Dřevákuv zetor 6748

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
maršl
Kontaktovat uživatele:

Re: Dřevákuv zetor 6748

#76 Nový příspěvek od maršl »

drevakm píše:Tak mam zase dotaz. o vikendu jsem byl odvezt kamaradovy stěrk a tak jsme zkoumaly trosku brzdy na valníku. A objevily jsme problemy:
1. na valniku mi uchazi jeden vzduchovej valec- nemate nekdo predstavu o cene? Vyměnuje se celej a nebo se da nejak repasovat?
2. mam problem s tlakem vzduchu na traktoru- když mi traktor nafouka vzduch a odfoukne, tak pri druhem a nebo třetím odfouknutí se mi stane že se mi sam vypne kompresor ( uplně vyzkocí páčka kterou se zaspíná. Opravoval už jste někdo takvovou vadu? Mužete mi poradit co mne čeká?
Děkuju za pomoc.
1. valec na vlecce rozeber a podivej se na stav kože, jinak by mělo stačit vyčištění a koža se da myslím koupit
2.u kompresoru mas bud omletou spojku a nebo nebo cely kompresor je uz vybehly - ojnice asi hlavne.
jinak oprava je strasne zabavna, pokud chces vymenit neco jineho nez pist s valcem musis shodit prsa, shodit vstrikovaci cerpadlo, rozdelat rozvody(dulezite natoceni dulku) a pak vyrazit hridelku kompresoru a cerpadla. strasne dobre se to dela mista tam je na otoceni jerabu :zly: :zly:
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Janci
Kontaktovat uživatele:

#77 Nový příspěvek od Janci »

drevakm píše:Tak mam zase dotaz. o vikendu jsem byl odvezt kamaradovy stěrk a tak jsme zkoumaly trosku brzdy na valníku. A objevily jsme problemy:
1. na valniku mi uchazi jeden vzduchovej valec- nemate nekdo predstavu o cene? Vyměnuje se celej a nebo se da nejak repasovat?
2. mam problem s tlakem vzduchu na traktoru- když mi traktor nafouka vzduch a odfoukne, tak pri druhem a nebo třetím odfouknutí se mi stane že se mi sam vypne kompresor ( uplně vyzkocí páčka kterou se zaspíná. Opravoval už jste někdo takvovou vadu? Mužete mi poradit co mne čeká?
Děkuju za pomoc.
skús najprv pozrieť poistku tej hlavnej páčky zapínania kompresora, zrejme bude odratá, tak ju skús vymeniť, ale asi bude chyba aj vo vnútri, omletá spojka
Přílohy
P6140010 [800x600].jpg
Zetor 4011

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od drevakm »

jakym zpusobem muzu zkontrolovat tu pojistku? Ta mi pujde normalně vyšroubovat? jak vypada zdrava? a zničená?
Děkuju za odpoved
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.

maršl
Kontaktovat uživatele:

#79 Nový příspěvek od maršl »

drevakm píše:jakym zpusobem muzu zkontrolovat tu pojistku? Ta mi pujde normalně vyšroubovat? jak vypada zdrava? a zničená?
Děkuju za odpoved
normalne vysrubuj, dobra by mela vypadat ostre, ojeta hrana ohoblovana do kulata
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od drevakm »

Páni kolegové,
Všem vám přeji příjemné prožití svátků vánočních, a vše nejlepší do nového roku, hodně štěstíčka, zdravíčka a především lásky a pohody
Vám všm přeje dřevák m

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#81 Nový příspěvek od drevakm »

Dobrý den vám přeji pánové, Moc casto sem příspevky nepřidávám a nepíši, protože moco čem psa t až tak není, nepracuju s traktorem moc často, ale forum sleduji vceklu bedlive:-) Nu každopádně před vánoci jsem zeturku trosku novou frizuru:-) Dostal jsem par plechovek modreho autolaku:-) tak už mi plechy alespon nerezavi:-) a o víkenud sem i podarilo zeturka vyfotit. a před 14 dny jsem si poříldil k baráku dalšího makáče, tak přidam pár fotek z první zkoušky ( nakládání výřezů před odvozem na pilu:-)
DSCF4626.jpg
DSCF4627.jpg
DSCF4625.JPG
DSCF4623.JPG
DSCF4620.JPG

czlukas

#82 Nový příspěvek od czlukas »

Gratuluji k novemu pomocnikovi 8)
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#83 Nový příspěvek od drevakm »

DIky Jsem zvedavy co s nim jeste zaziju:-) Zatim se tak zlehka otukvame:-)

dušanko

#84 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Diky za pomoc, asi ho pridelam jako to ma Jimi 4011. Jeste se chci zeptat jak resite bedny na ukladani naradi v traktoru, nejradsi bych si udelal nejaky dreveny (je to pro mne jako pro truhlare nejsazsi) asi je umistim an blatniky, ale premyslim jak velky aby se mi tam vesly na bezne pouzivani. mate nejdo v traktoru nejaky drzaky na motorovku?
doporučujem kupiť originál ako sa davajú do nových zetorov a umiestniť vedľa seba na ľavý blatník, tak mám robené ja, osvedčilo sa, cena je prijateľná
Duško

