Staníkův trhlej 6945

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Brendak

Re: Staníkův trhlej 6945

#91 Nový příspěvek od Brendak »

Staniku ty mas na traktoru misto ampermetru teplomer? Je tam pro nej dost mista? Je tam totiz radici paka a zda se mi to dost natesno. Premyslim ze bych ho tam taky dal.

staník

#92 Nový příspěvek od staník »

Vejde se to tam celkem dobře.Jen dráty musíš trochu pohlídat by neostaly trčet do prostoru ve kterým se pohybuje řadící páka.Stejně se mi to neohřívá tak jak bych chtěl-je to pořád tak kolem šedesátky.Včera mi kamarád udělal nástavec abych mohl zapojit jak čidlo na tlak oleje tak taky hadičkou připojit budík.Jinak mi při prvním výjezdu s vlekem po prvním prudkým zabrždění odešel brzdič přívěsu.Dupl jsem na brzdu abych pustil ženskou která se kolem mně honem musela protahovat a pak už jenom sykot a vzduch byl pryč.Aby toho nebylo málo tak se mi na zpáteční cestě rozsvítila kontrolka mazání.Když jsem radši zhášel motor tak jak klesly otáčky tak zhasla a po zastavení motoru se zas rozsvítila.Když jsem potom nastartoval tak prvně zhasla a jak stouply otáčky nad 1500 tak začala kontrolka žhavit jak na dobíjení :typek: Dojel jsem z kopce domů a hned vyhodil tlakovej spínač byl novej a vydržel asi deset motohodin.Kdyby jste někdo mohl koupit ty samolepky se schématy řazení, redukcí ,předku a náhonů jaké jsou v Z 7745 a podobně tak bych vám byl moc vděčnej-ne že by šlo o život ale rád bych je tam dal.Samozřejmně je vyrovnám.Sháněl jsem je tady u nás a jaksi se nevede :-/ :friends:
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Brendak

#93 Nový příspěvek od Brendak »

A jeste mam jeden dotaz. Da se na zdruzenem pristroji vymenit sklicko? Je zaprskane od rozbrusovacky.

staník

#94 Nový příspěvek od staník »

Vymněnit se dá celkem snadno.Spíš je horší ten přístroj vykuchnout a potom to zase dát dohromady.Když ho vyděláš tak ho polož sklem dolu na stůl a s citem odklop přihnuté části rámečku,bývají tak na čtyřech místech.Potom opatrně vydělej rámeček a sklo.Pokud to je budík z novějších traktorů tak je sklo čisté,majory mněli na skle spoustu nápisů a je potřeba dávat pozor protože se celkem snadno setřou :tyty: Až to budeš dávat dohromady tak na to moc nemakej v ploše skla abys to mněl čistý :smich: Dej to dohromady -sklo sedí v takovejch háčkách a na stole to přitlač,s citem a zavři to tak jak to bylo.Hodně zdaru :friends:
Dílna je dílna

Brendak

#95 Nový příspěvek od Brendak »

Koupil jsem si do zdruzeneho pristroje novy budik na mereni tlaku oleje za 200 Kc. Tak to vymenim i to sklo. A zacala zase nekde probijet eletrika. Tak to vipada , ze dokud je teplo tak udelam novou eletriku. Uvidim jak to vyjde.

staník

#96 Nový příspěvek od staník »

Taky mám radši elektriku kterou jsem si sám zapojil :smich: alespoň pak vím komu nadávat.Ještě můžeš zkusit vyházet pojistky a zapínat okruhy a při tom žárovkovou zkoušečkou zkoušet spojit doteky pojistek-tam kde se to rože je skrat.Musíš ale vědět co na které pojistce máš.Jestli ale máš elektriku v horším stavu tak neváhej a tahej :D
Dílna je dílna

Brendak

#97 Nový příspěvek od Brendak »

Eletrika je uz ve spatnem stavu. Na jare jsem to trochu opravil , ale ted to zacalo zase probijet. Takze kdyz vyjde cas , tak to udelam komplet nove. Nejsem sice zadny obornik , ale nejak to zvladnu. :)

Franta.cz

#98 Nový příspěvek od Franta.cz »

Na půl dne práce. ;-)
Začni dobíjením, pak blinkry a zbytek je úplně jednoduchej, ke každý žárovce drát.

Brendak

#99 Nový příspěvek od Brendak »

Jj. Diky za navod. :)

Brendak

#100 Nový příspěvek od Brendak »

Prosim vas nevite nekdo jak jsou pripojene pojistky na 6911? Jako napriklad 2 pojistka blinkry atd. Budu delat novou eletriku , tak aby to melo trochu hlavu a patu.

staník

#101 Nový příspěvek od staník »

Už si přesně nepamatuji jak jsem to všechno dával.Má to ale některé pravidla,První jednotlivá pojistka je stálý proud-brzdy,klakson a pod.Druhá samostatná pojistka jsou spotřebiče "přes klíček" -blinkry,stěrače,kontrolky,dobíjení a pod.Třetí a čtvrtá pojistka je sklemovaná a bývají na ní obrysová a koncová světla rozdělené podle stran(platí i o zásuvce pro přívěs).Pátá a šestá pojistka je taky spojená a bývají na nich tlumená světla,taky rozdělená podle stran.Sedmá a osmá pojistka je taky spojená klemou a bývají na nich dálková světla podle stran.Pokud zapojuješ třeba zpětný světlomet tak ho můžeš dát buď s klíčkem nebo s obrysovkama přes vypínač.Ostatní je lepší zapojovat podle schémat aby se ti i v budoucnu snáz orientovalo.Já navíc používám elektrikářský popisovací návlečky,stříhám si je z metráže.
Dílna je dílna

Brendak

#102 Nový příspěvek od Brendak »

Diky. To jsem potreboval vedet. 8) Idealni by bylo met schema , ale primo na 6911 nikde nemuzu najit. :-/

staník

#103 Nový příspěvek od staník »

Já to taky sesmolil podle různejch knížek a návodů.Pak jsem dělal třicítku pro kamaráda ,čtyřicítku doma a ta 69 už šla celkem dobře.Bužírky jsem koupil na burse v Brně a dráty tak porůznu-hlavně aby to nebylo z jedné barvy a radši dávám silnější než nějaký nitě. :smich:
Dílna je dílna

Brendak

#104 Nový příspěvek od Brendak »

Vsiml jsem si ze tam maz pouzity silny ruzovy drat. Toho je doma cele velke klubo. Ostatni draty mam vyhlidnute u nas v zelezarstvi.

Pridavam schema dobijeni od vlada742:
dob%C3%ADjen%C3%ADS[1].JPG

pali

#105 Nový příspěvek od pali »

staník píše:... .Já navíc používám elektrikářský popisovací návlečky,stříhám si je z metráže.
to mě zajíma, co sou to za návlečky? nemyslíš tím klasickou smršťovací bužírku?
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“