Zetor 7245 SOFT TURBO

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
buco
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 7245 SOFT TURBO

#16 Nový příspěvek od buco »

No dnes sme s otcom začali riešiť problém ktorý máme s tým motorom čo mám vo svojej 7245 Turbo, od kedy sme ho namontovali tak nikdy nemal rovnomerny chod , pri štarte chytal vždy v zime tak na jeden dva valce a keď naskočil tak jeden valec normalne vydymoval na bielo a celkovo to bol neprijemny zvuk - taký nezdravý.....odmontoval som výfuk a naštartovali sme a zistilo sa že prvý valec vôbec akoby nespaľoval a trošku aj posledný....odmontovali sme hlavy dole a naliali sme na ventily naftu pre skúšku či tesnia, zajtra uvydime.... hlavy sme už kontrolovali 3 krát a zakaždým sa za tie 3 roky nič nezlepšilo, mám podozrenie že tie vložené valce čo sme kúpili majú príliš veľku špáru medzi piestami a vložkami a ten prvý bude asi v prdeli...Stalo sa niekomu že ste kúpili sadu valcov a boli nekvalitné?

Ak hej dajte mi vedieť, ....ale zajtra aj tak pôjdu všetky piesty von a uvydime ...nafotím samozrejme a hodim to sem :)
Přílohy
DSC00281.JPG
DSC00278.JPG
DSC00277.JPG
DSC00276.JPG
DSC00275.JPG
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

Tonci

#17 Nový příspěvek od Tonci »

Buco: podla toho akej vyroby máš tie vložky, či české origo zetor alebo z dovozu, myslim že ked z dovozu stoji 650 kč a origo česka cca 50€ tak v kvalite asi bude rozdiel
Zetor 6748

buco
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od buco »

no pred 5 rokmi možno viac som ich kupoval za 650 kč v "agroZ" v brne a boli zabalene nie v krabiciach ale v mastnom papieri, ale už keď sme ich montovali tak mali piesty veľkú šparu vo valcoch a nepozdavalo sa mi to no povedal som si že su nove tak musia byť ok....dufam že neboli z indie sakra no zajtra vyberiem vonku a mam hneď nove piesty na porovnanie a premeram a uvydim.... 8)
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

Tonci

#19 Nový příspěvek od Tonci »

Zetor 6748

buco
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od buco »

Ďakujem dodal si mi istotu že pojdem do toho brna a otrepem mu tie vložky o hlavu a ešte som sa ho pýtal či je to česka výrooba, no zajtra sa uvydi a by si neveril koľko vstrekovacích čerpadiel som kôli tomu vymenil asi 8 a 4 ssady vstrekov, 3 krat hlavy dole, a furt stale ta ista pesnička, Prečo raz a navždy tým indianom, číňanom a aj poliakom nezakážu vyrábať take blbe náhradné diely????

" Oni vedia vyrobiť všetko len nie tak ako treba" :vztek:

buco
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od buco »

:pohar: Tak dnes absolvovali moje tátoše emisnu kontrolu, norma je max. 2,5 g CO2 pri 2200 otáčkach sa mi zdá a namerané hodnoty boli 0,35g CO2 :ano: Tak tu sa fakt potvrdilo že turbo znižuje emisie

mates11

#22 Nový příspěvek od mates11 »

A co ty vložky budeš je měnit?

buco
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od buco »

:) finančne dôvody ma prinutili iba vymeniť jednu hlavu,tesnenia bod hlavy zo 7701T, zabrusiť na nej ventily, daň nove vstreky a zložiť naspäť do kopy, aj tak som musel isť na stk a ek takže nič ine mi neostávalo, problemy zo studenym motorom v minusovych teplotách ostali ale ak zapne špirálu na pol hodiny a trožku to zohreje aspoň hlavy tak na šupu naskoči, ale už ma to nejako netrapi po STK je už odstavený a postoji si teraz v pokoji, som sa pri ňom v sobotu namrzol na dvore v -16 stupňových mrozoch tak nie ďakujem teraz už nechcem :co?:

