Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
- zetorak jirka
Re: Jirkův ZETOR 7245
Tak dáli bůh, tak zítra dochrastím žně. Výnosy jsou proo celoroční nedostatek vody mizerný, ale sklady jsou plný, prodávat je co, tak proč naříkat, že ? http://zetorak.rajce.net/2016-08-15_001 http://zetorak.rajce.net/2016-08-09_001
Ahoj Jirko, všechno si necháváš doma nebo něco ihned do výkupu?
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Pěkný fotky Jirko jen když bude sklizeno jo pšenka letos nic moc ale ječmen nám docela vyšel dnes poslední tři hektary a máme to doma
Ječmen nám taky vyšel,ale ta pšenice, jenom krmná, žádná potravina
Zetor 25A r.v. 1956
- zetorak jirka
Všechno ostává doma , a prodává se průběžně do dalších žní, zatím jsem vždycky pořídil v průběhu roku vše prodat, a když bylo hodně pšenice jako poslední dva roky, tak po naplnění skladu šlo po dva roky kolem 100 metráků do polska, ale letos to je s pšenicej slabota, tak se vešlo vše domů.Dvordy píše:Ahoj Jirko, všechno si necháváš doma nebo něco ihned do výkupu?
Jinak dnes jsem dokončil žně a teď asi dva dny na slámu a začnu se věnovat otavám.
- zetorak jirka
No , ječmen nám taky vyšel nejlíp, oves nebyl nejhorší, ale ta pšenice a trytikál mě teda sklamaly. Jako zrna dost, ale strašně drobný spíš uschlí než zralí.Pavel.T píše:Pěkný fotky Jirko jen když bude sklizeno jo pšenka letos nic moc ale ječmen nám docela vyšel dnes poslední tři hektary a máme to doma
Ahoj. A dáváš fungicid?
- zetorak jirka
No to je právě to, že nedal. Jenže problém je v tom, že mám vedle baráku a tudiš i toho pole vrt (studnu), která napájí několik měst a vesnic a tak nemám moc možností.tomous píše:Ahoj. A dáváš fungicid?
- Biggles555
Moc pěkné fotky Jirko
ZETOR práce s ním je hračka, je to naše značka...
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
ČD a.s. na dráze jsem jen proto, abych se dozvěděl, proč se koleje v dálce sbíhají.....
VELCÍ KLUCI mají rádi VELKÉ HRAČKY
ZETOR 3211 ZETOR 6211
Mě dával ječmen 70q z hektaru. Pšenice dává přes 80q z hektaru, ale hodně zrnek je taky drobných a scvrklých. Fungicid tam byl 2x. Pšenice nemá letos žádnou váhu. Stejná odrůda co loni a na vlečce je při stejném množství o tunu míň než loni. Co jsem nabíral do pytlů, tak do každého pytle se musí dát o půl kyble víc než loni. Nejhorší, že mě pšenice totálně lehla, pole je jak stůl. Musím sekat jenom z jedné strany, abych to nadzvedl a jezdím jak posra.. a každou chvíli hrnu hlínu. Včera jsem za celé odpoledne posekl jenom 4,5 ha. Ale už jenom dvě hodiny sečení a mám konečně po žních.
- zetorak jirka
No ležáky to je taky radost, když jsem teď projížděl tou republikou tak těch ležáků je strašná spousta a vůbec jim to nezávidím. Ono taky ale většina těch polehlích polí je z přehnojených porostů, i když neříkám, že všude.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
U nas lezelo snad 3/4. Mne tak 1/3 bohudik. Ale vedlejsimi agru snad lehlo vsecko krom kombajnera
- zetorak jirka
Jak jste na tom kluci s otavama ? Já už mám nějaký sklizený a za baliky by se muselo asi platit zlatem, aby se to rentovalo, zatím se to rovná co hektar to kolo senáže. dnes lisováno 8 ha a opět 8 kol. V lisování bych chtěl bejt placenej od hektaru za hodinu slisováno 8ha, ale nahrabování trvalo 4 hodiny.
no tak to je slusna bida, ja dneska posik prvni 3 ha na louce kam chci prehnat jalovice a tohle byl pruch podle lesa tak uz to skoro lezelo, ale jinak je ta louka piscita tak taky zadnej slagr ale holky tam kousnou