Zetor 7211 od petr.domo
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 7211 od petr.domo
Porad nechapu co resite, vyndal jsem kolo, vycukl hridel, nandal hridel (i s loziskama) nasadil kolo.
Pak zpet hridel s nabojem vymezit vuli a bylo. Jezdi dodnes
Pak zpet hridel s nabojem vymezit vuli a bylo. Jezdi dodnes
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
Jo já vím, když jsi psal ze se ti to tam vlezlo tak to mě uklidnilo a stačilo me to. Jen mě zajímalo co a jak je jináč u těch druhých obalu, když už je rozlisen levý pravy..
Zetor 7211 Tunis
Je zesilen kvuli tem kotoucovkam, klec portalu vlastne drzi veskerou brzdnou silu, hodne 77cek melo tripistovou hydrauliku, 34kola a hlavne oproti 72ce vyssi kroutak
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
Zdravím přátelé, dnes jsem dostal k včerejším narozením asi ten nejlepší dárek co může zetorák našeho kalibru dostat samozřejmě krom nového traktoru
Už jsem se po ní dlouho díval a všude byla vyprodána a dlouhodobě nedostupná a teď ejhle překvapení jak prase. Tak zase mám povinnou četbu škoda jen že je na to tak málo času. Ale zase po letech budu číst knohu myslím že to bude asi moje první
Už jsem se po ní dlouho díval a všude byla vyprodána a dlouhodobě nedostupná a teď ejhle překvapení jak prase. Tak zase mám povinnou četbu škoda jen že je na to tak málo času. Ale zase po letech budu číst knohu myslím že to bude asi moje první
Zetor 7211 Tunis
Dodatecne vse nejlepsi a hodne zdravicka
Z teto knihy taky hodne cerpam, ale nektere detaily se pry s dilenskou priruckou rozchazeji, treba myslim nekdo zminoval umisteni pistu znackou k vacce nebo od vacky.
Ale treba to bylo v dalsim vydani opraveno
Ja zas nasel odlisne detaily v elektrickych schematech
Z teto knihy taky hodne cerpam, ale nektere detaily se pry s dilenskou priruckou rozchazeji, treba myslim nekdo zminoval umisteni pistu znackou k vacce nebo od vacky.
Ale treba to bylo v dalsim vydani opraveno
Ja zas nasel odlisne detaily v elektrickych schematech
Stydím se za tuto zem
Všetko najlepšie k narodkam prajem!
Aj keď nie som nejaký vášniví Zetorak tak aj ja som z tejto knihy čerpal zopár informácií pri stavbe môjho traktora.
Aj keď nie som nejaký vášniví Zetorak tak aj ja som z tejto knihy čerpal zopár informácií pri stavbe môjho traktora.
- -sheppard-
Díky kluci, taky jsem zvědav co tam objevím, zatím jsem na 10 stránce hlavně mě zajímá co všechno je tam o těch traktorech popsané a co jsem nikde jinde nenašel.
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
chlapci mám dotaz, pomalu se připravují na montáž PHN a mám v plánu při jednom zase udělat několik inovací a jedna z nich je suchý čistič vzduchu. Jenomže teď nastává to otázka. Donaldson nebo Woodgate, jaký je v tom rozdíl krom ceny a který je lepši, nemáte s tím někdo zkušenost?? Já se osobně raději přikláním k tomu Woodgate ale to jen na základě fotek a pár videí co jsem viděl na youtube, tak nevím.
Zetor 7211 Tunis
Ono je to úplně jedno. Abys to tam poskládal musíš přeházet komplet věci před chladičem. Nádobka na servo je vpravo v předu(nevím jestli stále měly tuhle "velkou" nebo menší co je v liazkách a euro tatrách). Osobně bych se na to vybodnul, jediná výhoda je, že filtr zahodíš a nemusíš ho pucovat, měnit v něm olej. Nevím jak to vychází ke kapotáži, jestli se dá vyměnit přes boční mřízku nebo ho musíš lákat celý ven. Většina traktorů měla novou kapotáž.
- -sheppard-
no dle fotek to vypadá že se filtry dají vytáhnout přes boční mřížku, s úpravou před chladičem počítám, je tam i jiná konzola na které ten filtr drží ovšem jestli musí být i jiná nádobka na servo netuším, na to se ještě podívám
Zetor 7211 Tunis
Suchy filter je dobry len v doprave. V prasnom prostredi stoji za tri hovna. Ono ten filter s olejom dole v myske v prasnom prostredi je daleko odolnejsi. Pozri sa po samochodnych drvičoch skaly na stavbach ciest a dialnic. A to boli stroje 2roky stare. Mal som tam pár znamych co tam robili na pasovych bagroch a na tych drvičoch. Vsetky tie mašiny mali filtraciu vzduchu na principe UR1, UR2+odstredivy ciklonovy predcistic.Ziadne suche filtracne vlozky. To by ich museli vyfukovat cistit a menit kazdu zmenu. A tie motory mali skoro kazdy jeden odstredivku+ papierovu vlozku ako mali u nas motory LIAZ, alebo T815 .Takze tie filtracie pouzivane u nas v minulosti niesu az tak zastarala technologia ani dnes.
Odstředivky a mokrý filtry vzduchu se přestaly používat jen kvůli údržbě, stejně jako se přestalily používat vložky do fitrů(ikdyž né úplně). Je jednodušší vyměnit celej filtr než se mazat s nějakým vymejváním čehokoliv... odstředivka samotná je filtr znouze cnost, její výhoda byla, že v ní nemusíš nic měnit, takže tehdejší průmysl nemusel chrlit další filtry... na velkých motorech odstředivky v kombinaci s filtrem jsou i dnes.
Taky jsem se díval. Já osobně dám asi woodgate. Ta investice není zas tak extrémní a za mě se to vyplatí. Než se furt srát s olejem a vložkama, radši vycvakám filtr a dám novej popř profouknu a jedem dál. Jsem zvědavej jak to vymyslíš, držím palce
Zetor 7711
- -sheppard-
i já se přikláním právě k tomu woodgate, zatím jsem zjišťoval jen konzolu která ten filtr drží a na kterém je i nádobka k servu. Což jsem zjistil že je velký problém. Origo Zetor už to nevyrábí, což mi bylo řečeno v zetorshopu kteří berou 95% dílu ze Zetoru. Tak jsem našel na bazoši borce co prodává kupu nových dílu na UŘ1, tak jsem volal jestli nemá a ejhle, měl kolik budu chtít, po ověření mi volal že právě všechny prodali nekvindě tak volam do nekvindy kde mi bylo řečeno že právě v týdnu prodali tři tak že si ho mám mailem objednat že je mají objednané, tak uvidím. Za mě taky je lepší ten suchý filtr, zase tak moc v prašném prostředí nejezdím že by se mi každý den zanášel a tak jak psal Zendass, stačí vytáhnout ofoukat a jede se dál, když už bude fest špatný tak se koupí nový. Taky jsem už slyšel že suchý filtr bude mít větší propustnost vzduchu než olejový tím pádem i lepší spalovaní, výkon atd. sice to nebude nic závratného ale přece. Co jsem se tak díval tak suché filtry měly vesměs modely od M92 a dál a některé ty traktory už měly motory eko což asi taky mělo s tím co dělat.
Tady pár dílu které už čekají jen na montáž
Tady pár dílu které už čekají jen na montáž
Zetor 7211 Tunis
Bernard čeká na montáž do bříška
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5