Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”

#16 Nový příspěvek od pavel sk »

Len doplnim, co sa tyka tej žirafi. V robote, ale aj doma mame zirafu kupenu v byvalej predajni ND. Je to asi Polska Čina s nostnostou 4x po 500kg, maximalka je 2000kg. Ale v skutocnosti znesie aj viac 8). Takze by som sa jej nebal lebo sluzia obydve dobre. Akurat ta v robote modra ma jednopietikovu pumpu Obrázek Obrázek. Doma co mame je konstrukcne vlastne uplne to iste akurat v cervenej farbe a ta ma tu pumpu dvojpietikovu. Vyhoda je len ta, ze rameno sa dviha pri oboch smeroch pohybu pakov na pumpe 8) Obrázek

Tomas6

#17 Nový příspěvek od Tomas6 »

Pro mne je tato žirafa nanic. Páč pracuju venku na panelové ploše. A kolikrát i ta co si zatím můžu půjčit z práce, má s tím nerovným terénem problém.
Je to tato
https://www.technology-garage.cz/pojizd ... -1-t_z680/
Navíc nezabere moc místa složená. Tak jak ty levné
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

red.bill

#18 Nový příspěvek od red.bill »

Na nerovný ploše bude problém s čímkoliv. Já mám doma starou žirafu od beletu. Ale ono je jedno co pořídí, všechno je to stejný, jen něco jde i složit.

pavel sk

#19 Nový příspěvek od pavel sk »

Tomas6: No neviem neviem. Je pravda ze tie pojazdove kolieska su mensie (neni problem dat väcsie), ale aj u mna na blatavom nespevnenom dvore stacilo pod nu hodit kus plechu a ide to s nou bez problemov. Na betone bezproblemov 8) . Co sa tyka skladovania, tak v skutocnosti mi v garazi zabera menej miesta ako 4 kolesa 255/70-R16 s Fronteri. Tie papuce su totiž na zirafe jednoducho beznaradovo sklopne 8) Dalsia jej vyhoda je ta, ze s nou napr. viem demontovat a aj spät nasadit zadny portal aj v uzkom garazi, lebo vsetkych 6 kolies je otocnych. Viem s nou ku traktoru s boku zajst a vyjst aj pod uplne inym uhlom ako 90 stupnov. Co sa tyka ceny kolko stala, tak za tu cenu dnes by som na nu nekupil ani jokel a elektrody. Dalsie komponenty a robotu+ meranie(vyvoj) racej ani nepocitam.

Zendass

#20 Nový příspěvek od Zendass »

Díky za příspěvky ohledně žirafek. Vidím to tak že žádnou kupovat nebudu a takovou těžkou práci budu dělat na dílnách k tomu určených

Za dnešek jsem akorát složil brzdový pumpy a vyšteloval brzdy. Snad. Dělal jsem to poprvé :D Akorát si moc nevím rady se vzduchovýma brzdama. Teď mi začínají brzdit asi po 2-3 centimetrech zmáčknutí pedálu a plynule upouští až zhruba k polovině. Od poloviny zabírají brzdy traktoru. Vůle pedálů od pumpy jsou asi 3mm. V práci to ty naše potvory mají různě, takže se nemám podle čeho řídit. :)

Obrázek
Zetor 7711

oakenfold

#21 Nový příspěvek od oakenfold »

Stačí poštelovat dole táhlo, vedoucí ke vzduchovému brzdiči, aby vzduchové brzy zabíraly později.
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5

Zendass

#22 Nový příspěvek od Zendass »

Podívám se na to.

Taky se nám podařilo zprovoznit ukazatel tlaku vzduchu.
Prohozený dráty na čidle :)

Nějaký tipy na přední LED světla (blinkr+obrys)? Ani za boha nemůžu nic najít. Zadky už mám a je to supr :)
Zetor 7711

red.bill

#23 Nový příspěvek od red.bill »

U hydraulickýho převodu počátek brzdění nenašteluješ, leda bys změnil poměr průměrů ovládacích válečků nebo poměr páky... táhlem vyšteluješ jen to jestli to bude brzdit nebo ne ale neovlivníš kdy to začne brzdit vůči traktoru... jestli ti opravdu brzdí vlek dřív než traktor, buď rád, spousty traktorů má opačný problém...
Naposledy upravil(a) red.bill dne čtv bře 14, 2024 9:22 pm, celkem upraveno 1 x.

Lukashil

#24 Nový příspěvek od Lukashil »

Zendass píše: čtv bře 14, 2024 8:57 pm Taky se nám podařilo zprovoznit ukazatel tlaku vzduchu.
Prohozený dráty na čidle
:co?:
Stydím se za tuto zem

Zendass

#25 Nový příspěvek od Zendass »

Dnešek jsme zasvětili trubkám topení a zprovoznění všech kontrolek a světýlek palubovky. Taková oddychovka po tom všem :D

Trubky šly překvapivě jednoduše ven. Dovnitř jsme narvali nerezovou ohebnou potvoru kterou jsme natáhli do duše od kola. Doufám že to vydrží :)

Obrázek

Obrázek

Víc jsme toho za ty tři hoďky nestihli, času je holt málo
Zetor 7711

Tomas6

#26 Nový příspěvek od Tomas6 »

Hergot ta vrapovaná trubka mne nenapadla. Já tam mám natáhlé hadice, ale je to na nic. Jsou v ohybu sploštělé a netopí to. Aj sem říkal že to natáhnu třeba v alpexu, ale jak na to pak nasadit a zajistit hadicu... Ty jak na tom utěsníš hadicu? A nebo to natáhnout v mědi. Ale zatím to vypadá že koupím origo trubky. Časem. Já s tým v zimě moc nejezdím, tak topení moc nepotřebuju
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Zendass

#27 Nový příspěvek od Zendass »

Vyzkoušíme buď klasický hadicový sponečky, např dvě za sebe nebo takový ty vysokotlaký potvory. Ale to mám strach aby se ta hadice neprořezala. Kdyžtak tomu pomůžeme vodoinstalatérskou páskou na závity. Ale teoreticky by to mělo přes ty vyroubky těsnit dobře.
Zetor 7711

Zendass

#28 Nový příspěvek od Zendass »

Při kompletování palubovky jsem si všiml, že dvě pozice na kontrolky jsou zaslepený. Tak mě napadlo, že bych tam něco dodělal. Otázka ovšem zní.. co? Kontrolka potkávacích světel? Blinkry přívěsu? Kontrolka majáku? Cokoliv.
Co tam máte dodělaný vy? Abych načerpal inspiraci :)
Zetor 7711

kaja.h

#29 Nový příspěvek od kaja.h »

To záleží na Tobě co tam chceš, já bych dodělal kontrolku přívěsu, jako to má Crystal.
Jede traktor, je to Zetor 3011

Lukashil

#30 Nový příspěvek od Lukashil »

Presne, potkavaci svetla a kontrolka privesu :friends:
Stydím se za tuto zem

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“