Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”
Moderátor: Lukashil
- lukisek 099
Re: Zendassův Zetor 7711 “červenej vergl”
Nebude ten kratsi na carraro napravu? Ja jak to bral tu sadu celou na 5211 tak sem to obednal od toho ze sumperka a vse sedi. Jedine co jsme resily tak kratsi trubicky mezi kulove cepy predni naprava je na uzko
Tak to netuším, ale byla určená pro 5211-7211 “a podobné”.
Teď mám strach, že jsem objednal kravinu a budu muset změnit plány
Předek máme danej na úzko a objednal jsem 2x100mm
Teď mám strach, že jsem objednal kravinu a budu muset změnit plány
Předek máme danej na úzko a objednal jsem 2x100mm
Zetor 7711
- lukisek 099
Musel bych jit zmerit kamosovi. Jedna strana by mu o diru roztahnout sla ale druha ne byl to odpruzeny nadstavec asi z jineho typu...
Tak jsem se trochu vzdělával ohledně orsty..
Na čerpadle řízení je pojistný ventil seřízený na nižší tlak než je pracovní tlak v orbitrolu. Otázka je, zda to nebude dělat nějaký mazce.. dá se kdyžtak nějak zaslepit? Nebo to bude fungovat i tak?
Na čerpadle řízení je pojistný ventil seřízený na nižší tlak než je pracovní tlak v orbitrolu. Otázka je, zda to nebude dělat nějaký mazce.. dá se kdyžtak nějak zaslepit? Nebo to bude fungovat i tak?
Zetor 7711
Ak ma ten tvoj orbitrol vlastny poistny ventyl, tak ventyl na cerpadle sa ruši s jeho odpadnou rurkou a otvor cerpadla sa zaslepy. Ony tieto dnesne orbiroly co sa predavaju su uz väcsinou s ventylom.
Prodávají se na to nějaký záslepky? Nebo vše samodomo?
Edit: tak další zjištění, pístnice je o 8cm užší než máme v práci na 7711. Tam je tělo 40 a píst asi +-70, ta moje má tělo 32 a píst cca 55. No uvidíme jak to dopasujem
Edit: tak další zjištění, pístnice je o 8cm užší než máme v práci na 7711. Tam je tělo 40 a píst asi +-70, ta moje má tělo 32 a píst cca 55. No uvidíme jak to dopasujem
Naposledy upravil(a) Zendass dne stř bře 27, 2024 6:40 pm, celkem upraveno 1 x.
Zetor 7711
- lukisek 099
Zaslepku koupis vkramu kde se zabyvaji hydraulikou.
- -sheppard-
No ten pojistný ventil na čerpadle jsem nechal ale asi taky zaslepím až to budu kuchat. Už se mi stalo když jsem kultivoval pole že se mi kola zabořila do měkké hlíny a při stojícím traktoru nešlo zatočit , to jsem si říkal ty kráso teď se něco posralo. Ale jak jsem popojel dopředu tak zase všechno ok, takže nejspíš zabral pojišták na čerpadle, nevím, ale myslím že to byl on, taky by to odpovídalo jestli je nastaven na menší tlak.
Zetor 7211 Tunis
Já to udělám hned, je nastavenej snad na poloviční hodnotu než je v orbitrolu.
Neví někdo z hlavy rozteč čepů na spojovací tyči když je náprava na úzko? Nebo je to mezi 108 a 118cm? Já to včil změřit nemůžu
Neví někdo z hlavy rozteč čepů na spojovací tyči když je náprava na úzko? Nebo je to mezi 108 a 118cm? Já to včil změřit nemůžu
Zetor 7711
Kluci tak změna plánu.. bude se navařovat držák origoš pístnice a basta, už mě nebaví furt nějaký přeměřování, dedukování a počítání a bůh ví jestli by byl stejnej rejd a nebyl nějakej problém při montáži s roztečí kuláků a nedej bože s STK.
