Z 6911 od Michala

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: Z 6911 od Michala

#1591 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

To jsem měl taky uklepaný kabliky ve vnitř tenkrát ale to sem přeletoval a bylo to dobrý. Ale ted už to není tím. Prostě se zapíná a vypiná jeden reprák z těch co tam sou. Bude nejspíš po něm.

Lukashil

#1592 Nový příspěvek od Lukashil »

já to mám zatím 5 let tak třeba na něj taky dojde
ale osobně bych volil kulatej repráček s hranatou mřížkou s držákama po obvodu
s nima v práci několikaletá spokojenost.
Stydím se za tuto zem

Jakub Svoboda

#1593 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Michal(zetor) píše:Kluci nevím jestli sme to tady už někdy neřešili :) Ale chtěl bych dát zatím alespoň dva repráky do traktoru. Protože ten jeden co mám před volantem není moc dobře slyšet a taky má asi prd výkon. Takže bych chtěl nějaký pořádný dva dát asi tam dozadu nahoru na kabinu.
A ted řeším že na ně musí bej udělanej nějakej kastlíček do kterýho ty repráky vložím a to celý přišroubuju nahoru na rám kabiny. Neví někdo může to tak bejt v plechovým držáku(obalu) strčený ten reprák?

Případně dejte odkaz jakej kdo máte reprák a jak hraje. Děkuji mockrát za pomoc :friends:
Zítra nafotím, mám repráky z auta, také zjistím jaké, ale kaslíky mám z překližky a solitu. Za hlavou je to opravdu lépe slyšet.
Při půl plynu stačí hlasitost tak v polovině rozsahu rádia a řve to dost.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

Peter768

#1594 Nový příspěvek od Peter768 »

Tak ako pise Jakub, tak je to technologicky najsprávnejšie. Treba použiť autoreproduktory, pretože tie majú úplne inú odolnosť oproti domacim. Autoreproduktor má kvakitnejšiu membránu, záves membrány atd. Jednoducho povedané, autoreproduktor je stavavý na otrasy, zmeny teploty, chvenie. Najlepší zvuk bude v drevených bedniach a v nej zadna časť vyplnená plsťou.

Jakub Svoboda

#1595 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Ahoj, zde jsou slíbené fotky a data. Toto jsem naměřil a vyčetl: průměr repráku 12,5cm, průměr mřížky 15cm, výkon max.40W.
Mám je v traktoru už cca 10roků tak se tento typ ani snad už nevyrábí. Tak snad fota kaslíků pomůžou, ještě přikládám foto jak mám umístěno autorádio.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1596 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj děkuji ti mockrát za foto a info. Něco takového jsem si tak představoval. Akorát by se mě víc zamlouvalo to udělat z plechu tam by se dalo lépe tu bedýnku na repro vymodelovat aby to nebylo třeba tak hranaté.
A tak myslíte že z plechu by to tomu repráku vadilo nějak?

Peter768

#1597 Nový příspěvek od Peter768 »

Z plechu určite nie. To radšej urob z drevených dosiek a zaobli hrany a daj na to nejakú látku, alebo čalunenie.....PLECH NIKDY, to by bol otrasný zvuk! Daj reprák do plechového kýbla a uvidíš aké zlé to môže byť :D

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1598 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ok dobře tak to mě stačí děkuji vám, takže plech ne. Čili budu přemýšlet nad něčím ze dřeva ;-)
Nemám s tím žádne zkušenosti co by to mohlo dělat, tak se rači ptám vás a nechám si poradit :friends:

Peter768

#1599 Nový příspěvek od Peter768 »

Od toho sme tu aby sme si poradili. Kedysi som robil bedne podľa A Radia -časopis pre elektroechnikov...a tam to bolo v krátkosti zhrnuté...Niektorí o výrobe a stavbe repro píšu aj diplomové práce :D Vážne.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1600 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ted ještě jaký repro k mému rádiu zvolit :-/ Na krabici od rádia je napsáno 4x50W a když koukám po internetu tak tam je věcí co píšou u těch reproduktorů. Co třeba tyhle mohlo by jít?

Jinak rádio v Zetoru mám tohle http://www.sencor.cz/autoradio/scd-5045mr

A repráky by se mi líbili třeba takové nějaké http://www.elektro-hofman.cz/cz-detail- ... 5339m.html

Peter768

#1601 Nový příspěvek od Peter768 »

No také repráky sú do traktora až luxux, ale...môže byť.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1602 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Jasný to já zatím sem hledal a tyhle otevřel tak sem to sem dal. Neříkám že je budu kupovat zatím :smich: Uvidíme co se naskytne třeba.

A ještě nejsem moc chytrej z toho co znamená pro mě to max. výkon 250W a RMS výkon 90W :-/

Peter768

#1603 Nový příspěvek od Peter768 »

250W je špičkový vykon ale len kratkodobý radovo niekoľko milisekúnd. 90W RMS je vykon pri skresleni tuším 10% ak si to dobre pamätám. Dnes každý uvádza samé špičky výkonov, aj tak sa v tom nikto zo zsksznikov nevyzná a nikto ten výkon pre kontrolu nezmeria :smich: :smich: :smich: je to aby sa to dobre predávalo, taká je doba,no.

Jakub Svoboda

#1604 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Michal(zetor) píše:Ahoj děkuji ti mockrát za foto a info. Něco takového jsem si tak představoval. Akorát by se mě víc zamlouvalo to udělat z plechu tam by se dalo lépe tu bedýnku na repro vymodelovat aby to nebylo třeba tak hranaté.
A tak myslíte že z plechu by to tomu repráku vadilo nějak?
Není zač, mě v tý době ani nic jiného než dřevěné bedýnky nenapadly a také proto, že veškeré reprobedny jsou buď dřevěné nebo plastové.
Co se týče umístění a tvaru, tak vzhledem k tomu, že jsou úplně nahoře u střechy, tak si jich většinou vůbec nevšímám, nekazí výhled a hranaté tvary jsou nejjednodušší na výrobu.

Takže hodně zdaru.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Jakub Svoboda

#1605 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Peter768 píše:250W je špičkový vykon ale len kratkodobý radovo niekoľko milisekúnd. 90W RMS je vykon pri skresleni tuším 10% ak si to dobre pamätám. Dnes každý uvádza samé špičky výkonov, aj tak sa v tom nikto zo zsksznikov nevyzná a nikto ten výkon pre kontrolu nezmeria :smich: :smich: :smich: je to aby sa to dobre predávalo, taká je doba,no.
Takže i těch 4x50W u je vcelku nahraně u tvého rádia. reálně bych to viděl tak 30W-40W
Naposledy upravil(a) Jakub Svoboda dne pát pro 05, 2014 10:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“