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#85 Nový příspěvek od drevakm »

Bedynky jsem už udělal dřevěny, sidce to není uplne to prave orechove, a budu je muset ještě upravit, mam malou výšku bočnic, a tím pádem mi přijdou ty bedýnky dost mnělky. tak si necham udělat nové. V tom není problem...

dušanko

#86 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Od te doby co jej mam jsem provedl zakladni udržbu tedy alespon to co jsem věděl ( vymena oleje v motoru, doliti do prevodovky, zkontroloval jsem olej v portalech, a v přední nápravě), ted mam ale ještě dotaz jestli nevíte kde přesně se kontroluje olej v převodovce na řízení, nějak to tam nemuzu najít, a slyšel jsem že se u traktoru obvikle ještě musí přimazávat ložisko na spojce a taky nevim kde to je. Koupil jsem si traktor jen kolem baraku na pomoc pri prestavbe, a trosku na melouchy(neco privezt a odvezt).
Díky za pripadne rady.
olej v prevodovke riadenia: dať dole plech z ľavej strany podlahy prvý od okná a tam je kontrolný šrub ktorý je aj nalievacím

ložisko spojky: z ľavej strany ked sa zohneš dole pod kabínu je viečko aj s kratkou nasoskou tam sa striekačkou kvapne trošku oleja
Duško

dušanko

#87 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Konecne jsem se dostal zase na forum, mam zase jeden dotaz, dneska jsem si všimnul že na 67 čkách jsou minimálně dva druhy střech, pokud se budeme bavit o českých boudach - sklenících ( doufam že jsem spravně vyjádřil jakou kabinu mam namysli:-) ) je nějaká v něčem lepší a v něčem horší? Má s tím někdo zkušenosti? Mam namysli střechu takovou rovnou a nebou s vypouklinou uprostřed.
sú laminatové a laminát zvykne byť časom prepalený od slnka ak sa da opraviť doporučujem použiť laminovaciu súpravu /používa sa napr. na opravu lodi/ ale ak je veľmi poškodená kúpiť origo z nového typu, na kabínu pasuje, ľahko sa montuje, mate príjemné prostredie v kabíne, nižšiu hlučnosť, topenie, radijko, ventilator vrelé doporučujem
Duško

dušanko

#88 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Konecne jsem se dostal zase na forum, mam zase jeden dotaz, dneska jsem si všimnul že na 67 čkách jsou minimálně dva druhy střech, pokud se budeme bavit o českých boudach - sklenících ( doufam že jsem spravně vyjádřil jakou kabinu mam namysli:-) ) je nějaká v něčem lepší a v něčem horší? Má s tím někdo zkušenosti? Mam namysli střechu takovou rovnou a nebou s vypouklinou uprostřed.
sú laminatové a laminát zvykne byť časom prepalený od slnka ak sa da opraviť doporučujem použiť laminovaciu súpravu /používa sa napr. na opravu lodi/ ale ak je veľmi poškodená kúpiť origo z nového typu, na kabínu pasuje, ľahko sa montuje, mate príjemné prostredie v kabíne, nižšiu hlučnosť, topenie, radijko, ventilator vrelé doporučujem
Duško

dušanko

#89 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Tak jsem dneska koukal na spodek traktoru a zjistil jsem ze mi trosku kape olej z prevodovky, je tam na spodku takova rovná plotna na ty se mi v přední časti tvoří kapky. Pokud to budu přetěsňovat je tam nějaké těsnění ktery si mam rovnou sehnat novy? Kolik je na tom asi prace da se to zvůadmou tak za 3 hodky ( prace zkuseneho automechanika- sam bych to mordoval min tejdem a valký efekt by to nemuselo prinest...)? Při té příležitosti budu asi mněnit olej v převodovce, mam ho na spodní rysce a když to u kamarada rozeberu, tak tam asi naleju rovnou novej, ale mam dotaz kde presně najdu filtr na olej v převodovce?? Diky za radu.

filter ale sací koš sa nachádza priskrutkovaný na dolnom veku prevodovej skrine, dať ju dole, dôkladne vyčistiť, sací koš vymeniť za nový + nové tesnenie, po odmastení znovu nasadiť
Duško

dušanko

#90 Nový příspěvek od dušanko »

drevakm píše:Jeste mam jeden dotaz, muzete napsat namety kam umistit odpojovac baterky? Aby byl sikovne po ruce ale zase neprekazel, puvodne jsem myslel ze ho pridelam z venku na kaslik na baterku, z predni casti, ale nevim co na to bude rikat voda pri desti, a nebo blato kdyz mi lita od predniho kola.....Tak by bylo mozna lepsi nekam dovnitr do kabiny, ale kam? Budu velmi rad za namety a za zkusenosti, za ktere predem dekuji.
do kabíny po ľavej strane na tu vypvyšenú časť plechu čo prechádza ponad prevodovku riadenia
Duško

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4712-6745“