Jojova 6045
Moderátor: Lukashil
Re: Jojova 6045
Namiesaj ju s destilovanou vodou -25. Tiež mame doma v traktoroch tu modrú zmes. V robote v služobných traktoroch máme žltý fridex. G12 nám narobila len zbytočné problémy.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
g12 hodne vzlina a tim dela neplechu, vsechny spoje velmi dobre proveri, jeslti opravdu tesni...
normalni G11 (K11) proste normalne dostupna modra nemrznouci smes, namichat podle navodu destilovanou vodou a mas nemrzku do traktoru...vzdy tam musi byt podil ty vody, ta dela prenos tepla z motoru do chl. smesi a z ni do chladice...
normalni G11 (K11) proste normalne dostupna modra nemrznouci smes, namichat podle navodu destilovanou vodou a mas nemrzku do traktoru...vzdy tam musi byt podil ty vody, ta dela prenos tepla z motoru do chl. smesi a z ni do chladice...
Ok takze dam tu modrou. A je tam nutna ta destilka, nebo staci voda kohoutkova odstata nebo destovka?
A cervena nemrznouci smes je co?
Dik.
A cervena nemrznouci smes je co?
Dik.
Daj destilovanu vodu alebo ak máš tu dažďovú čistú. Zase tá destilovana nestoji celý majetok. Tá G12 nám zostala motor.
Ok, udelam jak pisete.
Jestli tomu dobre rozumim...
Modra nemrznouci smes je G11 a neni tak vzlinava
Zluta a cervena je G 12 a ta je vzlinava a pak proteka okolo spoju.
Je to tak?
Diky.
Jestli tomu dobre rozumim...
Modra nemrznouci smes je G11 a neni tak vzlinava
Zluta a cervena je G 12 a ta je vzlinava a pak proteka okolo spoju.
Je to tak?
Diky.
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Já používám tuto https://dufy.cz/chladici-kapalina-john- ... ard-ii-20l
Akorát že jsem nikde nenašel k čemu by se dala přirovnat jestli G12 nebo G11
Ale na těch stránkách v popisku píšou něco že je proti té kavitaci tak nevim
Akorát že jsem nikde nenašel k čemu by se dala přirovnat jestli G12 nebo G11
Ale na těch stránkách v popisku píšou něco že je proti té kavitaci tak nevim
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Zdravím, já tam mám fridex stabil z Bělé. Problémy u žádného traktoru nemám.
Dal som G12. Mam ju doma vo vsetkom. Podstane je ju nariedit a nenalievat koncentrat. U nas nemame take zimi ako volakedy. Minulu zimu bolo asi 2 noci -15C inac furt mame okolo 0C. Nariedil som ju na -26C ( 1 : 1,5 ). Tak ju mam nariedenu v autach, motorke, skutri, aj v druhom traktore a aj doteraz som ju mal v tomto traktore ( cca. 3 roky ) a nikdy ziadny problem nebol. Nebudem teraz doma skladovat X typov fridexov.
My sme ju mali nariedenu do dakych -20 a aj tak zozrala vloky a aj cast bloka. Ale uvidis. Teraz po oprave mas motor cisty.
Tak ja ti neviem. Na obale pisu, ze je vhodna do hlinikovych a liatinovych blokov, ze chrani proti korozii atd. Tiez tam pisu, ze po 3 rokoch sa ma vymenit. Ducato, Octavia, Fabia aj skuter ma blok liatinovy a problem nikdy nebol. U Octavii je skor ten problem, ze ked sa do nej naleje koncentrat, tak zozerie plechove tesnenie pod hlavou. Ale s nariedenou zmesou G12 a destilkou som zatial ( nejake to desatrocie ) problem nemal. Mne osobne sa skor vidi, ze po G11 ( zelenej ) je viac vyzrata hlinikova hlava. A teraz bud mudri. Naozaj neviem co si mam o tom mysliet. Za komunistou zral Fridex vsetko hlinikove. Potom mi otec spominal, ze prisiel tusimze Fridex Special a ten zral hlinik este viac. Predsalen za 40 rokov vyvoj vyrazne pokrocil a myslim si, ze v dnesnej dobe by tieto neduhy u nemrznucich zmesi mali byt celkom odstranene. Zadalsie G12 kupis doslova vsade aj v potravinach . Aj G11 maju vo vacsine obchodov. No tu zltu ( neviem oznacenie ) skus ju niekde len tak zohnat.
