Staníkův trhlej 6945
Moderátor: Lukashil
Re: Staníkův trhlej 6945
Staniku ty mas na traktoru misto ampermetru teplomer? Je tam pro nej dost mista? Je tam totiz radici paka a zda se mi to dost natesno. Premyslim ze bych ho tam taky dal.
Vejde se to tam celkem dobře.Jen dráty musíš trochu pohlídat by neostaly trčet do prostoru ve kterým se pohybuje řadící páka.Stejně se mi to neohřívá tak jak bych chtěl-je to pořád tak kolem šedesátky.Včera mi kamarád udělal nástavec abych mohl zapojit jak čidlo na tlak oleje tak taky hadičkou připojit budík.Jinak mi při prvním výjezdu s vlekem po prvním prudkým zabrždění odešel brzdič přívěsu.Dupl jsem na brzdu abych pustil ženskou která se kolem mně honem musela protahovat a pak už jenom sykot a vzduch byl pryč.Aby toho nebylo málo tak se mi na zpáteční cestě rozsvítila kontrolka mazání.Když jsem radši zhášel motor tak jak klesly otáčky tak zhasla a po zastavení motoru se zas rozsvítila.Když jsem potom nastartoval tak prvně zhasla a jak stouply otáčky nad 1500 tak začala kontrolka žhavit jak na dobíjení Dojel jsem z kopce domů a hned vyhodil tlakovej spínač byl novej a vydržel asi deset motohodin.Kdyby jste někdo mohl koupit ty samolepky se schématy řazení, redukcí ,předku a náhonů jaké jsou v Z 7745 a podobně tak bych vám byl moc vděčnej-ne že by šlo o život ale rád bych je tam dal.Samozřejmně je vyrovnám.Sháněl jsem je tady u nás a jaksi se nevede
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
A jeste mam jeden dotaz. Da se na zdruzenem pristroji vymenit sklicko? Je zaprskane od rozbrusovacky.
Vymněnit se dá celkem snadno.Spíš je horší ten přístroj vykuchnout a potom to zase dát dohromady.Když ho vyděláš tak ho polož sklem dolu na stůl a s citem odklop přihnuté části rámečku,bývají tak na čtyřech místech.Potom opatrně vydělej rámeček a sklo.Pokud to je budík z novějších traktorů tak je sklo čisté,majory mněli na skle spoustu nápisů a je potřeba dávat pozor protože se celkem snadno setřou Až to budeš dávat dohromady tak na to moc nemakej v ploše skla abys to mněl čistý Dej to dohromady -sklo sedí v takovejch háčkách a na stole to přitlač,s citem a zavři to tak jak to bylo.Hodně zdaru
Dílna je dílna
Koupil jsem si do zdruzeneho pristroje novy budik na mereni tlaku oleje za 200 Kc. Tak to vymenim i to sklo. A zacala zase nekde probijet eletrika. Tak to vipada , ze dokud je teplo tak udelam novou eletriku. Uvidim jak to vyjde.
Taky mám radši elektriku kterou jsem si sám zapojil alespoň pak vím komu nadávat.Ještě můžeš zkusit vyházet pojistky a zapínat okruhy a při tom žárovkovou zkoušečkou zkoušet spojit doteky pojistek-tam kde se to rože je skrat.Musíš ale vědět co na které pojistce máš.Jestli ale máš elektriku v horším stavu tak neváhej a tahej
Dílna je dílna
Eletrika je uz ve spatnem stavu. Na jare jsem to trochu opravil , ale ted to zacalo zase probijet. Takze kdyz vyjde cas , tak to udelam komplet nove. Nejsem sice zadny obornik , ale nejak to zvladnu.
Na půl dne práce.
Začni dobíjením, pak blinkry a zbytek je úplně jednoduchej, ke každý žárovce drát.
Začni dobíjením, pak blinkry a zbytek je úplně jednoduchej, ke každý žárovce drát.
Jj. Diky za navod.
Prosim vas nevite nekdo jak jsou pripojene pojistky na 6911? Jako napriklad 2 pojistka blinkry atd. Budu delat novou eletriku , tak aby to melo trochu hlavu a patu.
Už si přesně nepamatuji jak jsem to všechno dával.Má to ale některé pravidla,První jednotlivá pojistka je stálý proud-brzdy,klakson a pod.Druhá samostatná pojistka jsou spotřebiče "přes klíček" -blinkry,stěrače,kontrolky,dobíjení a pod.Třetí a čtvrtá pojistka je sklemovaná a bývají na ní obrysová a koncová světla rozdělené podle stran(platí i o zásuvce pro přívěs).Pátá a šestá pojistka je taky spojená a bývají na nich tlumená světla,taky rozdělená podle stran.Sedmá a osmá pojistka je taky spojená klemou a bývají na nich dálková světla podle stran.Pokud zapojuješ třeba zpětný světlomet tak ho můžeš dát buď s klíčkem nebo s obrysovkama přes vypínač.Ostatní je lepší zapojovat podle schémat aby se ti i v budoucnu snáz orientovalo.Já navíc používám elektrikářský popisovací návlečky,stříhám si je z metráže.
Dílna je dílna
Diky. To jsem potreboval vedet. Idealni by bylo met schema , ale primo na 6911 nikde nemuzu najit.
Já to taky sesmolil podle různejch knížek a návodů.Pak jsem dělal třicítku pro kamaráda ,čtyřicítku doma a ta 69 už šla celkem dobře.Bužírky jsem koupil na burse v Brně a dráty tak porůznu-hlavně aby to nebylo z jedné barvy a radši dávám silnější než nějaký nitě.
Dílna je dílna
Vsiml jsem si ze tam maz pouzity silny ruzovy drat. Toho je doma cele velke klubo. Ostatni draty mam vyhlidnute u nas v zelezarstvi.
Pridavam schema dobijeni od vlada742:
Pridavam schema dobijeni od vlada742:
to mě zajíma, co sou to za návlečky? nemyslíš tím klasickou smršťovací bužírku?staník píše:... .Já navíc používám elektrikářský popisovací návlečky,stříhám si je z metráže.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778