Dřevákuv zetor 6748

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
drevakm
Kontaktovat uživatele:

Re: Dřevákuv zetor 6748

#61 Nový příspěvek od drevakm »

Díky, zkusim se tam zeptat.
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#62 Nový příspěvek od drevakm »

Panove mam opět dotaz: přední pravě kolo ma při jízdě tendenci se trošku vlnit nespravným směrem jakoby trochu plavat. Když jsem s nim zkoušel zahejbat taak mi připadalo že tam nějaká vůle (nejsem odborník ale připadala mi jako drobná), ale raději bych podchitil zavadu v počatku. K tomu mi začal odkapavat trochu olej a odkapava z toho spodního krytu manžety, ale na manžetě jsem žádnou dirku neobjevil, a tu jsem daval v lete fungl novou.
Mužete mi někdo poradit co mne čeka?

Honza50

#63 Nový příspěvek od Honza50 »

může bejt vůle v táhlech ;-)
zetor 5748, Belarus EO 2621

bohcísař

#64 Nový příspěvek od bohcísař »

mě to taky občas dělá a mám vůli v páce řízení, pořádně to odzkoušej, možná tam vůle bude

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od drevakm »

jakym zpusobem odzkousim že je vule v tahlech a ve středu? da se to nějak vyzkoušet??

Honza50

#66 Nový příspěvek od Honza50 »

taky mám vůli na páce, ale už mám doma novou, tak až bude chuť tak jen přehodit.
zetor 5748, Belarus EO 2621

dusfri

#67 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Od te doby co jej mam jsem provedl zakladni udržbu tedy alespon to co jsem věděl ( vymena oleje v motoru, doliti do prevodovky, zkontroloval jsem olej v portalech, a v přední nápravě), ted mam ale ještě dotaz jestli nevíte kde přesně se kontroluje olej v převodovce na řízení, nějak to tam nemuzu najít, a slyšel jsem že se u traktoru obvikle ještě musí přimazávat ložisko na spojce a taky nevim kde to je. Koupil jsem si traktor jen kolem baraku na pomoc pri prestavbe, a trosku na melouchy(neco privezt a odvezt).
Díky za pripadne rady.
Celkom pekný stroj. Olej v prevodovke riadenia sa kontroluje priamo na prevodovke-kontrolný a zároveň nalievací otvor.Primazavanie ložiska spojky:y ľavej/spolujazdcovej strany/ traktora pod kabínou na prevodovej skrini je deklík s otvorom, natiahnúť do injekčnej striekačky a kvapnúť trochu oleja. Ak som pomohol, som rád. Ma traktor STK a EK?

Dušan

dusfri

#68 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Panove mam opět dotaz: přední pravě kolo ma při jízdě tendenci se trošku vlnit nespravným směrem jakoby trochu plavat. Když jsem s nim zkoušel zahejbat taak mi připadalo že tam nějaká vůle (nejsem odborník ale připadala mi jako drobná), ale raději bych podchitil zavadu v počatku. K tomu mi začal odkapavat trochu olej a odkapava z toho spodního krytu manžety, ale na manžetě jsem žádnou dirku neobjevil, a tu jsem daval v lete fungl novou.
Mužete mi někdo poradit co mne čeka?
veľa nie. Výmena ložiska/predpokladám že náprava je manžetovka/ , manžeta slúži len ako prachovka, prenikanie oleja je spôsobené opotrebovaným semeringom-guferom. Ľahkú váhu by som tomu nepripisoval, lebo Vám to odkladaním môže spôsobiť viac škody ako osohu.

Dušan

dusfri

#69 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Tak jsem dneska koukal na spodek traktoru a zjistil jsem ze mi trosku kape olej z prevodovky, je tam na spodku takova rovná plotna na ty se mi v přední časti tvoří kapky. Pokud to budu přetěsňovat je tam nějaké těsnění ktery si mam rovnou sehnat novy? Kolik je na tom asi prace da se to zvůadmou tak za 3 hodky ( prace zkuseneho automechanika- sam bych to mordoval min tejdem a valký efekt by to nemuselo prinest...)? Při té příležitosti budu asi mněnit olej v převodovce, mam ho na spodní rysce a když to u kamarada rozeberu, tak tam asi naleju rovnou novej, ale mam dotaz kde presně najdu filtr na olej v převodovce?? Diky za radu.
doporučujem pod veko orig. tesnenie, no može bzť aj vyklepané a pridať silikonový tmel. Výmena oleja v prevodovke: musí ísť dole olejová vaňa-tam je umiestnený filter-doporučujem nahradiť novým, nie čiastiaceho prostriedku, ktorý by ho sto percentne vyplachol-špony tam ostanú tak či tak a nejde o veľké náklady. Ak je olej na mierke na spodnej ryske olej sa meniť nemusí, stačí doliať.

