Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
- zetorak jirka
Re: Jirkův ZETOR 7245
Přesně jak píše Pavel sk, teploměr v momentě zastavení byl na 60, jestli ukazoval nejdřív přehřátí nevím, hlidal jsem dyskovku kolem stromů, a ruku na srdce, kdo kouká neustále na teploměr , že ? byl pootevřenej kohout na chladiči a pomalinku tekla voda, zřejmě jsem ho nedovřel v předešlé opravě ty spojky, byl to první větší výjezd a docela záhul v dyskovce. už ho po chvilkách rozebírám a dám noví vložky (válce) motor je jinak v cajku, má necelí 3 tisice motohodin po GO výměnným fondem, chodil a hlavně startoval perfektně, o to víc mě to sere. Ty boky jsem dělal už kdysy při jedny opravě, protože tuhle kapotáž vymyslel někdo kdo nepoužívá mozek a zná traktor jen z obrázu
To souhlasím, s tou kapotou . Zlatá origo 4011. Kamarádův táta to předělal na odklápěcí podle té 40ky a na motoru uděláš cokoliv a když ji chce sundat, tak dva šrouby. Tohle je na palici, když to děláš. Hlavně ty šroubky vzadu u kabiny a kolem chladiče.
o té odklápěcí dopředu teĎ taky přemýšlím, budu montovat tu kliošku, a když něco, musela by pravá bočnice dolů....
Stydím se za tuto zem
Ked kedysi davno bratovy na horale vytiekla voda podobne ako tebe Jirko. Teplomer spadol na 50 a motor bol vyhecovany ze by skoro svietil v tme. Cidlo teploty meria teplotu chladiacej kvapaliny a nie teplotu kovu v ktorom je vsrobovany. Takze ked neni namocene v mediu tak neukazuje. V tomto spominanom traktore je cidlo v telese termostatu. Co sa tyka tej plechariny tak som si prv myslel ze si ju ostrihal od zlosti
Mojmu ujovi, pocas kosenia vypadla zle zalozena el. spirala na predohrev motora. Tiez uvaril motor.
Mně zase se loni řízla o řemenici hadice co vede ze spod k chladiči při sekání , naštěstí jsem si všimnul mokrýho blatníku tak se to nezavařilo
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
-
Evidentně se tahle věc stala asi každému druhému. To nic Jirko nenervuj se, jsou to jen stroje a nestojí to za to
Bráchovi taky nedávno vytekla steřelou hadicí (rok starou) voda a až do úplného zapečení motoru. On nemá čich. Mě naštěstí na problém s chlazením zatím vždy upozornil zápach zahřátého fridexu
Bráchovi taky nedávno vytekla steřelou hadicí (rok starou) voda a až do úplného zapečení motoru. On nemá čich. Mě naštěstí na problém s chlazením zatím vždy upozornil zápach zahřátého fridexu
můj kolega si na 7711 udělal teploměr do olejové vany, když to tak čtu přemýšlím o tom taky a ještě třeba nějaké čidlo přehřátí na kontrolku nebo klakson....,,
Stydím se za tuto zem
Na to b, byli sikovny kontrolky se zvukovou signalizaci, par mi jich znamej obednaval z ciny ,kontrolka blika a prerusovane dost silne pipa
- zetorak jirka
No asi by to bylo dobrý, ale jak snímat teplotu válců, když se stratí voda. Tak mě akorát napadlo dát eksplansku a do ní nějakej plováček, aby to siknalizovalo pokud možno zvukově únik vody , kontrolka světelná moc nezachrání, když si hlídáš za sebou mašinu.
Šlo by to asi i pomocí kapiláry na bojler. Spinací kontakt na klakson. Kapiláru prilepit k bloku nebo udělat jímku na čidlo tam kde je blok zesílený..
na kohoutek z bloku udělat redukci do závitu a dát tam čidlo.
tak je voda ještě dlouho a když by vylezla řeknu na 100 (čidlo sahary felicia 105) tak už by traktor troubil.
zdechneš ho urveš dráty z klaksonu a budeš řešit dál.....
tak je voda ještě dlouho a když by vylezla řeknu na 100 (čidlo sahary felicia 105) tak už by traktor troubil.
zdechneš ho urveš dráty z klaksonu a budeš řešit dál.....
Stydím se za tuto zem
jo snímání hladiny je dobrý nápad v autech jsou expanzky který mají snímání už v sobě, blbý je akorát to že u zetora jí pod kapotu asi nedášzetorak jirka píše:Tak mě akorát napadlo dát eksplansku a do ní nějakej plováček, aby to siknalizovalo pokud možno zvukově únik vody , kontrolka světelná moc nezachrání, když si hlídáš za sebou mašinu.
malej traktorista v malým traktoru
ale jo jde to, akorát přepad z chladiče napojíš do expanzky, která má ventilky ve víčku (hodně slabý podtlakový a přetlakový se stejnou hodnotou jako origo víčko chladiče) a pak jí můžeš dát klidně i níž jediná podmínka je že hadičke od přepadu chladiče musí jít do té nádobky zespod a musíš vyrušit gumičku na víčku chladiče dole a dát jinou pod víčko nahoru.
aby se tlakování chladiče soustředilo jen na tu hadičku.
je to odkoukáno z case magnum, tam to tak je origo, ale nestačil jsem to pořešit u zetůrka.
aby se tlakování chladiče soustředilo jen na tu hadičku.
je to odkoukáno z case magnum, tam to tak je origo, ale nestačil jsem to pořešit u zetůrka.
Stydím se za tuto zem
- zetorak jirka
U mě by problém s umístěním expanzky pod kapotu nebyl, mám ji u kabyny zvýšenou a místa tam mám dost. jen sehnat tu expanzku .