Peeťanovi pomocníci
Moderátor: Lukashil
Re: Moji pomocníci
ak poviem ti že ta 6945 je moc dobrý pomocník a vobec nevyzera zle pneu to ma nove a ten rampovač vpredu nema chybu. určite je to obratnejšie ako ta UKT 6745. A vykonovo je to ako oproti tomu UKT 6745? ta 6945 by mal byť lahšia nie?S tou 5tonou si to celkom dobre rozumie mam taky pocit.
Máš pravdu. K té 5t je to traktor jak dělaný. Všude z lesa- dokopce po rozbitých cestách, jedu 2kou a nikde žádnej problém.wintrej píše:ak poviem ti že ta 6945 je moc dobrý pomocník a vobec nevyzera zle pneu to ma nove a ten rampovač vpredu nema chybu. určite je to obratnejšie ako ta UKT 6745. A vykonovo je to ako oproti tomu UKT 6745? ta 6945 by mal byť lahšia nie?S tou 5tonou si to celkom dobre rozumie mam taky pocit.
Motor je ukrutnej tahoun. Na 2ku utáhne snad všechno. Když jsem odvážel na pilu, tak celou dobu na 5ku, max 4ka ve stoupáku a to jsem vozil i přes 5 kubíků.
Rampovač už zase taková sláva není. Zvedne jen 150cm, což je 5cm pod hranu sajtny. Navíc když je pod úrovní traktoru, tak jsou pístnice v mrtvém bodě a nic to nezvedne. Ani dráp nemá moc velkou sílu, ale lepší, než tahat do lesa nakladač, nebo to házet růčo.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Tak to hej ja som hned hovoril že 69 motor je poriadny tahuň a je to rozdiel proti 67 a vzadu máš aký navijak?čo ten ondrov požičal to ho do trojbodu? Ta 5 tona je idealna ja ju tiež mám a dostanem sa s nou všade a je nizko tak sa na nu dobra nakladá. Teraz ked možeš porovnat motor 67 a 69 tak napiš aký to je rozdiel. Ten rampovač je lepši ako žiadny a možno ho časom vylepšiš a bude dobrý.Peetan píše:Máš pravdu. K té 5t je to traktor jak dělaný. Všude z lesa- dokopce po rozbitých cestách, jedu 2kou a nikde žádnej problém.wintrej píše:ak poviem ti že ta 6945 je moc dobrý pomocník a vobec nevyzera zle pneu to ma nove a ten rampovač vpredu nema chybu. určite je to obratnejšie ako ta UKT 6745. A vykonovo je to ako oproti tomu UKT 6745? ta 6945 by mal byť lahšia nie?S tou 5tonou si to celkom dobre rozumie mam taky pocit.
Motor je ukrutnej tahoun. Na 2ku utáhne snad všechno. Když jsem odvážel na pilu, tak celou dobu na 5ku, max 4ka ve stoupáku a to jsem vozil i přes 5 kubíků.
Rampovač už zase taková sláva není. Zvedne jen 150cm, což je 5cm pod hranu sajtny. Navíc když je pod úrovní traktoru, tak jsou pístnice v mrtvém bodě a nic to nezvedne. Ani dráp nemá moc velkou sílu, ale lepší, než tahat do lesa nakladač, nebo to házet růčo.
- schejbic
Ahoj. Tak gratuluju. Ale jak píšeš, že už ho máš týden doma, tak se chci zeptat, jestli si jako já nezaregistroval za poslední týden - max. 2 týdny několik nabídek Z 67-69 45 z Vých. Čech. Např. Z 6945 + č. nakladač = 220tis. okr, U.n. Orlicí. Další tam byl někde od Náchoda. Tak jsem myslel, jestli jsi nakonec nepořídil něco " doma ". Ale bylo to asi tak jak to obyčejně bývá = když to doma marně sháním NIC! Ale pokud to domů dovezu z horoucí PR...E tak mi soused nabídne dva!!!!
Tak hlavně ať ti slouží!!!!!!
K práci se musí člověk umět postavit! Pokud se k ní postaví špatně, tak ho ta svině může i ZABÍT!!!
- adam
pěkná ta 69tka . Peetane psal jsem ti zprávu jak teda s tim horalem?
