Paliho 7211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
UR1SK

Re: Paliho 7211

#166 Nový příspěvek od UR1SK »

:-/

UR1SK

#167 Nový příspěvek od UR1SK »

Tie podložky chybujú na 2 satelitoch. Traktor pracoval na údržbe ciest, teda aj sneh, preklz - vypadnuté podložky. Kôš nevyzerá poškodený. Budem to robiť v zime.

jojof

#168 Nový příspěvek od jojof »

STEEL

#169 Nový příspěvek od STEEL »

mně tam chyběli všechny 4ři a ty velký bily sebjehaný k jedný straně
jestli je koš v pořádku poznáš až to rozděláš na styčnejch plochách satelitu s košem, a jak je zasunutý planetový kolo v koši tak nesmí bejt ani škrabanec jinak se to bude vydírat zas
a jak bily špony ve voleji tak sem mněl ají na havních ložiskách diferáku vydřený plošky
komplet polskej diferák plus ty ložiska vyjde na cca 13tisíc :D
UR1SK píše:Tie podložky chybujú na 2 satelitoch. Traktor pracoval na údržbe ciest, teda aj sneh, preklz - vypadnuté podložky. Kôš nevyzerá poškodený. Budem to robiť v zime.
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

pawka

#170 Nový příspěvek od pawka »

ja sem mu to rikal a on, ze to vi,ze dela denne v dilne holandy, tak vi jak to vypada.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

UR1SK

#171 Nový příspěvek od UR1SK »

Traktor dostane ešte do prevodovky oleja, nech je diferák zatopený. To je všetko čo zatiaľ s diferákom môžem urobiť, budúci týždeň sa idú plečkovať zemiaky, potom kosiť, sušiť, lisovať, mám rozostavanú stavbu, tak čas na opravu bude len v zime. Musím dať zajtra dokopy hydrauliku a ide sa do poľa.

slavo63

#172 Nový příspěvek od slavo63 »

UR1SK píše:Traktor dostane ešte do prevodovky oleja, nech je diferák zatopený. To je všetko čo zatiaľ s diferákom môžem urobiť, budúci týždeň sa idú plečkovať zemiaky, potom kosiť, sušiť, lisovať, mám rozostavanú stavbu, tak čas na opravu bude len v zime. Musím dať zajtra dokopy hydrauliku a ide sa do poľa.
Tak vieš čo máš robiť Pali ;-) ,fotiť,fotiť a natáčať nech sa je načo pozerať :) :ano:

pavolmakys

#173 Nový příspěvek od pavolmakys »

U nas jeden pan blizko ziliny taktiez repasuje valca, je to stary odbornik, robil mi valec na vlecku.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

UR1SK

#174 Nový příspěvek od UR1SK »

Nakoniec som kúpil valec originál český. Piest s modrými manžetami, ten nový nebol k mání. Hydrauliku som poskladal, nastavil polohovú zmiešanú a silovú podľa dielenskej príručky. Teraz som skončil. Fotiť veľmi nebolo kedy, ruky od oleja... Hydraulika funguje zatiaľ k spokojnosti. Zajtra doskladám kabinu.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

DYK

#175 Nový příspěvek od DYK »

Zdar lidi, kdyby do mě UR1SK nekopl, vůbec bych si tady toho nevšiml. Ten oborávač (osypnik) je dělanej za "traktor" neměl bych se Zetorem o něj strach. Stejně poláci na všechno dávají silnější čepy, takže počítají s tím, že bude tahat stroj s cat2. Na jednořádkovém vyorávači je kombinovaný čep pro oba průměry.
Toník píše, že jsem mu šálkův vyorávač pomluvil. Je to tak, že ten polskej, má snad o třetinu delší pás, pás má silnější dráty, pojezdová kola a jako celek váží 235 kg. Tak si myslím, že to je prostě větší kus železa. A zase, líp pasuje za Zetora než za toho našeho Fendta, který má na středy kol 120 cm. U Zetoru se nemusí ramenama dotahovat k levému kolu nebo jen minimálně. U druhého o dost víc. Když se vjede pravou stranou kol mezi řádky, druhá strana jede po už vybraném, sedí to na další řádek v pořadí. Ale pozor,musí se najet tak, že pod traktorem jsou řádky dva. Ten co se bude vyorávat a ten co je v pořadí dalším kolem. Toto všechno platí za podmínek sázení na 120 cm. Teda u mě je to přesně 122 cm.
No a vyorávací dvouřádek? Jasně, to je paráda, co je pod traktorem jde ven a sbírají se hned dva řádky naráz. Kurva ale ta cena!!! Sedmdesát tisíc!! To je fakt pro někoho, komu se to "vyplatí". Kdyby byl za čtyřicet ještě bych o tom nějak uvažoval, to je ale cena spíše ojetiny, ale takto ani minutu, to je fakt moc a nikdy nikde v polsku se mi nepodařilo s cenou udělat něco, aby to bylo přijatelný. Ojetina už jde, ale jen do chvíle, kdy se má platit jeden nebo druhej pás.
Akpil - Virax podle mě dva totožné jednořádkové vyorávače, protože díly jsou totožné, jen teda cena jiná. A to tak, že pro kupujícího zajímavě. Není to jen o stokorunách. Přitom si fakt myslím, že stroje totožné. Taky jsem si všiml, že už začali dávat železný pojezdový kola místo foukaných, což je asi jistá úleva v péči o ně.
Tady je jedna nicneříkající fotka

