Dodo, hneď ako mi napísal Capino, tak som išiel niečo pohľadať na YouTube a tiež som našiel presne to isté video a bolo mi všetko jasné. Lenže ja musím starú gumu skla zachovať lebo nová sa už kúpiť asi nedá. Čiže staré sklo musím najprv asi rozbiť a zachrániť gumu. Potom namontovať nové. Alebo vie niekto kde sa dá kúpiť nová guma ? Ja som poprezeral všetky e-shopy na Zetory a práve na toto zadné sklo tesnenie nie je nikde v ponuke. Ak by niekto vedel, poraďte. Díky všetkým, Filippo.dodo.b píše:Pekne! Je to tažké premáhať sa v takej horúčave niečo robiť ale čas letí a nepočká:D. Čo sa týka zakladania skiel, tak v dvojke to ide úplne v pohode. Klasická hrubšia šnúra(špagát) a ideš. Rada na nezaplatenie je tá že si daj trochu oleja na tie kovové drážky. Guma sa lepšie dáva a viacej tesní lebo sa urobí film. Pred montážou daj gumu na slnko nech ešte zmäkne. Na tomto videu podobne zakladajú https://www.youtube.com/watch?v=tzcsR1ldoHA
Zetor 7011 od Filipa
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 7011 od Filipa
Myslím, že ich nové predával na Bazoši v metrovici. Mal veeeľa typov a určite by mal aj pre teba Skús pohľadať, ja som teraz na mobile a tu sa to hľadá blbo
Staré tesnenie by som už nedával.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/51074246 ... -a-ine.php
http://stroje.bazos.sk/inzerat/51074246 ... -a-ine.php
TZ-4K-14, Zetor 7011
Nazdar Filip. Nie je toto tvoja bývala 7245? http://stroje.bazos.sk/inzerat/51814527/Zetor-7245.php
Áno, je to ona. Ale pozerám, že je už u iného majiteľa ktorému som ju predal. Ktovie v akom stave teraz je, a prečo ju predávajú. Z ceny ale neklesla lebo ja som ju tiež predal za toľko. Pozerám, že členovia tohto fóra majú tu za tie roky skoro o každom celkom dobrý prehľad. Ja som taký istý, pozerám aj hodiny rôzne témy a stroje a presne viem, kto aký má traktor a iné príslušenstvo k nemu a čo sa okolo toho deje.Matúš píše:Nazdar Filip. Nie je toto tvoja bývala 7245? http://stroje.bazos.sk/inzerat/51814527/Zetor-7245.php
Konečne skončili tie hrozné tropické horúčavy a dá sa na dvore robiť na opravách strojov.
Ako prvé som troška zrekonštruoval podarovaný kultivátor od suseda a urobil ho podľa mojich predstáv.
Odrezal som jednu prázdnu sekciu, navaril jednu strednú priečku z jokla a namontoval prútové valce na drvenie hrúd.
Najväčšia fuška bola navŕtať diery do pružinových pier na ktorých boli uchytené prútové valce, ktoré pochádzajú zo starého známeho kombinátora KON. Ten materiál bol tak tvrdý, že sa doň nechytal žiaden vrták. Až kobaltové vrtáky na nerez si s tým ako tak nakoniec poradili ale spotreba vrtákov bola dosť veľká na 8 dier a jeden vrták stál 9,-€. Teraz je natreté základom a ešte to strekneme do peknej červenej aby bolo všetke náradie jednotnej farby.
Pôvodný kultivátor
Po rekonštrukcii:
Ako prvé som troška zrekonštruoval podarovaný kultivátor od suseda a urobil ho podľa mojich predstáv.
Odrezal som jednu prázdnu sekciu, navaril jednu strednú priečku z jokla a namontoval prútové valce na drvenie hrúd.