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
Máš úplnou pravdu.schejbic píše:Ahoj. Tak gratuluju. Ale jak píšeš, že už ho máš týden doma, tak se chci zeptat, jestli si jako já nezaregistroval za poslední týden - max. 2 týdny několik nabídek Z 67-69 45 z Vých. Čech. Např. Z 6945 + č. nakladač = 220tis. okr, U.n. Orlicí. Další tam byl někde od Náchoda. Tak jsem myslel, jestli jsi nakonec nepořídil něco " doma ". Ale bylo to asi tak jak to obyčejně bývá = když to doma marně sháním NIC! Ale pokud to domů dovezu z horoucí PR...E tak mi soused nabídne dva!!!!
Druhý den, co jsem ji dovezl se na netu objevil inzerát na 6748 s ČN. Prodává to pila v Náchodě. Ten traktor dobře znám, protože odnás s ním odvážely výřezy, odkud tatra nevyjede. Navíc znám chlápka co jí měl nastarosti. Byli tu s ní někdy v říjnu a nic neříkal.
Za 140 bych poní skočil, ale už jsem měl domluvenou tuhle a navíc už mi vlastně v ten den říkala pane. Ale zatím téhle nelituju.
Jediná věc je to, že moc nebrzdí L kolo, ale ještě nato mrknu.
Dnes jsem to zjistil, protože sem čirou náhodou našel telefon na mýtině a ejhle, on to byl ten můj...adam píše:pěkná ta 69tka . Peetane psal jsem ti zprávu jak teda s tim horalem?
Někdy příští týden bych se stavil. Mám toho teď moc. Včera jsem byl na evidenčce a přihlášení. Dneska v lese, zítra taky a v sobotu máme maturiťák, takže jsem asi KO až do pondělí, takže to dřív nepůjde.
Wintrej: Porovnat motory moc nemůžu, protože 67ka je o 1,5 tuny těžší a to je jak už jsem psal sakra znát. Ale tenhle chodí výborně. 6748 má sice strýc, ale s tou jsem mockrát nejel ale co vím, tak rozdíl tam je vtom, že když máš za zadkem 7 tun, tak 69ka si chrochtá na 2/3 plynu. 67ka to veme tím samým kvaltem, ale už kvičí na plnej... Taky je rozdíl v akceleraci.
- adam
já zá zas můžu většinou jenom čtvrtek,pátek a sobotu.zrovna zejtra by se mě to hodilo když máme prázdnini ale v sobotu taky nemůžu protože budem s Radimem ve Sněžnym kácet stromy.nevadí až budeš mít čas tak se ozvi.
ta naše 69tka taky tahá pěkně, vozili jsme dřevo a taky skoro pořát pětkou
- Z-7011
To adam: A už máš fotky tý tvojí 69tky?adam píše:já zá zas můžu většinou jenom čtvrtek,pátek a sobotu.zrovna zejtra by se mě to hodilo když máme prázdnini ale v sobotu taky nemůžu protože budem s Radimem ve Sněžnym kácet stromy.nevadí až budeš mít čas tak se ozvi.
Zetor 7745 FOREVER
- adam
neni čas něco možna nafotim zitra
Jasne hlavne že to dobre šlape tak nakoniec sa s toho ukazal celkom fajn traktor. Napriek tým rečiam čo sa tu viedli.Peetan píše:Wintrej: Porovnat motory moc nemůžu, protože 67ka je o 1,5 tuny těžší a to je jak už jsem psal sakra znát. Ale tenhle chodí výborně. 6748 má sice strýc, ale s tou jsem mockrát nejel ale co vím, tak rozdíl tam je vtom, že když máš za zadkem 7 tun, tak 69ka si chrochtá na 2/3 plynu. 67ka to veme tím samým kvaltem, ale už kvičí na plnej... Taky je rozdíl v akceleraci.
- Z-7011
Tak Peetane přeju ti ať 6945 slouží co nejvíce bez poruch a ať si spokojen. Pěkné foto. A nějaké video nemáš?Peetan píše:Tak už je týden doma
Bohužel jsem zjistil, že to není čistokrevná 6945, ale něco mezi 69-67kou. Rozhodující je motor a tam 69ka je.
Jinak za tejden sem propálil skoro 200 litrů nafty, abych ho trochu prověřil. Tahal jsem duby, smrky a odvážel 30 kubíků, takže docela dostal a zatím si nanic nemůžu stěžovat.
