo a pak dolitlo na 6.
Novy cidlo a pri povoleni vzduch sycel jak blazen, a nahonovkani nasobic chodily paradne.
Proste sunty....
Otackomer je treba brat presne podle katalogoveho cisla jinak uz se v tom vyznat neda
Novy cidlo a pri povoleni vzduch sycel jak blazen, a nahonovkani nasobic chodily paradne.
Proste sunty....
Otackomer je treba brat presne podle katalogoveho cisla jinak uz se v tom vyznat neda
Stydím se za tuto zem
No ty díly jsou fakt porod. Mně se třeba vyzouvá manžeta z kloubu řízení v plným rejdu. Pak jsem zjistil, že má být úplně jiná.. přitom číslo sedělo. Takže ne jen čidla a budíky, ale i klouby a manžety dnes nejsou úplně tutovka. Nejhorší je, že nevím kde sehnat tu origo manžetku..
Zetor 7711
Ahoj, tak i u tebe jsem si vše pročetl, zajímavé diskuze.
Traktor opravuješ poctivě . Důležitá je radost z práce a peníze co dodat, každý je nějak utratí.
Jen se lehce zmíním o hydraulice. Já jsem ji předělal na dvě pístnice, současně GO hlavního válce a dal jsem tam ramena z proximy na rychloupínání.
Jsem max spokojen, hlavní činnost je tahání s navijákem ve třetím bodu. Někdo se zmiňoval, že se sníží rychlost zvedání ramen. Jako asi jo, ale pocitově mi to nepřijde a kdyžtak přidám plyn. Jako na zvedací sílu tu drouhou pístnici nepotřebuji, ale chtěl jsem, ať to zvedá rovnoměrně na obě strany a taky uleví hlavnímu válci. No a další důvod líbí se mi to tak více kór s těmi rychloupínacími rameny. Pokud budeš sám zapřahat nářadí, tak jdi do toho. Je to velká pomoc. Uchycení kontroluji jak píše PavelSK pravidelně (kontroluji hlavní spoje traktoru, mám tam podvázání a čelák, zatím se mi nic nikde nepovoluje, po opravách vždy po 1-3 dnech práce dotahuji a pak po měsíci a pak už to drží)
Traktor opravuješ poctivě . Důležitá je radost z práce a peníze co dodat, každý je nějak utratí.
Jen se lehce zmíním o hydraulice. Já jsem ji předělal na dvě pístnice, současně GO hlavního válce a dal jsem tam ramena z proximy na rychloupínání.
Jsem max spokojen, hlavní činnost je tahání s navijákem ve třetím bodu. Někdo se zmiňoval, že se sníží rychlost zvedání ramen. Jako asi jo, ale pocitově mi to nepřijde a kdyžtak přidám plyn. Jako na zvedací sílu tu drouhou pístnici nepotřebuji, ale chtěl jsem, ať to zvedá rovnoměrně na obě strany a taky uleví hlavnímu válci. No a další důvod líbí se mi to tak více kór s těmi rychloupínacími rameny. Pokud budeš sám zapřahat nářadí, tak jdi do toho. Je to velká pomoc. Uchycení kontroluji jak píše PavelSK pravidelně (kontroluji hlavní spoje traktoru, mám tam podvázání a čelák, zatím se mi nic nikde nepovoluje, po opravách vždy po 1-3 dnech práce dotahuji a pak po měsíci a pak už to drží)
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Kluci, kdyz uz jste o tom zacali, vim ze par lidi tu hydrauliku predelavalo na externi rozvadec, ja bych se klidne radil mezi ne, jediny conedokazu pochopit, jak v takovem pripade udelat horni doraz, aby se nvyvalila rozvodovka
Stydím se za tuto zem
K hornímu ramenu přiděláš koncový ventil. Zetorakjirka to tak má udělaný
Nemusíš tam přidělávat nic. Funguje to v pohodě.