Obrázek

No a tímto se to občas tahá nebo spíše většinou. Jak kdy.

Obrázek
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

UR1SK

#176 Nový příspěvek od UR1SK »

No my sadíme na 150 cm. Tohto roku máme Marabel, tá že je náchylná na pleseň, budem sa musieť o ňu riadne starať.

pedro643

#177 Nový příspěvek od pedro643 »

Zdravím, mohol by si mi pomerať pomocný piest hydrauliky? Veľmi by mi pomohli udaje o dlške na stred oka v stiahnutom a rostiahnutom stvave . Ďakujem

myshootko

#178 Nový příspěvek od myshootko »

Nazdar. Dnes som tiez zhodil hydrauliku na mojom traktore, lebo mi to tecie okolo srobov , kde su pripojene rychlospojky a zrejme aj okolo packy regulacie rychlosti reakcie a urcite mi to tecie okolo torznej tyce. Mam dve otazky nevies nahodou, co vsetko musim rozobrat, aby som mohol vymenit gumicky na torznej tyci?

A ta druha: vies mi pls nejak v skratke popisat nastavenie polohovej regulacie? Silovu som pochopil, ale ta polohova mi nejak nie je jasna. Koretne nechapem, co znamena nastavit doraz na rozvadzaci na najkratsiu drahu, ci ako to tam bolo napisane.

Diky moc :friends:
Foton 254

UR1SK

#179 Nový příspěvek od UR1SK »

Výmena tesnenia obnáša ak sa chceš veľa narobiť tak komplet vybrať torznú tyč, ak sa nechceš veľa narobiť tak odober len bočné deklíky a pod nimi vymeň O krúžky.
Doraz je skrutka s kontra maticou na 10 ku kľúčik. Mal by si ho zaskrutkovať, založiť veko nazad dvihať hydrauliku... atď ako je to v dielenskej príručke. Nuž mne sa to nevidelo, hore dole to ťažké veko mordovať ja som to nastavil s vekom vonku. Doraz slúži na vypnutie zdvíhania aby ti rameno z piesta hydrauliky nevyborilo zadný most. Ja som si upevnil uholník o veko a nastavil som to podľa neho. Celkom sa mi to podarilo, viď posledná fotka, kde vidno rysky a zdvíhanie sa ukončí 3 mm pred opretím ramena o zadný most.

myshootko

#180 Nový příspěvek od myshootko »

No tie vonkajsie mi boli celkom jasne, ale co tie vnutorne, co su v strede pri tom cuhyte, kde sa pripaja konzola tretieho bodu? Aby som ich vymenil, tak zrejme bude treba vybrat tu torznu tyc aj tak. Uvidim, co s tym nakoniec spravim. Co sa tyka toho nastavenia hydrauliky, tak to ma trochu zaskocilo teraz. Podla servisnej prirucky by sa mal ten srob zasrobovat na "najkratsiu polohu" ci ako to tam bolo a potom, ked sa nasadi veko nazad, tak by sa doraz mal nastavit natocenim stitu ovladacich pak. Tak neviem. Ak by som to robil tym tvojim postupom, tak cielom je, aby sa toho dorazoveho srobu, co je na rozvadzaci v spravnom okamihu dotkla niektora z tych tyciek, ktor se na tych pruzinach? Sorry, ze sa tolko vypytujem, ale ten postup v tej servisnej prirucke ma fakt domotal. Diky :friends:
Foton 254

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“