Zetor 7745 FOREVER
- Skalda
Re:
schejbic píše:Je to asi 14-náct dní co mi volal chlap od Šumperka, že našel na netu inzik co jsem dával pøed dvìma roky, když jsem ještì ten naviják ze Zila chtìl prodat. Øíkal, že má pilu a koupil Š 180 a dal na ni štít a teï shání naviják. Já na to, že je to do lesa docela dost tìžký a velký. Øíkal, že to koupil proto, že když tìží nìkde ve stráni pøesílené duby, tak UKTéèko nemá šanci. No a za LKTèko se mu nechtìlo dávat peníze. Tak jsem mu øíkal a si seýene naviják z LKT, ale to je prej pro nìho slabé. Chtìl aby to mìlo výkon alespoò jako Zil - 12t. A tak nakonec na tu škodovku bude dávat asi naviják z T 148.
Kdyby to nemìl promyšlený a odzkoušený z praxe tak by asi nic nevymýšlel. Je to hodnì o tom odkud to døevo dostáváš. Na rovinì to utáhneš "TÉKÁÈKEM" a v nepøístupném terénu má problémy tøeba i LKT 120.
No porovnábat naviják z LKT ( slovo slabý bych vůbec nepoužil ) a zila je trochu nepoměr v neprospěch zila, jinak jak si to představuje, že tam dá na 12 t 25 lano a kdo mu ho bude tahat, no a až stím bude jezdit po lesních cestách 3 m širokých tak bude spocený až na řiti , kirovec a škoda 180 s tím tak tahat do tajgy, to jo. Kámoš má kirovce a když do toho sedneš tak řídíš barák z prvního patra. Max LKT 80,81 ale třeba LKT 120 už je taky monstrum, na to musí být prostor.
Až øeknu krleš, tak to vemem šturmem. Krlééééééééééš...............
Re: Re:
Presne jako píšeš S Š 180 v lese?... A tažna sila 12 TON? To sa mi zdá volovina jak stodola. Pokial viem zilacky navijak ma tažnu silu 5500KN čo je 5500kg.Neviem kde kto zobral 12ton.A pokial sa riadi niekto celkovou hmotnostou vozidla na ktorom je navijak namontovaný tak to je trochu ina vec. LKT mu musi bohate stačiť aj na duby priemeru 100cm. Pochybujem že tam má vobec také. Možno len ten chlap placal nezmysly a nevie kde je sever.Ked chce dat na Š 180 navijak zo zilla.Ten navijak neni zase taký robusný.stači že ti zle zapadne zubova spojka a máš s nej dva kusy.Je to nejaka liatina krehká.Ten palec ovladania zubovej spojky sa mi už zlomil musel som ho zvarit a vystužiť po bokoch hrubou pasovinou a opracovať.Skalda píše:schejbic píše:Je to asi 14-náct dní co mi volal chlap od Šumperka, že našel na netu inzik co jsem dával pøed dvìma roky, když jsem ještì ten naviják ze Zila chtìl prodat. Øíkal, že má pilu a koupil Š 180 a dal na ni štít a teï shání naviják. Já na to, že je to do lesa docela dost tìžký a velký. Øíkal, že to koupil proto, že když tìží nìkde ve stráni pøesílené duby, tak UKTéèko nemá šanci. No a za LKTèko se mu nechtìlo dávat peníze. Tak jsem mu øíkal a si seýene naviják z LKT, ale to je prej pro nìho slabé. Chtìl aby to mìlo výkon alespoò jako Zil - 12t. A tak nakonec na tu škodovku bude dávat asi naviják z T 148.
Kdyby to nemìl promyšlený a odzkoušený z praxe tak by asi nic nevymýšlel. Je to hodnì o tom odkud to døevo dostáváš. Na rovinì to utáhneš "TÉKÁÈKEM" a v nepøístupném terénu má problémy tøeba i LKT 120.
No porovnábat naviják z LKT ( slovo slabý bych vůbec nepoužil ) a zila je trochu nepoměr v neprospěch zila, jinak jak si to představuje, že tam dá na 12 t 25 lano a kdo mu ho bude tahat, no a až stím bude jezdit po lesních cestách 3 m širokých tak bude spocený až na řiti , kirovec a škoda 180 s tím tak tahat do tajgy, to jo. Kámoš má kirovce a když do toho sedneš tak řídíš barák z prvního patra. Max LKT 80,81 ale třeba LKT 120 už je taky monstrum, na to musí být prostor.