Sejčkův 6211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Sejcek

Re: Sejčkův 6211

#16 Nový příspěvek od Sejcek »

Po delší době pár obrázků. Trošku jsem fušoval jeřábníkům do řemesla. Stěhování slepičárny a pískovce.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sejcek

#17 Nový příspěvek od Sejcek »

O víkendu proběhla výměna bočnic na káře po cca 8 letech.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Už když jsme ji stavěli tak ta prkna nebyla nic moc, ale říkali jsme, že na to naše ježdění původně ještě za domadělem to bude stačit.
No stačilo, ve finále ta souprava byla v provozu jen jednou, pak šel domaděl do světa a kára jezdila 5 let na melouchu u obce a občas něco doma. Ale nechtěl bych to všechno co se na káře už převezlo vozit ručně na kolečku...
Škoda že to u nás nejde za rozumný peníze dostat na SPZ.
Tady původní souprava za co byla kára stavěná
Obrázek

A od pondělí mi zas o 4 roky prodloužili STK na traktoru.

Tonci

#18 Nový příspěvek od Tonci »

Sejcek: ahoj
Ak si spokojny s tym shrnovacom fella? Ako kopiruje teren ked je na tych 3 kolesach? Je to vyhoda oproti iba 2 kolesam?
Zetor 6748

Sejcek

#19 Nový příspěvek od Sejcek »

Ahoj, no zatím jsem s ním nahraboval jen dvakrát takže ještě nemůžu nic moc posoudit. S dvoukolovým jsem nikdy nejezdil takže taky nemám srovnání, ale tenhle si nastavíš výšku na kolečkách, pustíš ho dolů a ramen na traktoru si už nemusíš všímat, takže nevadí jestli propouští hydraulika a ramena padají. Ale co jsem se dopátral tak tři kola má proto, že jde použít i před traktorem.

red.bill

#20 Nový příspěvek od red.bill »

To, že padají ramena nevadí u žádnýho. Ramena máš vždycky "úplně dole" a v podstatě drží na třetím bodu, kterým si ho vyrovnáš... Tohle je asi nějaká společná konstrukce nesenýho a taženýho proto jsou ty kolečka 3. Čistě teoreticky by měl o něco líp kopírovat.

Tonci

#21 Nový příspěvek od Tonci »

Preto sa prave pytam ci to lepsie kopiruje teren a ci sa oplati za to zaplatit viac ako za dvojkolesovy :)
Zetor 6748

red.bill

#22 Nový příspěvek od red.bill »

Dnes je systém těch podvozků úplně jiný. Pokud to nemá kolečko před rotorem ale všechny jsou pod rotorem tak v tom moc velkej rozdíl nečekej. Než bazírovat nad tím co líp kopíruje, bych koukal na celkový stav tý mašiny... K čemu ti bude lepší kopírování když to bude dojetá vražda... Pokud bych si měl vybírat a neřešit moc peníze, šel bych do tandemovýho podvozku a kolečko před rotorem ale toho u nahabováků asi moc nebude(častější to bylo/je u obracáků a je to paráda). Tam je kopírování úplně někde jinde ale pokud máš nějaký "oraniště" tak je to jedno, rejt v zemi bude všechno...

Sejcek

#23 Nový příspěvek od Sejcek »

Tak přidám pár obrázků z průřezu roku, traktor maká pořád, ale nějak zapomínám fotit
Trochu hnoje na zahradu
Obrázek

Něco na topení
Obrázek

Obrázek

A sena
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sejcek

#24 Nový příspěvek od Sejcek »

Tak otavy posekaný

Obrázek

Sejcek

#25 Nový příspěvek od Sejcek »

Tak zase pár obrázků:
Otavy jsou pod střechou

Obrázek

A tady je nová mašinka

Obrázek

Obrázek

Tomas6

#26 Nový příspěvek od Tomas6 »

Na kolik ten špalíkovač vyšel? Jak jsi s ním spokojený? Já nad ním taky přemýšlel, ale nakonec jsem zvolil biboše. No ještě není hotový, tak čekám no.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Sejcek

#27 Nový příspěvek od Sejcek »

Bylo to celkem dlouhý rozhodování, nejdříve jsem chtěl jen samostatnou jednotku a zbytek že z něčeho doma vytvoříme.Ale pak jsme usoudili, že vezmem celej špalíkovač, protože času není nazbyt a místo vyrábění rámu a násypky můžeme dělat něco užitečnějšího. A vybíral jsem mezi Bibošem, Jirbo worker a tímhle Remetem, nakonec rodinná rada rozhodla tenhle (biboš má "jen" 8,5 cm, tenhle 12 cm mezi noži) a když už tak s dopravníkem aby jsme nemuseli všechen materiál zase nakládat ručně na vlek, a ještě jsem si na něj nechal dát setrvák s drážkama na 3x17 řemen - kdybych do budoucna řešil pohon elektrikou při špalíkování doma na dvoře. Je to Remet r120 6 nožové provedení, délka špalíků 8-15cm, délka dopravníku 2,3m - do polska dělají i s 3m dopravníkem, ale k nám ho nedodávají, škoda :-/ . Jak to maká zatím nemůžu posoudit, proběhla tím jen metrová smrková laťka a ulomená násada od lopaty :smich: , momentálně řešíme předělání hydraulických spojek (přelisovat koncovky na hadicích a dát rychlospojky rk 12 jako máme na všem) a po neděli snad bude zkouška tak doufám že se osvědčí. Jinak je to polák :smich: jsou tam takový detaily, který by šli udělat i líp - třeba na 8 šrouby 10mm díry, vymezení otoče pásu má asi půlcentimetr vakl, podotahovat všechny šroubový spoje, dávají k tomu svorník s koulí k50 ale ta lítá 2,5cm nahoru dolů, takže udělat vymezení, příprava na barvu taky nebyla úplně dokonalá... Ale snad to budou jen mušky. Co na něj budem dodělávat bude elektrika pro přívěs a časem opěrný nohy aby to stálo na nich při práci, když to visí jen na ramenech dost to s traktorem houpe... A nakonec cena byla necelejch 80000, i s dopravou až na dvůr, kardan se střižným šroubem na 1700Nm jak mají doporučeno jsem kupoval u nás od firmy Dabaki, stál 3000, od poláků by stál něco okolo 5000

Lukashil

#28 Nový příspěvek od Lukashil »

Pekna masinka 8)
Stydím se za tuto zem

Sejcek

#29 Nový příspěvek od Sejcek »

Pár obrázků.
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Sejcek

#30 Nový příspěvek od Sejcek »

Foto z letošní orby zahrady, byla tam hořčice narostlá do metrové výšky a asi 10 tun hnoje, kupodivu vše zaoráno. Pluh Eberhardt Tiger, ještě by se na něj hodily předradličky, ale jinak když je třeba zaleze do země až po rám. Je to už taky kousek historie je to nástupce mechanických obracáků - má vlastní hydraulický okruh a překlápí se změnou těžiště.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“