No což, názory se mění, to je snad v pořádku
V práci si nechám udělat rychlokurz kvalitního svařování a vrhnu se na to
No což, názory se mění, to je snad v pořádku
V práci si nechám udělat rychlokurz kvalitního svařování a vrhnu se na to
Zetor 7711
- lukisek 099
Drzak sem varil na stred napravnice a nejakou odchylku uz doladis na cepech
Díval jsem se jak to dělal tuším mistr Sheppard
Jen netuším, jak to zavařit z vrchní strany, abych nemusel s nápravou ven. Nebo jestli to jen pořádně zavařit ze spodní strany, vyřezat nějaký trojůhelníky na výztuhu?
Jen netuším, jak to zavařit z vrchní strany, abych nemusel s nápravou ven. Nebo jestli to jen pořádně zavařit ze spodní strany, vyřezat nějaký trojůhelníky na výztuhu?
Zetor 7711
- lukisek 099
Podloz to pod vanou na spalek zhod kola at muzes napravou na stredovem cepu hybat a bude mista dost.
Ono zas kdybys vyhodil kapotu a chladic a odjel napravou pryc kdyz drzi na 8mi sroubech je to otazka hodky to zkopat dolu. A pristup pak daleko lepsi
Ono zas kdybys vyhodil kapotu a chladic a odjel napravou pryc kdyz drzi na 8mi sroubech je to otazka hodky to zkopat dolu. A pristup pak daleko lepsi
Tak po delší době přidám aspoň něco.
Původní pojistkovka byla už po nějakým odborným zásahu, takže kábl přes kábl, všelijaký bludný a přearanžovaný drátky a podobně. Takže jakmile jsem to rozhodil, vznikl v tom takovej chaos, že jsem to nedokázal dát zpátky dohromady. A v ten moment jsem se musel hodně rychle naučit číst ze schématu.
A ono.. se to nějak po několika hodinách propípávání, měření a přearanžovávání drátu nějak povedlo. Jen mi nejdou dálkový, ale v ten moment se mi to řešit nechtělo Hlavně by mi pomohlo nebejt ocas a všimnout si, že některý pojistky jsou mezi sebou propojený z výroby plíškem zezadu.
Jinak se nám střihla duše na předním kole, takže sháním nový/zánovní 5.5-20 disky a 7.50-20 pláště. No co se dá dělat, dalších 15 tisíc do červené kasičky
Ve svisláku vůle tak centimetr, druhej svislák lepší určitě nebude, takže GO přední nápravy.. počítám že to bude hrubě přes 20 tisíc.
No samý radosti..
Přeji hezkou neděli
Původní pojistkovka byla už po nějakým odborným zásahu, takže kábl přes kábl, všelijaký bludný a přearanžovaný drátky a podobně. Takže jakmile jsem to rozhodil, vznikl v tom takovej chaos, že jsem to nedokázal dát zpátky dohromady. A v ten moment jsem se musel hodně rychle naučit číst ze schématu.
A ono.. se to nějak po několika hodinách propípávání, měření a přearanžovávání drátu nějak povedlo. Jen mi nejdou dálkový, ale v ten moment se mi to řešit nechtělo Hlavně by mi pomohlo nebejt ocas a všimnout si, že některý pojistky jsou mezi sebou propojený z výroby plíškem zezadu.
Jinak se nám střihla duše na předním kole, takže sháním nový/zánovní 5.5-20 disky a 7.50-20 pláště. No co se dá dělat, dalších 15 tisíc do červené kasičky
Ve svisláku vůle tak centimetr, druhej svislák lepší určitě nebude, takže GO přední nápravy.. počítám že to bude hrubě přes 20 tisíc.
No samý radosti..
Přeji hezkou neděli
Zetor 7711
- -sheppard-
Ty jo, co jsi dělal že jsi cvakl kolo. To musela být už rána Jo to známe všichni, když člověk koupí nový traktor tak nikdo neví čím vším si prošel a investic tam je nespočet. Ovšem to musí člověk překousnou a když dá traktoru náležitou péči a údržbu tak pak je to nezmar a vydrží opravdu hodně. Já jsem GO přední nápravy ještě nedělal ale taky jsem se na ni chystal a i když traktor jezdil v JZD tak takové vůle tam snad ani nemám to už ji budeš mít řádně vyšlehanou
Zetor 7211 Tunis