Zetor 7211 od petr.domo
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 7211 od petr.domo
Nevím jaký je rozdíl v kotoučových brzdách uř1 a proxima, ale u proximy kdyby nebyla brzděná phn, tak je ten traktor k hovnu, páč ten zadek skoro nebrzdí. A nedej bože když se přešvicuje olej v převodovce, tak je to ještě horší.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Kotucovky u UR1 boli dost nestastne riesene. Skor nedoriesene. V robote sme mali len dve 7745 s tymyto brzdami, ale nechcel na nich nikto jazdit. Napokon skoncili v živočisnej v mastaliach. Ono tie brzdy, ked sa urobili tak brzdili u UR1 tak isto ako aj dobre porobene bubnove brzdy. Osobne som snimi mal docinenia a mal som s ci porovnavat. Akurat u tych kotucoviek to brzdenie netrvalo tak dlho v cajku. U UR1 su tam o dost velke otacky a tie kotuce je takmer nemozne neprehriat pri prevadzke, lebo niesu nijak chladene. Jedine nebrzdit vôbec. Dalsi problem tam bol s tym nestastnym prepakovanim ovladania tych brzd pri valcekoch. Mozno keby boli riesene v olejovej lazni ako to maju dnesne traktory, tak by to bolo ine. Osobne by som sa na diferak a jeho vymenu vybodol pokial je tvora rozvodovka OK. Tam daky extra rozdiel nehladaj a prehodil by som len samotne portaly s prevodami do rychlejsa a brzy s medzikusmy by som si nechal svoje pôvodne bubnove ak ich mas porobene a brzdia. Navyse ked su pasy u bubnov na poriadku a spravne nastavene tak su zaroven aj ako nudzova brzda. Ako tu uz vyssie odznelo, ten pas ma nieco do seba ked funguje. Rozpamätajte sa kde vsade sa pasove brzdy bezne pouzivali (buldozery, tanky a pod.) . Ale je to aj tak napokon na tebe ako sa rozhodnes ![8) 8)](./images/smilies/048.gif)
![8) 8)](./images/smilies/048.gif)
- -sheppard-
No záleží o jaké proxime mluvíš, teda rok výroby, u prvních proxim, 64xx až 84xx byly tuším taky kotoucovky, pořád to byla defakto UR 1 pokud se nemýlím. Ale vidím to že zůstanu u bubnu, dle předešlých referenci kotoucovek, ikdyz mě to trošku mrzí pac kotoucovky už jsou zase novější a modernější, ale vzhledem k těm pataliim co stim jsou tak od toho upustim a doladíme bubny a bude...
Pavel.sk naprosto stebou souhlasím, jak jsem nad tím tak znovu zauvazoval tak jsem došel tomu samému nazoru
právě když jsem včera ty bubnovky trochu vypálil tak brzdný účinek jak Fík. Tak to vyměním na 30km/h, pretesnim a bude to 100% ![:friends: :friends:](./images/smilies/070.gif)
![:friends: :friends:](./images/smilies/070.gif)
Zetor 7211 Tunis
Tie kotucovky zase niesu tak novejsie oproti bubnovym. Zober si ze u UR1 ich zaviedli az pri 77XX rade (rok cca. 1986). Kristal na nich jazdil o nejaku tu dekádu skôr (od roku 1968). U UR2 kristal to tiez neni ziadna hitparada, ale tam aspon čo to, ucinkuju kvoli lepsiemu prepakovaniu ovladania a aj tym ze tie kotuce maju okus mensie otacky oproti UR1.
- -sheppard-
Kluci čím vyvarit staré vín číslo na konzole nápravy, můžu to vzít cočkem nebo je to nějaká slitina ![:-/ :-/](./images/smilies/_icon_ja_nic.gif)
![:-/ :-/](./images/smilies/_icon_ja_nic.gif)
Zetor 7211 Tunis
- authorgang1
Já shodil konzolu a na frézce číslo odfrézoval. Bylo potřeba odebrat tak 0.2-0.3mm
No komu neni rady......
Vyvarovani cisla bylo tema, o kterem jsem 8 tydnu vytrvale hovoril s policii.
Hodne zdaru
Vyvarovani cisla bylo tema, o kterem jsem 8 tydnu vytrvale hovoril s policii.
Hodne zdaru
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
Prijdou na to
Jak komu za to stoji usetrenych 5000 pro zetor
Mozna pokud je na registru inteligentnejsi clovek nez tady, vysvetli ti moznosti.