Najväčšia fuška bola navŕtať diery do pružinových pier na ktorých boli uchytené prútové valce, ktoré pochádzajú zo starého známeho kombinátora KON. Ten materiál bol tak tvrdý, že sa doň nechytal žiaden vrták. Až kobaltové vrtáky na nerez si s tým ako tak nakoniec poradili ale spotreba vrtákov bola dosť veľká na 8 dier a jeden vrták stál 9,-€. Teraz je natreté základom a ešte to strekneme do peknej červenej aby bolo všetke náradie jednotnej farby.
Pôvodný kultivátor
Po rekonštrukcii:
No a dnes začala konečne rekonštrukcia a oprava traktora Zetor 7011 od Filipa. Dúfam, že počasie zostane už pri rozumných hodnotách.
Kapota šla dole a už je pripravená celkom nová s novým lakom. Filter vzduchu vyčistiť, dole naliať nový olej a hotovo. Ale chladič je v prdeli . Vypúšťací kohút je od spodnej komory odlomený (povolil cín asi keď ho na fest doťahovali). Bolo to celé len zasilikónované a držalo to len silou vôle. Takže zajtra sa ide do opravovne chladičov do Popradu. Potom sa bude všetko systematicky kontrolovať, meniť a ktovie, čo ma ešte prekvapí. Zatiaľ toľko.
Nejaké foto:
Kapota šla dole a už je pripravená celkom nová s novým lakom. Filter vzduchu vyčistiť, dole naliať nový olej a hotovo. Ale chladič je v prdeli . Vypúšťací kohút je od spodnej komory odlomený (povolil cín asi keď ho na fest doťahovali). Bolo to celé len zasilikónované a držalo to len silou vôle. Takže zajtra sa ide do opravovne chladičov do Popradu. Potom sa bude všetko systematicky kontrolovať, meniť a ktovie, čo ma ešte prekvapí. Zatiaľ toľko.
Nejaké foto:
Ty si normálne traktorfil..
Robíš to pekne..ako každý traktor čo si mal alebo máš..
Robíš to pekne..ako každý traktor čo si mal alebo máš..
Mihi
Ten chladic ma na spodu sroby na pevno??? Tam by mali byt srobovacie silenbloky.
Včera som troška pokročil v revízii a čistení motora. Motor vpredu zasraný masnotami od nedotiahnutého servo čerpadla a spodného potrubia odkiaľ to celé zasvinilo. Všetky šruby na motore za tie roky žiadnej údržby boli povolené, takže všetko som podoťahoval a musím pretesniť hlavne servočerpadlo a čidlo elektrického otáčkomera odkiaľ je predpoklad, že by mohol presakovať olej na predné prsia. To čistenie od hrubých vrstiev špiny s olejom je asi najhoršie na oprave traktora čo neznášam .
Pridám niekoľko fotiek a idem pracovať.
Pridám niekoľko fotiek a idem pracovať.
Pekny očistec Ak ti mozem poradit tak na tie sroby na chladici daj medzi chladic a tie drziaky ktore su na vani niejake kusy gumy nech to ma moznost mierne pruzit. Inak sa ti ten chladic vybraciami dole otvori ako konzerva
Tie horúčavy ma poriadne zdržujú v práci na traktore. Na slnku dnes nameral teplomer 49 °C. V takej teplote sa mi nechce upiecť zaživa . Robím až neskôr popoludní do večera, keď dom urobí na dvore tieň . Ale v pohode, pomaly ďalej zájdeš .
Takže motor by už bol hotový. Všetko očistené, odmastené, pretesnené, nafarbené. Opravený chladič, nová trojvývodová vodná pumpa, prerobený nový systém chladenia. Teraz bude na rade tečúce kúrenie a horný predný panel strechy.
Takže motor by už bol hotový. Všetko očistené, odmastené, pretesnené, nafarbené. Opravený chladič, nová trojvývodová vodná pumpa, prerobený nový systém chladenia. Teraz bude na rade tečúce kúrenie a horný predný panel strechy.