Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
Re: Jirkův ZETOR 7245
Alebo kazde dva roky urobit kompletnu vymenu hadic Ta dnesna priž stoji za h...o. Aneb pocas šichty si treba urobit 5 minutovu pauzu kazdu 3/4 hodinu a omrknut traktor dookola ci nic nikde netecie. Fajciary sa tak naucia vypalovat zobaky vonku a nie v traktore
Mam dany čidlo teploty ve vypustnem šroubu olejovy vanny ,ale stejne myslim že bez vody by se ta teplota oleja nijak rapidně nezvedla a motor už by se stejně přidiral. Když nejsou hlavy motoru zalite kapalinou ta je to docela problem a taky jsem o tom uvažoval že bych jednoduše s hora chladiče udělal díru a naletoval tam vložku závitu s mosaz pro hladinoměr třeba s octavie přes kontrolku na kterou už neni problem dodat pipak při rozsvicení.
- stano 4011
Nazdar chcem sa opýtať ohľadom radiacej páky. Mal si to prerobené vedľa sedadla. Neviem či to ešte máš takto. Tu strunu si tam nechal čo je v Tom domci pod pákou alebo je to bez. Nej. Skúšal som to vyrobiť a je problém natlačiť páku do strán. .tastruna je dosť silná a aj poistné sroby majú silné sppruziny. .mám ho krátko a neviem čo všetko bolo robené.
- zetorak jirka
Stano 4011- mám to řazení stále a funguje bezvadně, ty pružiny jsou tem dvě , pro každou stranu jedna, ale mám vyhozenou jen tu co je mezi 2-3 a 4-5 tam mi jde páka bez odporu a do jedničky a spátečky jdu přez péro.
Tak nejhůře dopadl samozřejmě čtvrtý válec, ostatní jsou trochu lepší, ale je to vše na výměnu ráno jedu pro náhradní díly a začnu to pomalu po chvilkách měnit. i přez nepřízeň počasí se mi času nedostává. http://zetorak.rajce.net/2019-10-08_001
Tak nejhůře dopadl samozřejmě čtvrtý válec, ostatní jsou trochu lepší, ale je to vše na výměnu ráno jedu pro náhradní díly a začnu to pomalu po chvilkách měnit. i přez nepřízeň počasí se mi času nedostává. http://zetorak.rajce.net/2019-10-08_001
- stano 4011
Jj ďakujem . Ešte to teda doladim .
- zetorak jirka
Tak, a 72jka je už zase v cajku a jezdíto, třetí a čtvrtej válec byly teda totálka a první a druhej to přežily, ale dal jsem všechny noví a už se z oddychu nekouří a motor jde dobře. Do sněhu je dost času ho trochu volně pojezdit, aby nedostal hned ze začátku čouda. Jinak včerá jsem pořídil i dokonce dosejt pšenice, musela to zvládnout zakladatelka 50tka, teď eště pomulčovat nějaký ty zbytky luk a svozit asi 100 baliků ve folii, mulčovač jsem rači zapřáhl do 120ci , jináč ho nosím v 72jce. No a pak hnoje a zimní orba,Jo a eště musím s bramborama na moravu, no prostě do konce roku mám co dělat.
No ono ta preventivni vymena hadic neni zadna vyhra, na 5611 byla hadice letita, menil sem vodni pumpu tak si rikam, dam uz ji taky kdyz je pristup, no za neceli dva roky uz jem ji menil asi 4* vzdycky zmekne, zbachrati a remenice na klice dilo dokona. Hned jak mi padne sikovna trubka do ruky tak ji tam nak namotam. A nebo me napadlo jestli by tam nesla remenice z 77** ta je o kousek vic vytazena a na hadici je tam vic mista.
Protože jsi tam dal špatnou.
Dělají se dvě.Jedna jen gumová ta se nafoukne a řemenice ji prodře.
Druhá má uprostřed gumy hadru a ta se ani nehne.
Přál bych Vám tu hadici měnit na lesákovi.Z obou boků je nástavba, takže chladič ven jinak ani H...o.
Dělají se dvě.Jedna jen gumová ta se nafoukne a řemenice ji prodře.
Druhá má uprostřed gumy hadru a ta se ani nehne.
Přál bych Vám tu hadici měnit na lesákovi.Z obou boků je nástavba, takže chladič ven jinak ani H...o.
No to ji schalne jeste prohlidnu jestli ma nakej vyplet a jestli ne tak pak nechapu proc to prodavaj takovej paskundon
- zetorak jirka
tak jsem včerá trošku šmejdil u kamaráda a našel podvozek z rumuna, už je doma korbu na něj mám a majler taky , tak bude druhý vlek na brambory, no a dnes jsem vyrazil s mím vláčkem na hnoje, ušetří mi to spoustu času a dvakrát 1 km chůze pěšky. http://zetorak.rajce.net/2019-10-22_001
Línej člověk musí vymýšlet aby se nenadřel
Parádní vláček radost sledovat tvoje zlepšováky
Zetor 7011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
- zetorak jirka
Beris- děkuju
Pepánku- máš naprostou pravdu, používat mozek se vyplatí, protože ten nebolí jako ruce a nohy, a toho času máme málo všichni, je to tak ?
Pepánku- máš naprostou pravdu, používat mozek se vyplatí, protože ten nebolí jako ruce a nohy, a toho času máme málo všichni, je to tak ?
Jirko,ten vláček je nádhernej.
Samozřejmě jsem to tak myslel, tebe ani nikdo nemůže za líného považovat