Zetor 7211 od petr.domo
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 7211 od petr.domo
Krásná strojovna, škoda ho na takovou prácu
Menší dotaz, ten rozchod si dával jakej? Mám taky 34+20 kola a na úzko to je fakt takový nemasný neslaný. A když už budu předělávat na orstu, můžu rovnou koupit tyče na větší rozchod. To máš 1500 nebo 1800? Resp tyč 118/268?
Menší dotaz, ten rozchod si dával jakej? Mám taky 34+20 kola a na úzko to je fakt takový nemasný neslaný. A když už budu předělávat na orstu, můžu rovnou koupit tyče na větší rozchod. To máš 1500 nebo 1800? Resp tyč 118/268?
Zetor 7711
U nás na STK občas vymrzujou, že kola by neměly přečuhovat přeš šířku blatníků.
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5
A na kolik ty zadní gumy foukáš?
Trakturek mas paradni, taky jsem chtrl mit plechove predni blatniky ale mordoval.se o posilovac a ridici tyc.
Jinak co se rozchodu kol a stk tyka, ukazu navod k obsluze a je ticho. Vyrobce by mel mit vzdy posledni slovo, dokonce i otoceny predni sipak musi projit, zetor je tak montoval
Jinak co se rozchodu kol a stk tyka, ukazu navod k obsluze a je ticho. Vyrobce by mel mit vzdy posledni slovo, dokonce i otoceny predni sipak musi projit, zetor je tak montoval
Stydím se za tuto zem
- lukisek 099
Ano mam ty aliance a v praci na nich jezdi nekolik holandu a vydrz celkem odost vetsi jak mitas,cultor
- -sheppard-
zetor 15 to trefil přesně, jsou to klasické 16,9 ale v radiál označení to je 420/85R34, bral jsem i ty se zesílenou bočnicí, tedy 142D, bylo mi to doporučeno do lesa ať to tolik netrpí. Co se týče te STK tak jsem o tom slyšel taky ale dával jsem ho na STK přes známého a neměli s tím problém. Na jaký tlak jsou nafoukané teď už nevím, mám ale pocit že tam je 1,7 nebo 1,9 bar, ještě zjistím.
Rozchod zadních kol je podle návodu k obsluze 1575mm, je to ten označený červenou šipkou
Předek mám na 1500mm, kupoval jsem delší tyčku mezi kulové čepy
https://www.zetor-shop.cz/tyc-118-mm-pr ... -2806cz72/
Rozchod zadních kol je podle návodu k obsluze 1575mm, je to ten označený červenou šipkou
Předek mám na 1500mm, kupoval jsem delší tyčku mezi kulové čepy
https://www.zetor-shop.cz/tyc-118-mm-pr ... -2806cz72/
Zetor 7211 Tunis
Pokud nenosím nic extra těžkého v ramenech, tak foukám na 1,5.
My teď právě chcem na 62 kupovat taky zadní pneu, tak se rozmýšlím jaké. Na 70 máme Mitas td17 a hodně mě překvapily jsou tam několik let a žádná známka opotřebení. Ale s těmahle si mě nasadil brouka do hlavy
Když traktor tak Zetor.............http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=60320
- -sheppard-
dělal jsem si lopatu do trojbodu a mnohdy když odvážím suť, taky se mi stalo že i když odvážím dřevo, tak traktor jde na zadní. Ten předek je u nehnaného strašně lehký, dokupoval jsem už i větší závaží pod vanu ale těch par kilo navíc je sice znát ale je to pořád málo. Když jsem kupoval navíják který má 470kg i s lanem tak prostě katastrofa, to už jsem musel dokoupit i kanystry. Tak je možná lepší když mam v zadních kolech stabilně větší tlak ať to tolik netrpí. Co se týče značky mitas tak jsem moc chvály taky neslyšel, trošku mě udivuje že je máš pořad v pohodě, několik lidí už psalo že po pár letech zpuchří a popraskají. Ale možná už to doladili, taky hodně záleží jestli traktor stojí pod střechou nebo venku. Pokud mě paměť neklame tak za mitasy chtějí opravdu balík, teda alespoň za radiálky. Alliance jsou taky drahé ale mitasy jsou o dost jinde.
Zetor 7211 Tunis
470 kg krátkého navijáku ti zvedá traktor na zadní? Balík sena, co má 400 Kg zvládne i moje 3011 Nedávno sem zkoušel 77mičkou zvednout obracák, co má přes tunu a s kanystrama vepředu úplně v pohodě.
A pokud ty kanystry tam máš stále, tak ti popraskají pružiny v přední nápravě.
- lukisek 099
Ty td17/tz17 souo super na zaber ale diagonal ty aliance sou fajn a zaber asi podobny ovsem radial je lepsi svezeni no.
Pružiny v předku mi popraskaly i bez kanystrů. A předek mi začala zvedat až 4.2m hrabačka o hmotnosti 650kg. A to jen díky tomu že je daleko za traktorem. 4 kanystry to v pohodě pořešily. Výhoda je ta že jdou v pohodě sundat.Horal ten to dává v pohodě i bez kanystrů. I 800kg obracák je v pohodě.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
- -sheppard-
někdy se musím fakt zasmát, sorry kluci, ale když beru na traktor naviják tak většinou když jdu něco tahat, tak samo když beru lopatu tak taky do ni něco nakládám. Myslím že každý ví že hydraulika zvedne cca 2500kg na konci dolních táhel aníž by se předek nějak zvedl. Pak samozřejmě se musí přičítat jak daleko od zadní nápravy je těžiště a podle toho se dotěžuje předek aby nešel nahoru. Přesný vzorec jak to spočítat neznám ani sem ho nikde nenašel. Co se týče kanystru před čumákem tak jsem zastánce že tam mají být jen na práce které to vyžadují alespoň netrpí přední náprava. Nápravu jsem natrvalo zablokoval asi půl roku nazpět, právě kvůli těm kanystrům, je to tak i psáno v návodu k obsluze. A nutno říct že se mi s traktorem jezdí líp, hlavně s tím navijákem, traktor je tak víc čitelný než když náprava pruží a že by nějak moc skákal po rovinkách jsem si taky nevšiml, ty velké kola už docela nerovnosti filtrují....
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Koukněte tady
https://www.youtube.com/watch?v=YvY8L-oMpvM
je to moje video jak otec vyjížděl z lesa, přední kanystry doma vzadu naloženo, ani nevím kolik to mohlo být, prostě trochu dřeva...
https://www.youtube.com/watch?v=YvY8L-oMpvM
je to moje video jak otec vyjížděl z lesa, přední kanystry doma vzadu naloženo, ani nevím kolik to mohlo být, prostě trochu dřeva...
Zetor 7211 Tunis