Jiřin

#24 Nový příspěvek od Jiřin »

Kdesi jsem slysel, ze motory 72xx nejsou na prestavbu turba vhodne. Problem je v mazacich kanalech kolem kliky. Turbo pry vyzaduje ostrik dna pistu olejem a to pry u 72xx mozne neni. Na svoji 7245 bych turbo chtel, ale vi buh, jak to bude z dlouhodobeho hlediska provozuschopne :-/

sadlicko

#25 Nový příspěvek od sadlicko »

ostřik pístu je kvůli chlazení.
Při každý takovýhle přestavbě něčeho co není originál musí každej počítat, že s tim nebude moc jezdit jako magor a že životnost se sníží.
.
Na druhou stranu písty nejsou zas tak drahý, tak když prohořej, tak se vyměněj...

Kolchozník
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Kolchozník »

Zdar buco
kolik uz máš najeto s turbem? máš tam mezichladič nebo jen holý turbo?
Jinak se mi tvá přestavba moc líbí 8) . Taky si to časem udělám jestli seženu věci.
Zetor 3011 Diesel
Zetor 6718 r.v. 1974
http://www.youtube.com/user/KolchoznikCJ

buco
Kontaktovat uživatele:

#27 Nový příspěvek od buco »

nazdar traktor jazdí dosť málo teraz v tomto roku, jarné práce robím z 5211 a 2x 6911 tento stojí, cez zimu bol na stk a ek, inak čaká na orbu, vozenie dreva, ale bez problému no plánujem prestavbu turba kôli policajtom aby nebolo na očiach, nejakému by sa to nemuselo páčiť....musím popremýšľať ale teraz nemám čas robíme rekonštrukciu kúpeľne plus komplet kanalizácia .....musí počkať :) 8) ak by si potreboval niečo tak kľudne ti darujem nejaké inšpirácie....inak ten chladič turba nemám namontovaný ale je v pláne a aj dostatok miesta tam je

Kolchozník
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Kolchozník »

zdar Buco
co říkáš na kombinaci motoru 5501 a turbo s mezichladičem a mechanickým nakláněním lopatek? Jakou máš představu u tebe se schováním turba? Budeš dělat výfuk skrz kapotu?
Zetor 3011 Diesel
Zetor 6718 r.v. 1974

buco
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od buco »

no ja mám turbo z porovaneteľne veľkého motora AVIE A75 intercooler....to je tak že nemôžeš tam dať silné turbo a namontovať ho tesne za hlavy valcov lebo potom bude tlačiť veľký tlak vzduchu vo vyšších otáčkach motora a to piesty a hlavy nevydržia optimálne je to tak ako to mám ja...mám tam výfukové potrubie z 7201 orig. a medzi to turbo a potrubie je urobené koleno z kúrenárskych trubiek tenkostenných takže je tam dosť veľa priestoru na to aby sa výfukové plyny ukľudnili a neroztáčali turbo do max. otáčok, je tam väčšia odozva kým turbo zaberie ale neničí to motor a zmenšuje spotrebu, a rovnako aj ťah motora je oveľa lepší hlavne krútiaci moment, u zetora 5501 by mohlo byť rovnaké turbo ako mám ja ale konštrukčné riešenie by som volil podobné ako má môj.... do kapoty rezať diery nebudem je to bodľa mňa kanibalizmus a ničí to hodnotu traktora, robil som to tak aby keď bolo možné za 20 minút všetko demontovať nahodiť klasický fýfuk, zablendovať naspäť tlak oleja, dať mriežku do kapoty a traktor je zase 7245 orig....a ja budem prerábať turbo asi pod kapotu ale výfuk pôjde z pod kapoty spodom okolo čerpadla :)

Kolchozník
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Kolchozník »

To turbo bylo z forda asi 1,9 udělam to podobne jako mas ty ale uvidm co ještě seženu. Dnes jsem nahodil nově sestelovany cerpadlo tak motor jde líp a udělat turbo aby byl ucinější a trošku silnější.
Zetor 3011 Diesel
Zetor 6718 r.v. 1974

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“