Dušan

dusfri

#70 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Jeste mam jeden dotaz, muzete napsat namety kam umistit odpojovac baterky? Aby byl sikovne po ruce ale zase neprekazel, puvodne jsem myslel ze ho pridelam z venku na kaslik na baterku, z predni casti, ale nevim co na to bude rikat voda pri desti, a nebo blato kdyz mi lita od predniho kola.....Tak by bylo mozna lepsi nekam dovnitr do kabiny, ale kam? Budu velmi rad za namety a za zkusenosti, za ktere predem dekuji.
do kabíny zo spolujazdcovej strany na plech, ktorý prekrýva prevodovku riadenia.

Dušan

dusfri

#71 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Diky za pomoc, asi ho pridelam jako to ma Jimi 4011. Jeste se chci zeptat jak resite bedny na ukladani naradi v traktoru, nejradsi bych si udelal nejaky dreveny (je to pro mne jako pro truhlare nejsazsi) asi je umistim an blatniky, ale premyslim jak velky aby se mi tam vesly na bezne pouzivani. mate nejdo v traktoru nejaky drzaky na motorovku?

kupiť originál aké sa montujú do Zetorov vzššej rady-zmestia sa dve jedná vedľa druhej/ponechať medzeru/ a mate držiak na mot.pilu/lištu do medzery

Dušan

dusfri

#72 Nový příspěvek od dusfri »

[quote="drevakm"]Dekuju za rozmery..
Mam opet dotaz minuly tyden jsem asi po tydnu nastartoval traktor, potreboval jsem vyvest nejakou sut ze stavby, a slo mi nejak ztuha zatacet rizeni ( jedna strana sla za chvilku dobre, a druhy rejd chvilku trval...). Muze zamrznout posilovac???? Co tam muze zamrznout? Tady nekde v dalsich tematech jsem koukal ze nekdo ma na pistu posilovace gumovou prachovku kterou tam ja nemam, muze to byt zpusobene tim?
Diky za rady.[/quote

gumová prachovka sa davala na staršie tzpz posilovačov. problém bude s riadením-ložisko volantu a yavitovka s guličkami/opotrebované alebo ylý počet/

Dušan

dusfri

#73 Nový příspěvek od dusfri »

drevakm píše:Minuly tyden jsem dostal pridavny svetla, a tak premyslim je pridelat dopredu na horní ram boudy ( jako obraceně, aby nebyly vyšší nž traktor, protože to mam strach že bych je někde mohl utrhnout o větev a pod. a pak jsem taky sehnal navic jednu mlhovku a tu přemýšlím že bych jí přidal takly dozadu těsně pod střechu. Už jste tam ty světla takto někdo přidělával? Co si o tom myslíte?
pochybujem, že sa takéto umiestnenie mlhovky bude páčiť pracovníkom STK alebo policii. Lavá strana yadný blatník nad EČ

Dušan

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od drevakm »

dusfri píše:
drevakm píše:Od te doby co jej mam jsem provedl zakladni udržbu tedy alespon to co jsem věděl ( vymena oleje v motoru, doliti do prevodovky, zkontroloval jsem olej v portalech, a v přední nápravě), ted mam ale ještě dotaz jestli nevíte kde přesně se kontroluje olej v převodovce na řízení, nějak to tam nemuzu najít, a slyšel jsem že se u traktoru obvikle ještě musí přimazávat ložisko na spojce a taky nevim kde to je. Koupil jsem si traktor jen kolem baraku na pomoc pri prestavbe, a trosku na melouchy(neco privezt a odvezt).
Díky za pripadne rady.
Celkom pekný stroj. Olej v prevodovke riadenia sa kontroluje priamo na prevodovke-kontrolný a zároveň nalievací otvor.Primazavanie ložiska spojky:y ľavej/spolujazdcovej strany/ traktora pod kabínou na prevodovej skrini je deklík s otvorom, natiahnúť do injekčnej striekačky a kvapnúť trochu oleja. Ak som pomohol, som rád. Ma traktor STK a EK?

Děkuju za spoustiu rad a informací. Dneska jsem hledal ten deklik na skříni převodovky ale nic jsem nenašel. nebylo by možné poslat fotku na ktere by to bylo vydět?
Díky.
Jinak traktor je s STK a samozřejmně spz.

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#75 Nový příspěvek od drevakm »

Tak mam zase dotaz. o vikendu jsem byl odvezt kamaradovy stěrk a tak jsme zkoumaly trosku brzdy na valníku. A objevily jsme problemy:
1. na valniku mi uchazi jeden vzduchovej valec- nemate nekdo predstavu o cene? Vyměnuje se celej a nebo se da nejak repasovat?
2. mam problem s tlakem vzduchu na traktoru- když mi traktor nafouka vzduch a odfoukne, tak pri druhem a nebo třetím odfouknutí se mi stane že se mi sam vypne kompresor ( uplně vyzkocí páčka kterou se zaspíná. Opravoval už jste někdo takvovou vadu? Mužete mi poradit co mne čeká?
Děkuju za pomoc.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4712-6745“