Ked si ju tam mal aj doteraz, tak hadam ti nebude robit neplechu aj po oprave
Takze mali ste pravdu ked ste mi tvrdili, ze G12 nieje vhodna do tohto motora, ze ho zozerie. Dnes som mal kratku debatu s clovekom ktory pracuje v oblasti paliv, maziv a pod. ( tzv. tribotechnik ) a ten mi potvrdil ze G12 naozaj moze zozrat liatinu aj mi v kratkosti vysvetlil preco je to tak. Rovnako ako tunajsi clenovia mi tiez odporucil, ze tam mam dat G11 ( zelenu ). Mylil som sa a tymto sa ospravedlnujem za moj nespravny nazor. No co uz takze nasleduje preplach a vymena za G11
Bol som dnes v mototechne ze reku kupim zelenu G11 do traktora. A tam mi predavac zase tvrdil, ze do stareho traktora by mala ist dokonca hneda G10. Tak neviem, co mam kupit. Zelenu ci hnedu
Ahoj. Doma mame v obydvoch traktoroch G11. V robote mam tiez v 7245 Horale G11. V traktore 7045(navijak) je ta G10 a to iste aj Kristal 16145 na ktorom som donedavna mulcoval. A neni s ani jednou problem G11 mam dokonca aj aute. Ked som auto kupil, tak tam tiez bolo nieco take naliate modrastozelenkave, ale vtedy som menil po kupe auta menil vsetky naplne tak som tam kupil farebne podobnu G11 a neni problem.
Zdravím, koukal jsem na Váš návod a je to skvěle vysvětlené. Chtěl bych se zeptat, zda by jste nevěděl Vy nebo někdo z Vás jak připojit rozvaděč k čelnímu nakladači kdyby měl traktor HGR čerpadlo? Mockrát děkuji za odpověď.jojo7011 píše: ↑úte srp 06, 2019 9:31 am Ano, presne tak. Cez ten otvor ktory je navrtany a ma ofrezovanu dosadaciu plochu ( aby tesnili medene podlozky ) cez holender z hora toho kanala vijde plny tlak a prietok oleja z hydraulickeho cerpadla, najprv do rozvadzava pre CN do vstupu P ( CN bude mat prednost pred hydraulikou traktora ) a potom z rozvadzaca odijde dvomi vyvodmi. Cez nizkotlaky vystup T ( zatazitelnost 50Bar ) sa bude vracat olej spotrebovany hydraulikou CN naspat do prevodovky traktora cez tzv. nulku " 0 " ktoru ja nemam. Asi na to pouzijem nalievaci otvor hore na veku prevodovky. Z vyvodu pre vysokotlaky prepad z rozvadzaca CN ( t.j. olej ktory cez rozvadzac iba prejde dalej, nepouzije sa pre piesty CN ) sa vratim naspat do vika cerpadla do toho otvoru co bol iba zaslepeny stuplom z prednej strany traktora. Ten stupel som vysruboval, dorezal som tam zavit 16x1,5 hlbsie do toho kanala ( asi 30 mm za odbocku do traktoroveho rozvadzaca hydrauliky ) a vysustruzil som cervika ktoreho som tam zalepil. Namiesto stupla som tam nasruboval mufku na pripojenie hadice. To je cele. Cize celny nakladac bude nadradeny vsetkemu co je za nim t.z. pokial robis s nakladacom, nefunguje hydraulika traktora a opacne. Nepredpokladam vsak, ze by niekto pouzival aj CN aj hydrauliku traktore naraz v rovnakom case. Takze je to pohodicka. Vyhody su podstatne, kedze vyrazne sa zrychli pohyb vyloznika nakladaca, neobsadzujes si rychlospojky v zadu a nepretazujes hydraulicky rozvadzac traktora ( kocku ) olejom ktory by vtakomto pripade cez nu musel neustale cirkulovat do CN.