Pepova 69

Moderátor: Lukashil

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepa6911

Re: Pepova 69

#91 Nový příspěvek od Pepa6911 »

Obrázek

Obrázek
Dneska snad stihnu pásy, je to na základech staré stodoly, neuvěřitelně poctivě udělaný, kameny do sebe zapasovaný, narovnaný. Když si vezmu že jsou tam šutry které sám sotva prekulim a oni to vozili koňmo a rovnali ručně...

Pepa6911

#92 Nový příspěvek od Pepa6911 »

Chlapi, máte někdo zkušenost s druhovýrobou vstřikovačů? Na Allegru je kus za cca 600, trysku samozřejmě "novou" ryskovat nebudu, zpracování hezké, rozměry na chlup stejné jako původní. Změna je v štelovani - už tam není kontra matice, je delší pružina a vlastně jediné co mě odrazuje od jejich montáže je absence čističe. Otázkou je jeho funkčnost v původních obalech kde jsou za ty roky už volné.. Dával jste je někdo? Cca 3tis za 1 ks origo se mě nechce dávat. Dal jsem udělat čerpadlo do Staré Boleslavi, tak jsem zvědav, páč můj osvědčený čerpadlář už nedělá a v okolí jeden skončil a druhej stojí za houby. Původní obaly jsou použitelné jen dva, dva jsou zrezlé do bezvědomí.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Pepa6911

#93 Nový příspěvek od Pepa6911 »

Obrázek

pavel sk

#94 Nový příspěvek od pavel sk »

Ukaž foto tych hrdzavych vstrekov. Nestacilo by len vymenit spodky drziakov? Pred montazov sa ma vstrekovač namazat vazelinov. Ja ich furt namazem, nech su mastnej lázni.

Pepa6911

#95 Nový příspěvek od Pepa6911 »

Na těch dvou držácích už není ani náznak rysky, ty nové jsem koupil spíš jako pokus. Spodky jsou z původních 22 mm na klíč spíš tak 20, stěna je hrozně slabá. Navíc závity na těle z původních 20x1,5 jsou už taky dost pod mírou. Já to vždy mažu, pod dosedací plochou jsem měl už těsnění, ony vložky pro vstřik už taky nejsou žádná sláva, prostě kovářova kobyla..

Obrázek

pavel sk

#96 Nový příspěvek od pavel sk »

Hmm. tak to by naozaj chcelo vymenit. Aspon tie spodky s kuzelom co zatahuju trisku k drziaku. Na drziaku sa da riska pri montazi trisky naznacit podla druheho menej vyhrdzaveneho. Pokial sa da riadne triska dotiahnut a netecie, tak by som tie drziaky len ocistil a namazal. V robote na par kusoch hlavne tych v Ž.V. tie vstreky boli na tom casto podobne. A tie motory este furt jazdia. Doma na tom druhom traktore boli na tom podobne ako tvoje. Tam som vymenil len tie dolne matice s kuzelom.

honzina02

#97 Nový příspěvek od honzina02 »

Ahoj, druhovýrobu jsem nemontoval, ale zkusil bych Háziho ve studánce. Já se tam ptal dva roky zpět a nabízel mi je asi za 1500 bez daně jeden. On co nemá, občas i za slušný peníze sežene. Takže za pokus by to třeba stálo.
Nakonec jsem to vzal z bazoše od někoho z dovozovýho motoru (6701) a byly slušný, brali jsme tam i jiný věci. Chtěl 1000 za sadu 4 vstřiků. Trysky jsem dal nový. A bylo to někde kolem Jihlavy.
Chápu, že někomu to může připadat divný, ale já v těch původních dílech vidim jistotu toho, že to pasuje a vydrží, narozdíl od toho co občas přijede nový z prodejny.

Proximák

#98 Nový příspěvek od Proximák »

V zimě jsem nechával dělat čerpadlo a vstřiky na dvacítku v Měříně. Dodal jsem 3 sady starých vstřikovačů a požádal jsem je, ať mi z nich udělají jednu dobrou sadu. Při vyzvednutí mě pán upozorňoval, ať ty zbylé nevyhazuju, že se budou v budoucnu hodit. Donesl mi ukázat druhovýrobní vstřikovač z Číny, velice podobný jako ten na fotce. Nějaký prodejce ND na traktory si jich objednal kontejner. Jenomže všechny byly vadné, Číňan si upravil některé rozměry, pamatuju si mimo jiné, že byl problém s přívodní trubičkou do vstřikovače, jiné rozměry dosedací plochy do litinového těla a teklo to. Oni museli každý vstřikovač komplet rozberat, vyměnit vadné díly, projet závity, složit s dobrými, a seřídit. Takže pozor na druhovýrobu, ať s tím není víc trápení než s původními.

pavel sk

#99 Nový příspěvek od pavel sk »

Preto niektore stare veci nevyhadzujem :) Akurat obcas zabudnem kde to odložim :zapomel: :D

Pepa6911

#100 Nový příspěvek od Pepa6911 »

Tak abych to uzavřel- vstřiky jsem 2 sehnal najeke celkem dobré, 4 ks nových matic, trysek, vypráno v ultrazvuku, seřízeno, nabarveno. Jen čekám na čerpadlo, z původních 3 dní je to 12, no jsem naštvanej páč ani nevím kdy to bude... traktor potřebuju, místo na dílně tuplem. Vstřiky z Allegra práší hezky, jsou za ty prachy v pohodě (600/ks). Dát jim motorpal špičky tak bych se nebál, max klesne tlak z důvodu deformace tlačné tyčky...
Mimochodem jeden velký český e-shop prodává totéž - ten samý čínský krám za 1360Kč :)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“