Vicemene musis mit k dispozici stary dil s puvodnim cislem, dobre by bylo novy dil s jeho cislem dolozit kupni smlouvou
A pak uz jen razba nahradni technologii.
Takove kolecko stk, dilna kde ti to vyrazi, urad.
Ale je otazka co vse po tobe budou chtit
Jak komu za to stoji usetrenych 5000 pro zetor
Mozna pokud je na registru inteligentnejsi clovek nez tady, vysvetli ti moznosti.
Vicemene musis mit k dispozici stary dil s puvodnim cislem, dobre by bylo novy dil s jeho cislem dolozit kupni smlouvou
A pak uz jen razba nahradni technologii.
Takove kolecko stk, dilna kde ti to vyrazi, urad.
Ale je otazka co vse po tobe budou chtit
Stydím se za tuto zem
- -sheppard-
No počkej, nevím jestli myslíme tu samou věc. Já žádné vín cislo traktoru mění nechci ani nebudu, pořád bude stejne, jenom teď ho mám vyřazené na držáku pasu ruční brzdy tak jako to mely traktory do 6945. A správně má být na konzole nápravy, což je známka toho že naprava už byla menena pac tam tu plošky nemám. A na STK dosud nebyl problém a nikdo se nad tím nepozastavil, ale samozřejmě je to o lidech co tam jsou, kdyby někdo byl znalejsi tak by to klidně mohl napadnout. No a teď když traktor predelavam na PHN tak už ji mám s konzolu na které ta ploska je a tak tam chci vyrazit moje vín ať je na tom správném místě. A samozřejmě potom zadanka do zetoru na prestavbu tim pádem ofiko cesta...
Zetor 7211 Tunis
Tak stare cislo na konzole nerus. Mas stejny problem jako jsem mel ja.
V zetoru vse vysvetli a dostanes to v ramci jednoho papiru.
Pak uz jen cca 1000kc navic za razbu bud u vas v zetoru nebo u nekoho kdo to dela a urad zapise![:friends: :friends:](./images/smilies/070.gif)
A jeste nez to budes resit, zjisti v registru jestli neni stejna 7211 s timhle cislem jeste jedna.
Rad ti vysvetlim postup, usetris hodne casu
V zetoru vse vysvetli a dostanes to v ramci jednoho papiru.
Pak uz jen cca 1000kc navic za razbu bud u vas v zetoru nebo u nekoho kdo to dela a urad zapise
![:friends: :friends:](./images/smilies/070.gif)
A jeste nez to budes resit, zjisti v registru jestli neni stejna 7211 s timhle cislem jeste jedna.
Rad ti vysvetlim postup, usetris hodne casu
Stydím se za tuto zem
Nic nevarit max vybrousit a nebo ofrezovat. Nikdo to resit nebude pokud nebude podezreni ze je to kradenej traktor s prerazenym cislem.
- -sheppard-
No dobře ale já bych do toho vůbec to druhé číslo netahal, přece kdyz zažádat o přestavbu na PHN tak se bude řešit je toto a o druhém čísle nebudu nic mluvit dám tam defakto to moje které je OK a sedí dle technicaku a hotovo ne? Vždyť je to zase o problém navíc když budu řešit druhé cislo ![:-/ :-/](./images/smilies/_icon_ja_nic.gif)
![:-/ :-/](./images/smilies/_icon_ja_nic.gif)
Zetor 7211 Tunis
Prave ze ne.
Dej dosz cislo, zitra brnknu a vysvetlim.
Nemusis pak nic brousit, rezat, svaret a v technicaku ti zustan tvoje cislo neboj.
Dej dosz cislo, zitra brnknu a vysvetlim.
Nemusis pak nic brousit, rezat, svaret a v technicaku ti zustan tvoje cislo neboj.
Stydím se za tuto zem
Já bych to číslo, pokud už ho někdo jednou na stk vyfotil na diferáku, nikde jinde nerazil. Páč každý technik který bude dělat následnou další STK, koukne na fotky z minulé a uvidí kde to číslo bylo. Leda bys měl papír o náhradní ražbě. To mi ale přijde naprosto zbytečné. Pokud budeš dělat přestavbu na phn, tu si nech zapsat, pokud budeš mít na druhé vaně co koupíš s tou phn nějaké číslo, to bych vybrousil, odfrézoval a hotovo.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233