Lukashilův ZETOR 7211 TUNIS
Moderátor: Lukashil
Re: Lukashilův ZETOR 7211 TUNIS
tak máte pravdu ten plný byl LI a tenhle je LW
zase jsem o něco moudřejší, ale divím se, že se to značí u každého jinak
zase jsem o něco moudřejší, ale divím se, že se to značí u každého jinak
Stydím se za tuto zem
jinak oprava je ve stádiu, že je na traktoru nová vodní pumpa, 7listá vrtule, hadice raději původní i když na té spodní je v místě styku s trubkou řízení boulička, ale vypodložil jsem to tam, aby se to už nedotýkalo, a chladič nasazen.
zítra nebo v neděli bude zatěžkávací test.
stará vodní pumpa letěla vzteky pod ponk, je to ta verze, kde se musí rozlisovat hžídelka z kola, aby šel vyměnit měch, a jak už to bývá, nová hřídelka nepasuje, tak v zimě k soustružníkovi, je větší o 2mm a delší o 5mm........
zítra nebo v neděli bude zatěžkávací test.
stará vodní pumpa letěla vzteky pod ponk, je to ta verze, kde se musí rozlisovat hžídelka z kola, aby šel vyměnit měch, a jak už to bývá, nová hřídelka nepasuje, tak v zimě k soustružníkovi, je větší o 2mm a delší o 5mm........
Stydím se za tuto zem
tak starou vodní pumpu už jsem spatlal ,takže půjde na 3011 (kvůli přípravě na topení a tam už je vysypaná taky)
co se týče klimatizace, zatím pořád chystám montáž, ale momentálně řežu mamce dřevo na zimu......
co se týče klimatizace, zatím pořád chystám montáž, ale momentálně řežu mamce dřevo na zimu......
Stydím se za tuto zem
abyste neřekli že se flákám
ještě chybí uchytit jednotku, napojit hadice a naplnit.
akorát na jedné hadici se lehce protáčí koncovka v tom zálisu, to asi není dobré na těsnost že?
budu muset patrně zapájet.
ještě chybí uchytit jednotku, napojit hadice a naplnit.
akorát na jedné hadici se lehce protáčí koncovka v tom zálisu, to asi není dobré na těsnost že?
budu muset patrně zapájet.
Stydím se za tuto zem
Zatím to vypadá dobře
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
-
sleduji..
díky za zájem
nesetkal jsem se prosím někdo s tím, že by se v té lisované koncovce protáčel ten prostředek?
nebude to unikat?
vím že to uměj někde přelisovat, ale aby měli stejný závit a na zahradu mi asi taky nebudou chtít přijet že?
díky za rady
nesetkal jsem se prosím někdo s tím, že by se v té lisované koncovce protáčel ten prostředek?
nebude to unikat?
vím že to uměj někde přelisovat, ale aby měli stejný závit a na zahradu mi asi taky nebudou chtít přijet že?
díky za rady
Stydím se za tuto zem
Ťažko radiť takto od počítača ale tá koncovka by sa nemala pretáčať avšak nevylučujem ,že sa môže jednať o nejakú "špeciálnu" koncovku ,musel by som to vidieť. Avšak pred naplnením sa robí (teda mala by sa) tlaková skúška. Okruh sa najprv vyvákuuje ,nechá tak a po nejaký čas (10/30 min.) kontroluje či v okruhu nie je netesnosť. Až potom keď môžeme predpokladať že okruh je tesný naplní sa chladivo.
no ty ostatní vypadají, jako by v tomto místě byly zapájené, jen tahle ne, z téhle v místě toho spoje leze cosi jako rezaté bahno na koudeli.........
Stydím se za tuto zem
No neviem ak si si neni istý tak by som nechal vyrobiť novú hadicu na mieru podľa starej.
uvidíme jak dopadne zkouška těsnosti, stejně to pojede přímo k místnímu odborníkovi přes autoklimatizace, tak kdyžtak si nějak poradí, mám to k němu 5 km to není tak hrozný
Stydím se za tuto zem
Jsem zvědav, jestli to klimoška utáhne nějak rozumně v létě, pěkná praće .
Trošku mě na vodní pumpě zarazilo množství tmelu. U 5611 jsem kdysi čistil jak chladič tak i v servu, byli cucky tmelu a zacpávalo to všechny kanálky, od té doby jsem k němu takový opatrný .
Trošku mě na vodní pumpě zarazilo množství tmelu. U 5611 jsem kdysi čistil jak chladič tak i v servu, byli cucky tmelu a zacpávalo to všechny kanálky, od té doby jsem k němu takový opatrný .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
také mě zajímá jak to bude makat ve velkých vedrech když nebude nějak extra utěsněná kabina, mě spíš zaujal ten silikon na hadicích? to je nějaký zlepšovák?
věřte nebo ne, stará vodní pumpa tam byla 8 let se setejně natmelenými hadicemi, a za celých 8 let jsem fridex nedoléval, pouze při opravách vypustil a zase nalil ale nedoplňoval.
dávám ho i místo většiny papírových těsnění a zatím v pohodě.
a co se týče cucků uvnitř systému přemýšlím vždy tak, aby se přebytek vytřel ven.
např u té hadice ho namatlám na pumpu a hadici navléknu, pak nebude vevnitř ale venku a tam ho rozmáznu prstem, proto taková zdánlivá vrstva.
co se týče klimočky je to od cotransu přímo pro tento traktor, a již s ní zdejší podnik má dvouleté zkušenosti.
tam jsem si jí vyhlédl
dávám ho i místo většiny papírových těsnění a zatím v pohodě.
a co se týče cucků uvnitř systému přemýšlím vždy tak, aby se přebytek vytřel ven.
např u té hadice ho namatlám na pumpu a hadici navléknu, pak nebude vevnitř ale venku a tam ho rozmáznu prstem, proto taková zdánlivá vrstva.
co se týče klimočky je to od cotransu přímo pro tento traktor, a již s ní zdejší podnik má dvouleté zkušenosti.
tam jsem si jí vyhlédl
Stydím se za tuto zem
Si myslím že to bude fungovat dobře. Je to jako topení,to ti to taky vytopí a v kabošce jsou díry a netěsnosti. Další věcí jsou folie do oken,je to voser na STK ,ale pomáhá to taky. Za tmy je to horší ,ale dáme víc diodovejch světel nééé?
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....