Co se týče elektriky na rozdíl od vás mě ty traktory živěj a nemám čas se mr...t se sku...ma čidlama který co měsíc odcházejí. Odešlo jednou koupil jsem nový. Za měsíc odešlo po druhý. Koupil jsem nový v jiným odchodě. Za měsíc odešlo potřetí. Letělo do šrotu namontoval jsem mechanickej budík a kupodivu mám dva roky klid.
Bellian: Děkuji za pochvalu příteli on když to dělá člověk sám pro sebe, snaží se úplně jinak
Co se týče té hydrauliky, já si tam tu třetí pístnici pravděpodobně přidělám protože.. proč ne žejo Rameno bych dokázal za relativně levno sehnat a zbytek je jen otázka pár korun
Franta.cz: Je to tak, když si někdo udělá svoji elektriku od nuly, pravděpodobně mu to fungovat bude, jinak je to porod.. já ten elektrickej budík vážně zachovat chtěl, ale bohužel
Jinak mám krásnou fakturu (9 tisíc) za levý dveře.. další zábava navíc
A pohrávám si s myšlenkou další vychytávky, ale to uvidíme až bude čas
Co se týče té hydrauliky, já si tam tu třetí pístnici pravděpodobně přidělám protože.. proč ne žejo Rameno bych dokázal za relativně levno sehnat a zbytek je jen otázka pár korun
Franta.cz: Je to tak, když si někdo udělá svoji elektriku od nuly, pravděpodobně mu to fungovat bude, jinak je to porod.. já ten elektrickej budík vážně zachovat chtěl, ale bohužel
Jinak mám krásnou fakturu (9 tisíc) za levý dveře.. další zábava navíc
A pohrávám si s myšlenkou další vychytávky, ale to uvidíme až bude čas
Zetor 7711
Tak dneska konečně funkční vzduchová uzávěrka.
Vše do šroubku sedí z M97, cena komplet asi 4 tisíce
Zatím provizorně na čudl, hrát si budu až bude volnějc
A k tomu vytlumená podlaha, rozdíl jako hrom
Vše do šroubku sedí z M97, cena komplet asi 4 tisíce
Zatím provizorně na čudl, hrát si budu až bude volnějc
A k tomu vytlumená podlaha, rozdíl jako hrom
Zetor 7711
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pěkný Ty jsi nezachoval origo nožní ovládání? Myslím když třeba nebudeš mít zaplej kompresor a budeš jí potřebovat jen jednou rychle tu špéru. A co myslíš tím že to pasuje z M97 co to je?
A k tomu odhlučnění co jsi použil za materiál? Děkuji
A k tomu odhlučnění co jsi použil za materiál? Děkuji
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Ahoj, děkuji
Já jezdím v 99% se zaplým kompresorem, to 1% většinou po prázdnu po silnici, abych ušetřil korunu
M97 jsou modely 3321-7341 Super, který se vyráběly od roku 97.
Na podlahu, plechy a do volných prostor jsem použil 3 vrstvy Comfortmat Panther, Comfortmat blockator a Bitmat 19mm
Já jezdím v 99% se zaplým kompresorem, to 1% většinou po prázdnu po silnici, abych ušetřil korunu
M97 jsou modely 3321-7341 Super, který se vyráběly od roku 97.
Na podlahu, plechy a do volných prostor jsem použil 3 vrstvy Comfortmat Panther, Comfortmat blockator a Bitmat 19mm
Zetor 7711
Měl bych rychlej dotaz na ty, co mají vypínání náhonové spojky vzduchem.
Jak to vlastně funguje? Lze to ovládat pákou “po staru” i třeba čudlem na palubovce nezávisle na sobě?
Jak moc dobře se to dá dodělat?
Máte někdo fotku toho celýho mechanismu?
Když už je ta uzávěrka.. tak musí být i náhon
Jak to vlastně funguje? Lze to ovládat pákou “po staru” i třeba čudlem na palubovce nezávisle na sobě?
Jak moc dobře se to dá dodělat?
Máte někdo fotku toho celýho mechanismu?
Když už je ta uzávěrka.. tak musí být i náhon
Zetor 7711